Banana bread și 2 ingrediente care au făcut-o să fie extrem de delicioasă

De când Draga a împlinit un an, m-am apucat de făcut prăjituri. Înainte să o am pe ea, mai făceam brioșe… Și cam atât! Acum cred că sunt pe drumul cel bun și încep să mă descurc.

Pe de o parte, îmi doresc ca Draga să mănânce prăjitură de casă, din ingrediente pe care le aleg cu mai multă conștiinciozitate și grijă. Nu pot controla toate ingredientele, dar fac tot ce pot ca să fiu împăcată. Eu am crescut cu buni și mama făcând prăjituri. De obicei la sărbători, câteodată pentru zilele de duminică. Așa mi-ar plăcea să crească și fetița mea. Nu o să îi interzic să mănânce prăjituri, dar dacă are o rutină, o dată-de două ori pe săptămână zic că este bine. Mai ales că în ultimul timp m-a înnebunit cu bobo (ciocolata) adusă de Iepuraș. Mai mult, îmi aduce cartea cu Moș Crăciun și îmi arată ferm către imagini : “bobo!”.

Pe de altă parte, lunile trecute, am redus mult zahărul consumat și asta încă se vede, în ciuda Sărbătorilor de Paște când am exagerat. Dar asta este, mie îmi place să mănânc și îmi plac ciocolata și prăjiturile. Așadar, rutina de prăji de care ziceam mai sus mă ajută și pe mine, să fiu fericită și nefrustrată că mă abțin atât.

Astea fiind spuse, ieri am vrut să fac banana bread. Nu am mai făcut din toamnă, nici eu nu știu de ce. Probabil nu găsisem o rețetă care să îmi convină. Am studiat mai multe. Acum m-am oprit la această rețetă: https://savoriurbane.com/banana-bread-chec-cu-banane/

Evident, eu am adaptat, după ce aveam în casă și nu numai :

400g făină
50g cacao
1 praf de sare
50g unt de cocos și 100 ml ulei floarea soarelui
150g zahăr alb (nu a ieșit incredibil de dulce, dar nici bananele nu au fost extrem de coapte – asta ca să va orientați în alegerea cantității potrivite)
Câteva picături de esență de vanilie și câteva de portocale
3 oua întregi
350-400g banane bine coapte (eu am pus 4 medii)
200ml lapte rece
Câteva mure congelate (am avut 8 mari, le-am tăiat în 3)
1 plic praf de copt
1 pumn de nuci prăjite ușor în tigaie
Nu am mai pus glazura deasupra.

Pe link-ul de mai sus, vedeți exact cum se prepară. Mie îmi este și ușor să țin minte următorii 3 pași :

  • Mărunțești bananele
  • Amesteci ingredientele umede între ele apoi adaugi și bananele într-un bol, iar în alt bol amesteci ingredientele uscate
  • Combini conținutul celor 2 boluri

Se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 grade, sus-jos fără ventilație, pentru 40-50 de minute.

Totuși, vreau să subliniez ce cred că a dat savoarea acestei ture de banana bread:

  • Mi-a trecut prin cap să folosesc unt de cocos în loc de ulei normal. Am mereu în casă unt de cocos de la dmBIO, de la dm drogerie markt Romania. Mi-a fost totuși teamă să nu fie prea, prea aromat și am folosit doar 50 de grame, iar restul de 100 de ml am completat cu ulei de floarea soarelui, care e destul de neutru. Dacă puneam unt, s-ar putea, la fel, să fie prea multe arome, să nu fie atât de armonios gustul.
  • Am prăjit un pumn de nuci (de la noi, de la buni, nici nu mai știu de unde) într-o tigaie pentru vreo 3-4 minute. Le-am lăsat să se răcească puțin, apoi le-am mărunțit cu cuțitul. Bucăți mici, să nu fie un pericol când mănâncă și Draga. Le-am pus în compoziție chiar înainte să pun prăjitura în cuptor. Aroma lor a completat practic gustul genial de banana bread.

Am scris acest articol pentru că multe fete m-au întrebat în privat de rețetă. Adevărul este că și în poză arată tare bine. Ce nu se vede e cum m-am luptat cu Draga pentru farfurie. Ei i-a plăcut tare mult prăjitura: lua o bucățică, mânca și apoi mergea să își ia alta și mai mare. Și tot așa. Nu m-ar mira să își fi dosit, pe undeva, câte o bucățică (a mai făcut așa și cu bobo 😅). Cert este că mai fac, urmând rețeta de mai sus, a mea. Dacă aveți și alte recomandări sau rețete ușoare, kids friendly și mame-care-nu-vor-să-se-mai-îngrașe friendly, le aștept cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.