Micuții pictori cu Șevalete Colorate și-au donat lucrările în scop caritabil – expoziție cu vânzare la Filarmonică până în 24 iunie

De la începutul anului, Draga merge la cursuri de pictură. Noi, părinții, ne pricepem oarecum să desenăm și să pictăm și cum Draga are înclinații artistice, am vrut să o încurajăm. Unde mai pun că am vrut puțin timp doar pentru mine, fără copii…
Din câteva recomandări primite, am ales Șevalete Colorate. Pe pagina de Facebook am dat peste fotografii cu copilași talentați și bucuroși. Prima discuție cu Romelia Drapanotis, fondatorul Șevalete Colorate, în care mi-a detaliat modul de organizare a cursurilor m-a convins că aici e locul potrivit pentru Draga. Cu Draga am mai avut muncă de lămurire (pentru că îl lăsam la început pe frățiorul ei acasă, pentru că se simțea intimidată într-un grup nou), dar plecam de acasă cu gândul la locul de joacă de copii din parcul de lângă atelier sau la câte o prăjitură de la Cofetăria Verona. Treptat, a prins mult drag de Rome și de fete, așa că ora de pictură este singura intenție cu care ne pornim. Orice altceva e bonus. Rome are un stil plăcut de lucru, cu disciplină și cu libertate de exprimare, cu blândețe și cu veselie, cu stârnirea curiozității și cu creștere frumoasă.
Orele de pictură se derulează exact așa cum mi-a descris Rome, conform principiilor cu care ea a deschis acest cerc: “Împreună experimentăm arta plastică cu diferitele ei tehnici, ne bucurăm de frumusețea culorilor, formelor și a texturilor. Aducem în povestea noastră, prin pictură, viața marilor pictori, operele lor de artă, curiozități ale lumii, viata subacvatica, jucăușele animale și chiar și teme propuse de către copii. Ne propunem ca temele abordate să ne dezvolte abilitățile practice, cultura generală, cunoașterea tehnicilor de lucru a marilor pictori, îmbinarea armonioasă a culorilor, cât și curiozități ale omenirii.”
Grupele de mici pictori sunt formate în funcție de vârstă și cuprind copilași de la 4 la 15 ani. Și toți ajung să o iubească pe Rome!
Draga este printre cele mai mici eleve de la Șevalete Colorate, dar tatăl ei e profund impresionat de fiecare dată când își aduce acasă lucrarea. Eu acum gândesc un perete-galerie cu picturile și cu desenele ei.
Bucuria aceasta de a expune lucrările celor mici o simt atât ei, cât și părinții lor de alte 2 ori pe an: copiii își pregătesc lucrări pentru expozițiile oficiale. Câteodată muncesc câteva luni la ele. În cadrul expozițiilor, le pot vinde celor interesați. E o satisfacție aceasta în care munca îți este apreciată și valorificată!!
Prima expoziție la care am luat noi parte s-a derulat pe 30 mai, în foierul Filarmonicii Banatul (Capitol). Micuții pictori au lucrat nenumărate ore, de-a lungul a 2 luni, pentru cele 80 de tablouri expuse. Restul până la 200 au fost oferite de artiști adulți. Toate au fost donate în scop caritabil: sumele strânse sunt redirecționate automat către organizația ACAS, pentru construirea unui campus pentru persoane cu dizabilități. Cei mici au înțeles asta și cu drag au muncit în acest scop🩷 Grupa în care e Draga a realizat 2 lucrări comune și știind-o pe a mea fetiță, îmi imaginez că a contribuit mai puțin și s-a jucat mai mult. Dar bucuria și acelui puțin pentru noi a fost mare!!
Vernisajul a fost interesant, atât prin prisma energiei faine, cât și prin prezența lui Timotei Julei (reprezentantul României la Jocurile Paralimpice 2023 de la Berlin) și a domnului Cristian Măcelaru (directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței).
Lucrările micuților pictori și ale artiștilor sunt expuse până în 24 iunie și pot fi încă achiziționate cele fără bulină. Vă încurajez să mergeți să le vedeți cel puțin 🩷
Mai multe despre Șevalete Colorate, despre expoziție și colaborarea cu organizația ACAS, în emisiunea Andreei Oance (West City Radio) pe care o puteți urmări aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.