Pe Saturn plouă cu diamante. Și alte gânduri fără legătură, din 3 Martie, primăvară

Pe Saturn plouă cu diamante. Și alte gânduri fără legătură, din 3 Martie, primăvară

E fascinant cum funcționează creierul uman. Și e interesant cum, jucându-mă cu Draga sau punându-mă la somn, dezvolt subiecte pentru articolele de pe blog, iar când ajung într-un final la laptop, graba mă face să scurtez totul. Atâta de mult, încât renunț la articole sau le păstrez în drafturi. Aseară am zis să fac o compoziție din toate gândurile din ultima săptămână și să le expun ca într-un buchet de mărțișoare.

Zilele trecute, am aflat într-un documentar difuzat pe BBC Earth că pe Saturn plouă cu diamante. Ocupația mea actuală, de mamă și blogger, mă îndeamnă să îmi păstrez mintea activă, să învăț lucruri noi în permanență și să mă documentez și în privința domeniului meu de activitate. Doar sunt om de comunicare. Și apropo de învățat încontinuu, revin în viitor cu câteva aplicații pe care le testez în perioada asta.

Înțelepciunea vine o dată cu vârsta și experiența. Toți greșim și toți înțelegem. Toate sunt lecții pentru noi. Răbdarea ajută. Diplomația și asumarea greșelii, la fel.

Nu știu dacă mai sunt tineri din generația mea care să nu fi urmărit Game of Thrones, dar eu am început să mă uit acum vreo 2 săptămâni. M-a prins și pe mine. Și de-abia aștept și următoarele episoade din Povestea Slujitoarei. Între timp, mi-am trecut cartea lui Margaret Atwood pe lista de citit.

Când eram mică, aveam un adevărat buchet de mărțișoare în piept. Toate prețioase, la fel ca oamenii de la care le primeam. În prima zi, le purtam pe toate. Adunate peste ani. Aceia 3, 4, 7, 10, pe care îi aveam. Cred că buni încă păstrează mărțișoarele noastre. Așa o să fac și eu cu Draga, și ea o să poarte un buchet de mărțișoare.

Calendaristic, primăvara începe în jur de 21 martie și se termină pe 21 iunie. Despre echinocțiu și solstițiu am învățat toți la școală, dar ne lăsăm pradă entuziasmului și să considerăm că o dată cu Mărțișorul vine primăvara. Adevărul este că în ultimii ani, cam așa a fost. Dimineața, când deschid geamul, e miros de primăvară în aer. Iar miturile sunt câteodată mai frumoase decât realitatea.  

Să avem o primăvară minunată, plină de culoare, sănătate, strălucire și iubire!

 

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *