Anette SPA – un SPAțiu de relaxare binemeritată, la mai puțin de 10 minute de Timișoara (p)

Titlul acestui articol ar fi putut fi, la fel de bine, unul dintre următoarele:

“Unde fug mamele de acasă la relaxare?”

“Cum să îți încarci bateriile, cât mai sănătos și, totodată, relaxant?

“O seară cu fetele la SPA”

“O escapadă de o seară în cuplu, aproape de oraș”.

Absolut toate se potrivesc! Pe primele 3 le-am trăit oarecum acum 2 săptămâni. Pe ultima, dacă am noroc și dacă avem cu cine lăsa copiii, o s-o experimentez când Dragul încheie campaniile din acest an.

Despre Anette Resort știu de mulți ani de la prietena noastră, Angela Drăghia, care a organizat o ieșire de prezentare și, aș adauga eu, de relaxare. Mulțumesc, pe această cale, pentru invitație. Sincer, dacă nu ar fi fost ea și prietena mea bună Georgeta, nu m-aș fi dat plecată de acasă. În general, refuz să merg la evenimentele care au loc seara, pentru că cei mici adorm greu fără mine și fără rutina noastră. Dar am făcut o aroganță, mama a primit copiii la ea, iar eu am mers eliberată de griji și vină spre Anette Resort.

Trebuie să spun de la început că am lucrat in turism 8 ani, pentru cel mai interesant complex turistic din țară. Așadar am fost atentă la detalii legate de spațiu efectiv, de oameni, de servire, de prezentare, de comunicare. Încă îmi sunt în sânge toate astea. Așadar voi prezenta exact firul evenimentelor.

Anette Resort se află în Covaci, un sat aflat aproape de Timișoara, la aprox 10 km, de la ieșirea Calea Aradului, pe centură, ajungi în maxim 10 minute. Am fost impresionată de acest sat – mi s-a părut liniștit, ordonat, în dezvoltare. Practic, o zonă potrivită pentru un mic resort. Acesta a fost ușor de găsit, am mers în linie dreaptă până am ajuns la capătul satului.

De cum am trecut poarta, ne-a apărut o priveliște care îndemna la vacanță: piscina exterioară și micul iaz traversat de un podeț aflat la baza camerei de masaj în aer liber. Am parcat în fața clădirii principale, parcarea fiind destul de generoasă. Am fost întâmpinate de domnii Macavei și de Angi și m-am bucurat să revăd oameni dragi și faini😍 Bunătățile servite de la bufet mi-au lăsat impresia că sunt obișnuințe ale casei, nu pregătite special pentru noi. Ceea ce e bine de știut și reconfortant, în același timp.

Pentru că discuțiile noastre s-au împletit natural, creând o atmosferă prietenoasă, am aflat despre istoria locului, despre implicarea d-lui Macavei în comunitatea locală prin echipa de fotbal, al cărui investitor a fost, despre cum dintr-o necesitate și oportunitate a apărut ideea unui hotel și despre cum, cu devotament 100%, familia Macavei a dezvoltat spațiul într-unul potrivit atât lor, cât și turiștilor, având drept inspirație propriile pasiuni și călătoriile și drept bază pregătirile profesionale ale acestora. Am înțeles că hotelul este de tip boutique, de 4*, ceea ce e impresionant. Cu o capacitate de 20 camere, cu grad de ocupare 100% la momentul vizitei noastre, nu am putut vedea niciuna. Online, arată decent. În plus, e bine de știut că mai există 2 săli de recepții, de capacități diferite, o curte imensă de unde clienții își pot culege singuri din pomi fructe, foișoare, un loc de joacă generos pentru copii, mici iazuri cu pești. Eu personal am admirat micuța grădină de legume, ceea ce indică o preocupare față de produsele oferite de restaurant! Menționez și piscina exterioară, deschisă publicului, atât mare cât și mic.

După o scurtă vizionare a celor de mai sus, ne-am întors în clădirea principală și ne-am îndreptat către spa. Din câte am înțeles, ideea acestuia spațiu de relaxare a început să se contureze cu ani în urmă, însă a fost finalizat abia anul trecut. Anette SPA dispune de:

– o piscină imensă

– un bazin cu hidromasaj

– o saună cu sare de Himalaya

– o saună finlandeză

– o baie cu aburi

– 2 dușuri emoționale

– camere de masaj

– o cameră de relaxare

– o cameră pentru cupluri.

De cum am pășit în spa, mirosul apei, a sării și a aromelor de la masaj m-au întors în trecut, când mergeam frecvent la Orăștie și profitam de serile de relaxare acolo. Am apreciat zona de recepție, amenajată în stil boho chic, cu un divan care îndeamnă la a te lăsa pradă confortului. Aici am primit halat, prosoape și șlapi, însă dacă doriți să vă aduceți prosopul și halatul de acasă, e bine de știut că trebuie să vă supuneți white dress code – acestea trebuie să fie de culoarea albă. Fiecare client primește o cheie pentru dulapul aferent din vestiar, vestiar care arată foarte bine.

Din prima, am fost impresionată de dimensiunea zonei principale, cea cu piscina interioară. E mult mai mare decât mi-am imaginat din fotografii. Stâlpii cu mozaic mic sunt de efect! Spațiile cu facilitățile sunt frumos gândite și te îndrumă natural de la una la alta.

piscina interioară

După ce m-am schimbat, am trecut prima la masaj. Eu am ales masaj balinez, făcut de una dintre cei 3 angajați sosiți chiar din Bali. A fost prima mea experiență de genul și am simțit cu adevărat că a fost terapeutic pentru mine.

Una dintre camerele de masaj

Am optat pentru intensitate mare la nivelul spatelui și Anna a insistat asupra punctelor tensionate. La final, i-am zis : “It was dreamy! You have a magic touch! Thank you!”. Aș fi vrut să o întreb mai multe despre viața ei dinainte de a veni aici, însă mai mult de a o întreba cum îi place aici nu am putut. Aromele plăcute, muzica în surdină, luminozitatea redusă, toate m-au făcut să mă gândesc că merit acel moment, că e strict despre mine. De-abia aștept următorul masaj acolo!

Anna din Bali

După masaj, am încercat doar unul dintre dușurile emoționale, apoi m-am bucurat de bazinul cu hidromasaj. Am stat foarte puțin în sauna finlandeză, uitasem combinația dintre senzația de căldură și intensitatea uleiurilor esențiale care te provoacă să îți testezi limitele.

bazinul cu hidromasaj

Cu socializare și revenit la câte una dintre facilități, nici nu știu cum au trecut 2 ore pe puțin! Îmi propusesem să plec la ora 21 către casă, însă am ajuns la copii, la mama doar la 23. Dacă pe moment, mă simțisem atât de relaxată încât aș fi putut adormi pe un șezlong acolo, ajunsă în pat, m-am simțit plină de energie și… probabil că am reușit să dorm doar vreo 2 ore legate în noaptea aceea.

baia cu aburi

Mi-a rămas gândul la hammam – baia turcească pe care vreau să o încerc cu alt prilej. Fetele care au optat pentru asta au fost foarte încântate! Alte fete s-au bucurat să înoate în piscina mare interioară. Cum ziceam la început, mi-ar plăcea să merg cu Dragul la camera pentru cupluri. Se poate face masaj în tandem și presupun că existența unei căzi de baie și unui pat în camera respectivă le-ar da idei multora pentru consolidarea conexiunii☺️

camera pentru cupluri

Am stat și m-am gândit ce alt centru spa avem în Timișoara sau în împrejurimi și nu mi-a venit niciunul cu asemenea facilități la un loc. Da, avem saloane de masaj, avem aquapark și piscine, dar niciunde nu ne putem bucura de o experiență completă precum găsim la Anette SPA. Și, dacă luăm în considerare faptul că se află la nici 10 minute de oraș, ne întrebăm cum de nu se vorbește mai multe despre acest loc? Mai mult, frumusețea acestui loc a fost recunoscută prin obținerea Marelui Premiu – Best SPA experience la Premiile SPA România 2023!!

Detalii legate de tarife, program și facilități pe larg găsiți pe site https://www.anette-resort.ro/spa/. Eu am vorbit despre experiența mea și, oricât de mult imi iubesc copiii, de-abia aștept să profit de voucherul de la ei și să le trec pragul din nou. Mulțumesc încă o dată gazdelor pentru o seară atât de plăcută!

cam așa ne-am simtit de la sosire pana la plecare

* Am marcat acest articol cu (p-publicitate) pentru că am primit un abonament cu câteva intrări la SPA. Pe de o parte nu știu in ce măsură o să îl consum, pe de altă parte reamintesc că scriu doar despre lucruri care imi plac. Din acest motiv colaborările mele sunt puține și frumoase. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.