FEST-FDR, semințe și viață din timpul și de după pandemie

Întrebam acum o grămadă de vreme dacă mai există viață culturală după pandemie. Se dovedește, încet-încet, că da. Viețile tuturor au fost afectate de pandemia de Covid-19. A mea, cu siguranță. O dată trecută prin boală, de-abia am așteptat să se poată organiza evenimente culturale. 

Unul dintre cele mai importante an de an, din Timișoara, este FEST-FDR. Am scris și anul trecut despre.  Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST – FDR), ajuns la ediția cu nr. XXVI, va avea loc între 28.08 – 5.09.2021.

Ce mi se pare fain de astă dată? 

1. Conceptul – Semințe 

Iată viziunea organizatorilor :

FEST-FDR 2021 coagulează experiența perioadei ultimului an într-un singur cuvânt: SEMINȚE. În contextul pandemic, social și moral al zilei de astăzi, este esențial să creștem și să protejăm dimensiunea culturală și spirituală a prezentului care conține semințele viitorului în fiecare dintre acțiunile noastre. […] FEST-FDR își invită, prin urmare, publicul să participe alături de Teatrul Național la investiția  în dezvoltarea unei dramaturgii românești contemporane consistente, ca identitate distinctă și armonică în spațiul cultural european. Aceasta este oferta și va reprezenta parte din patrimoniul pe care Teatrul Național îl edifică pentru societate,  acestea sunt semințele pe care le sădește în 2021, în perspectiva profilului social pe care îl propune proiectul de țară Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. “

2. Administrația locală își asumă organizarea evenimentului

FEST-FDR este organizat cu sprijinul major al Primăriei Municipiului Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului; de asemenea, o fracțiune a FEST-FDR 2021 reprezintă o acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Timiș.

3. Sunt peste 40 de ani de Festival al Dramaturgiei Românești și exact 10 ani FEST-FDR

FDR este cel mai important festival dedicat spectacolului pe text de teatru românesc și dramaturgiei românești contemporane. Pe de altă parte, se împlinesc 10 ani de când Teatrul Național a reconfigurat festivalul, ca voce a identității dramaturgiei românești în  dimensiunea sa europeană.

Vă las mai jos planificarea spectacolelor.

Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.tntimisoara.com și pe Eventim, precum și la Agenția de bilete „Mărășești”, la str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11-19.

Numărul de locuri în sălile de spectacol este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.