Recomandări de mărțisoare realizate de artiști cu mâini și imaginație de aur

Iubesc mărțișoarele încă de mică. Țin minte cu câtă plăcere purtam o mică grămăjoară în piept. Știam care de la cine e. Mai păstrez câteva și acum. 

Cu timpul, parcă s-a pierdut din frumusețea și delicatețea mărțișoarelor. A scăzut plăcerea de a le primi. Am căutat în ultimii doi ani mărțisoare frumoase și pentru Draga. Am fost dezamăgită. Am găsit doar mărțișoare de duzină, motive care se repetă, fără pic de bun gust și inspirație. Chit că sunt din metale ordinare ori din metale prețioase. După ani de zile în care am primit doar mărțișoare pe tematică biciclistă sau cu elemente dorite a fi tradiționale românești, a venit vremea în care le resping instinctiv pe acestea. Mi-au ajuns. Tematica din ultimii doi ani este dată de simplitate, creativitate, muncă și prețiozitate.  

Anul acesta am dat de câteva mărțisoare cu totul deosebite. Foarte puține, ce-i drept! Am de gând să comand câteva și, bineînțeles, să împărtășesc cu voi câteva idei în cazul în care aveți nevoie de puțină inspirație.  Cu prețuri pentru toate bugetele.

Vali Bondoc

Înainte de Crăciun am dat de Vali Bondoc printr-o postare pe Facebook a unei mămici-designer, Andreea Caradjov. Îi sunt profund recunoscătoare. M-am îndrăgostit instant de ornamentele de Crăciun și o urmăresc în continuare pe artistă. Așa am văzut mărțișoarele propuse de ea: realizate manual din porțelan, folosind tehnici tradiționale, sunt pictate de mână cu pigmenți ceramici la temperaturi înalte, cu aur coloidal sau cu platinum coloidal, finisate pe față cu o glazură lucioasă. Cu mici accente de roșu, negru, albastru, unele inspiră delicatețe, precum lalelele, fluturașii și inimioarele. Altele, în schimb, îndeamnă la joacă (Piticii de primăvară și Rotunjorii – ce denumiri frumoase, așa-i?). Îmi par perfect lucrate și finisate, elegant și totuși cool. 

Puteți vedea aici modelele și puteți plasa o comandă. Prețurile variază între 20 și 50 de lei bucata. 

Artista locuiește în Curtea de Argeș și are un atelier acasă, unde lucrează împreună cu soțul ei. Pe lângă mărțisoare, am descoperit și mici bijuterii, realizate tot din ceramică.

Vali Bondoc

Gruni

Urmăresc Gruni de ceva vreme. Am pus la un moment dat ochii pe niște cercei cu auriu și cu roz, pe care i-am ratat. Acum am văzut că în oferta lor de primăvară sunt câteva mărțisoare pictate manual, foarte frumoase și accesibile. Pentru cei că care vor ceva mai deosebit, există și broșele cu aur, foarte finuțe, care pot fi dăruite drept mărțisoare. Recomand cu precădere broșele-căsuțe, inspirate de casele tradiționale din diverse zone ale țării. Prețurile mărțișoarelor (sau broșelor care pot fi oferite drept mărțișoare) variază între 10 și 90 de lei. 

Dacă intrați în magazinul lor online, nu ratați și cerceii, care sunt cu totul deosebiți!

Gruni este un brand al ilustratoarei Livia Coloji, fiind constituit dintr-o echipă de două persoane plus vreo douăzeci de colaboratori. Pe lângă reputația Liviei, Gruni a devenit relativ cunoscut datorită frumuseții produselor sale.

Gruni

Broșele-insectă Josephine 

Printre primele mele broșe s-a aflat o broșă-insectă. Nici nu mai știu de unde era, bănuiesc că de la mama. Încă o am, dar a rămas fără un picior. Nu știu de ce, dar sunt îndrăgostită de tipul ăsta de broșe. Da, pot părea extravagante și nu, nu sunt pentru oricine. La noi pe piață, singurele broșe-insectă frumoase pe care le-am văzut sunt La Jolie de Josephine. Sunt lucrate manual, cu cristale Swarovski și o piatră semi-prețioasă ovală. Cred că domnișoarele și doamnele cu bun gust și cu încredere în ele însele pot aprecia o astfel de broșă pe post de mărțișor. Dacă vă gândiți la alte modele, se pot vedea aici

Josephine

ArtizAna

Am admirat cerceii făcuți de Ana de câțiva ani. Dar înainte de asta a impresionat printr-un bodychain la care a lucrat o lună întreagă. Broșele făcute de ea inspiră delicatețe. De fapt, dacă o vedeți, vă dați seama că la fel este și ea. Din mâinile ei ies minunății și pe mine m-a impresionat desăvârșirea pieselor, având în vedere ce migăloasă este munca pe care o face. Este pentru prima oară când realizează mărțișoare și trebuie să spun că a fost tare inspirată: are doar câteva modele: păpădii înflorite, păpădii cu puf, trifoi, buburuză și buchețele de flori. Practic, simbolurile primăverii! Ce poate fi mai simplu și mai frumos de atât. Prețurile sunt accesibile, cuprinse între 65 și 80 lei. Modelele se pot vedea pe pagina Anei, unde se pot plasa și comenzi. Dar! Atenție, stocul și timpul este limitat 

ArtizAna

Fotografiile aparțin artiștilor și sunt preluate de pe canalele lor de comunicare online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *