Unde poți face yoga în Timișoara?

Ce înseamnă yoga? Întreabă pe cineva care practică și vei primi răspunsuri diferite. Dacă e să o iau școlărește, yoga reprezintă una din școlile hinduismului, bazată pe meditație pentru atingerea scopului suprem: autocunoașterea și eliberarea. Sunt mai multe tipuri și școli de yoga și fiecare are propria filosofie și propriile căi pentru atingerea desăvârșirii. Într-o accepțiune largă, modernă, yoga ajută la unificarea trupului cu sufletul și găsirea echilibrului prin respirație și meditație. Fiecare clasă începe cu stabilirea unei intenții, iar toate posturile trebuie realizate cu maximul de concentrare asupra momentului prezent. Ancorarea în prezent și exercițiile fizice, ajutate de momente de relaxare ghidată îți eliberează mintea de probleme și în timp, descoperi că yoga, de fapt, este cea mai sigură cale de eliminare a stresului din viața ta. Flexibilitatea corpului crește, crește rezistența fizică și psihică, se ameliorează starea generală de sănătate, iar posturi dedicate sunt recomandate pentru diverse afecțiuni.

Prima mea clasă de yoga la care am participat s-a derulat la SmartFit Studio 1, acum aproape 5 ani, sub îndrumarea Dianei Antonie. Mi-am dorit să merg în continuare dar nu mi s-a potrivit programul. Am ajuns la clase la Mirela Giles și a fost edificator. Iar când Dia și-a deschis studioul, știam că în sfârșit s-au aliniat planetele cu programul meu de muncă. Am ajuns totuși și la SmartFit Studio 2, la clase susținute de Nico și m-am reîndrăgostit de yoga ca stil de viață. Când am avut pauze de mers la yoga, am continuat să fac acasă. Am știut secvențele pe care trebuia să le fac pentru mine, iar când am avut nevoie de mai multă provocare, pur și simplu, îmi puneam un filmuleț pe youtube. Cam acesta ar fi parcursul meu. Fiecare profesoară are un stil diferit de abordare, ceea ce mie îmi place foarte mult pentru că în orice moment pot alege în funcție de ce am nevoie atunci. Fiecare clasă mi-a adus mai multă febră musculară decât orice antrenament făcut cu trainer și îmi plăcea să alternez zilele de yoga cu cele de fitness. Cel puțin, eu așa am funcționat bine. Ultima mea clasă a fost în iarnă, înainte să fiu nevoită să rămân la repaus la pat. Dar îmi lipsește și de-abia aștept să mă apuc din nou.

Până una-alta, ideea articolului mi-a venit de la o postare pe Facebook, prin care cineva cerea de recomandări de yoga în Timișoara. Eu nu pot să recomand decât ce am încercat și toate sunt de suflet. Cu cea mai mare încredere poți merge la oricare dintre profesoare! Fiecare e diferită și cred că fiecăruia dintre noi i se potrivește una, în funcție de nevoile pe moment. Pentru a le cunoaște mai bine și pentru a-ți da seama care ți se potrivește în funcție de nevoile tale, am făcut mini-interviuri cu Diana, Mirela și Nico (în ordine alfabetică, să nu fie cu supărare). În plus, am explicat la fiecare ce simt eu că transmite prin practică și ce nevoi sunt satisfăcute prin practica cu fiecare. La final, completez separat cu o locație: SmartFit Studio.

  1. Dia Yoga Studio

Dia se descrie în felul următor:  Sunt o femeie de 40 de ani, care la 30 de ani s-a hotărât să își schimbe radical profesia. Am renunțat la un job la bancă pentru unul de instructor de fitness și mai târziu instructor de yoga. Am un băiat de 12 ani și cred că meseria de mamă e cea mai frumoasă din lume. Îmi place să lucrez cu oamenii, să îi ajut și să fiu contribuție în viața lor. Sunt norocoasă pentru că fac zilnic doar ceea ce îmi place.

Toate acestea se observă când o întâlnești pe Dia. O caracterizează calmul, zâmbetul, siguranța de sine, armonia propriului corp. Dacă ar fi să descriu felul în care predă yoga și în care te simți după o clasă cu ea, ar fi terapeutic – benefic atât pentru corpul tău, cât și pentru mintea ta. Când o prietenă mi-a spus că trece prin momente grele și are nevoie să facă yoga pentru că altfel nu mai poate face față, am trimis-o la Diana și se pare că a fost cea mai bună alegere pentru ea.

Romina:  Ce înseamnă yoga pentru tine?

Dia: Pentru mine yoga a avut semnificații diferite, de-alungul celor 7 ani de practică. La început era doar practică fizică și posturi, disconfort și durere. Pe măsură ce experiența mea în execuția posturilor a crescut, am început să simt cum întreaga mea viață se schimbă, cum tot ce știam despre mine dispare și se naște o persoană nouă, cum fiecare practică devine o experiență unică. Acum yoga reprezintă una din cele mai importante părți ale vieții mele.

Romina: În ce context te-ai apucat de yoga? Ce fel de pregătire ai în domeniu?

Dia: Eu am fost printre norocoșii care s-au trezit cu yoga în viața lor, fără să o caute. În 2011 am fost trimisă la București, la un workshop de yoga, de clubul de fitness cu care colaboram atunci. După primele 5 minute din workshop, am știut că asta e ceea ce îmi doresc să fac pentru totdeauna. Am absolvit în iulie 2016 Daanasana School of Yoga și sunt intructor de hatha yoga recunoscut de Yoga Alliance, dar înainte și după am participat la foarte multe workshopuri de Iyengar yoga  din România și Serbia.

Romina: Cum a apărut Dia Yoga Studio și cum a crescut studioul?

Dia: Ideea de studio a apărut din nevoia de a oferi doritorilor un loc special destinat pentru asta. Experiența de a practica într-un spațiu în care e liniște, în care se întâmplă doar ore de yoga, în care se lucrează cu grupuri relativ mici, e o experiență unică. În ultimii 3 ani am încercat să găsim locația perfectă pentru noi și după două încercări, a treia s-a dovedit cu noroc. Din 14 iulie, spatiul în care vom practica e un spațiu mai mare, mai aerisit, cu vestiare separate și cu o curte generoasă.

Romina: Ce tip de yoga predai? Cui te adresezi?

Dia: Am studiat hatha yoga, dar în ultimul an m-am axat foarte mult pe Iyengar Yoga. Iyengar yoga este tot o formă de hatha yoga, care urmărește alinierea cât mai detaliată a corpului într-o postură, dar într-un mod gradual. Prin folosirea accesoriilor (curele, blocuri pentru yoga, pături și perne), cursanții au posibilitatea de a efectua cât mai corect o postură, fără risc de accidentare. Este o formă de yoga accesibilă tuturor, de mare ajutor în rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă omul modern, cum ar fi afecțiunile coloanei vertebrale.

Romina: Care sunt provocările cu care te-ai confruntat ca instructor de yoga? Care e cea mai mare mulțumire a ta ca instructor de yoga?

Dia: Cea mai mare provocare a fost și rămâne reticența oamenilor în fața ideii de yoga, dar și  lipsa de interes în legătură cu ceea ce se petrece în interiorul nostru și nu doar la nivel de imagine. În ceea ce privește mulțumirea, întotdeauna este vorba de progresul celor cu care lucrez, atât la nivel fizic, dar și spiritual.

Romina: Povestește-ne despre taberele de yoga pe care le organizezi și de cele de wellbeing unde predai yoga. Cum văd participanții întreaga experiență?

Dia: Taberele de yoga au fost organizate la inițiativa clienților, care și-au dorit să practice yoga departe de agitația zilnică, într-un loc care să accentueze experiența trăită. Suntem la a treia ediție de tabără și de fiecare dată ne promitem că vom aloca o perioadă mai lungă de 4 zile, pentru că ne dorim să ne bucurăm mai mult de întreaga experiență. Cât despre oportunitatea de a preda în Bali (n.r.: de săptămâna viitoare începe tabăra din Bali), pot spune că a apărut fără să fi acționat direct în sensul acesta, dar se pare că Universul are planuri frumoase cu cei care își fac profesia cu sufletul.

Romina: Se practică yoga în Timișoara? Unde ne situăm la nivel de țară?

Dia: Sunt bucuroasă să văd că tot mai multă lume se îndreaptă spre yoga, dar și că încep să fie mulți și cei care își fac o profesie din asta. Aștept să ajungem ca în țările civilizate, unde studiourile sunt pe fiecare stradă, pentru că loc este pentru toată lumea.

Romina: Ce planuri de viitor ai în domeniu, cum crezi că poți dezvolta practica la noi în oraș?

Dia: Poate sună ciudat, dar nu am planuri. Am învățat că oricâte planuri ne facem, Universul râde de noi. Așa că prefer să mă las în voia lucrurilor. Singurul plan pe care îl am este de a-mi face meseria cât pot de bine în continuare, de a învăța tot mai mult și de a transmite cât pot de bine tot ce știu.

Romina: Ești o persoană extrem de activă. Povestește-ne despre ce alte sporturi practici și cum se  armonizează toate acestea în viața ta.

Dia: Îmi place mult să alerg, să schiez, să dansez, să merg la munte. Le practic pe toate pe rând sau în același timp, depinde de cât de mult timp liber am. În general, încerc să fac tot ce mă face fericită și sănătoasă.

  1. BodyFix Yoga Timișoara by Mirela Giles 

Mirela Giles se descrie în felul următor: OM / Iubitor de oameni / Călător / Scriitor / Pasager / Yoga educator / Profesor / Bucătar / Iubitor de tango / Iubitor de căței / Femeie / Soră / Fiică / Iubită / Prietenă / Văduvă.

Cât de frumos și simplu! Mirela este o persoană care poate intimida la început, prin experiența ei de viață și prin siguranța afișată la clase. Asta am simțit eu la prima oră. Dar cu fiecare respirație, cu fiecare postură, mi-am dat seama că, de fapt, Mirela îți inspiră și ție curaj de a accepta vulnerabilitățile tale, de a le îmbrățișa, de a te lăsa provocat și transformat. Multă spiritualitate, multă înțelegere, multă încărcătură emoțională, multă căldură, multă umanitate – asta am simțit apoi de fiecare dată! Mi-au plăcut foarte mult programele inițiate de ea, pe măsură de grele și eliberatoare în final.

Romina: În ce context te-ai apucat de yoga? Ce fel de pregătire ai în domeniu?

Mirela: Sunt o mini yogină curioasă despre lume, despre oameni, despre relațiile dintre oameni, despre originile omului, despre iubire, despre viață, despre NOI, despre Yoga în general. Călătoria mea în lumea yoga a început în 2006 și predau yoga din 2014. Sesiunile mele de yoga sunt o combinație armonioasă între stilul Zen Ki Yoga (Yoga terapie bazată pe meridianele energetice din corp și cele 5 elemente, în aliniere cu Okido Yoga dezvoltată de Maestrul Oki și Maestrul Andrejz de la Ryoho Yoga Sydney, Australia) și Vinyasa Flow (cursuri urmate la Frog Lotus Yoga International – absolvent FLY.)

Romina: De ce yoga?

Mirela: Arta și tehnica știintei yoga m-au ajutat enorm în a trece cu bine prin încercări și provocări pentru care am fost nepregătită, precum boala cronică, anxietatea, depresia, moartea soțului meu, lipsa stimei de sine și, foarte important, furia imensă vizavi de incertitudinea acestei vieți umane. Prin yoga, am învățat, pas cu pas, mantra cu mantra, inspirație cu expirație, asana cu asana, mudra cu mudra, din India până în Europa, cum să mă înțeleg, cum să mă accept, cum să mă împac cu soarta, cum să am grijă de corpul meu, cum să mă iubesc, cum să mă apreciez, cum să mă alint și cum să îmi găsesc locul în lume și printre oameni. Prin yoga și practicile ei pline de compasiune și iubire necondiționată am învățat că oamenii sunt la fel peste tot, cu aceleași nevoi și cu aceleași griji și că, în esență, indiferent unde am locui pe planetă, toți ne dorim aceleași lucruri – conexiune, iubire și înțelegere. Prin yoga am învățat să privesc fiecare om ca și cum aș fi EU și să îl accept asa cum este, știind că toți oamenii caută dragoste, pe măsura înțelegerii lor. Mai presus de orice, prin Yoga am învățat cum să-mi dăruiesc ca să-ti pot dărui și cum să primesc ca sa pot da.

Romina: Povestește-ne despre experiența taberelor de yoga din Grecia.

Mirela: Una dintre bucuriile mele cele mai plăcute este aceea de a aduna oameni împreună și de a forma comunități mici, armonioase, închegate și unite. O altă mare bucurie de a mea este aceea de a descoperi locuri frumoase pe planetă, locuri cu energie magică, din punctul meu de vedere. Așa au început taberele de yoga în Skiathos, Grecia. Skiathos este o insulă minunată,cosmopolită și simplă în egală măsură, o mini contradicție. Este un loc circular și mic și cuprinde un relief extrem de variat și de îmbietor. Am vrut să împart bucuria de a fi aici cu oamenii care își doresc vacanțe și yoga în același pachet, deci am lansat proiectul Yoga Wellness Holiday, o creație personală care să îmbine spiritul vacanței cu spiritul aventurii și cel al ideii de sănătate holistică. Am infuzat foarte mult entuziasm și dragoste în toate taberele de yoga de până acum și oamenii răspund cu aceeași bucurie. A treia ediție se întâmplă în septembrie anul acesta și tabăra este aproape plină, cred că mai avem 2 locuri disponibile, poate trei. Acest gen de tabără este altfel, în sensul că e vorba despre a fi împreună și de a savura simplitatea împreună, în comunitate. Nu se aseamănă cu nicio tabără în țări exotice, nici nu mi-am dorit asta. Mi-am dorit ca oamenii care vin să se bucure de degete acoperite de praf, de timp liber să hoinărească, de un grup de oameni calzi și deschisi cu care să se vadă de două ori pe zi la masă și la yoga sau cu care să descopere insula, să dezvolte sentimentul de a aparține, de a fi inclus, și, în plus, să aibă parte de hrană adevărată și simplă care sa complementeze sesiunile de yoga specifice sezonului. În aceste tabere, noi spălăm vasele împreună, punem masa împreună și adunăm masa împreună. Fiecare dintre noi are o responsabilitate și contribuie. Totul este negociabil. Totul se discută. Orice problemă se rezolvă. Suntem ca acasă – adulți, copii, soți, prieteni, căței, începători sau nu în yoga. Și ne bucurăm. Timp de o săptămână,  ne bucurăm de 2 ore de yoga pe zi, de mic dejun și cină și de multe aventuri între.

Romina: Ce tip de yoga predai în Timișoara și unde?

Mirela: Pentru cine nu poate să vină cu noi în Grecia în prima săptămână a lui septembrie, cu drag pot să ni se alăture orelor de yoga în Timișoara la Studioul nostru de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 59, în perioada Noiembrie -Mai. Avem foarte multe programe frumoase, sesiunile intensive de sezon fiind foarte populare. Avem un website nou, https://bodyfixyoga.wordpress.com/, ușor de navigat și cu detalii despre noi , despre ce facem și despre orar cu noutăți . Pasiunea mea este în a lucra cu femeile și multe dintre programele propuse de BodyFix Yoga se adresează doamnelor. Specialitatea noastră sunt programele intensive precum cel finalizat recent: 21 de zile de yoga, sau Intensiv pentru Meridianul Apa ce va începe în 7 Decembrie sau Intensiv Anti Stress care începe în 10 Decembrie, ambele de o săptămână 🤩🤩

Romina: Care sunt cele mai mari provocări și cele mai mari reușite pentru tine, când vine vorba de yoga?

Mirela: Provocările cele mai mari constau în a crea fiecare sesiune de yoga în așa fel încât să fie o experiență memorabilă, utilă și plăcută DAR, mai presus de orice, o experiență POTRIVITĂ.  Pentru mine este esențial ca fiecare oră de yoga să fie o sursă de inspirație, atât pentru mine cât și pentru alții.

Cea mai mare satisfacție se întâmplă când practicanții mă onorează cu prezența lor și cu încrederea lor. BodyFix Yoga este un grup mic, noi facem yoga altfel, dar rezultatele sunt așa de frumoase! Prefer să evit a le descrie, dar practicanții știu și se întorc la ore chiar și cu prietenii.

Romina: Ce planuri de viitor ai în domeniu?

Mirela: Nu am un plan anume cu yoga pentru viitor. Un mare maestru yoga a spus ”Practică, și totul va urma”  deci practic, cresc, predau și primesc ore, și cred că yoga va merge organic în direcția energiei investite în practică. Cred foarte mult în asta! Vom vedea! Ce îmi doresc foarte tare este ca la nivel de comunitate să dezvoltăm obiceiul de a practica yoga dimineața și să avem studiourile de yoga pline de 3 ori pe săptămână, la 6 dimineața!  Yoga practicată dimineața are prea multe avantaje, cel mai mare, în opinia mea, fiind acela de a începe o zi nouă cu o energie îmbibată de vibrații înalte și încredere deplină în posibilitățile infinite ale fiecărei zi, și astfel povestea se schimbă, dimineață cu dimineață, respirație cu respirație, om cu om, de la om la om! Eu cred foarte tare în ideea de microschimbare și…funcționează!

Un cuvânt de încheiere din partea acestui om minunat: NAMASTE, OM SHANTI OM și toată iubirea din lume în buchete de pulbere de stele!

Poți citi mai multe despre Mirela și aici.

  1. Yoga with Nico by Nicoleta Andreiciuc

Când mă gândesc la Nico, am imaginea unei mămici perfecte, pentru care yoga este un stil de viață, adoptat inclusiv de copiii ei. Liniștea, hărnicia, hotărârea și energia ei mă inspiră și sunt multe aspecte din felul în care își trăiește viața cu care eu rezonez. Are o naturalețe în mișcări și în felul de a face lucrurile încât te face să te simți capabil și tu de același lucru. Las la final biografia lui Nico, vei înțelege de ce.

Romina: În ce context te-ai apucat de yoga?

Nico: Yoga s-a apucat de mine, nu eu de ea :))). Cred mai degrabă că acest context mi s-a dezvăluit de la sine. A fost o perioadă un pic mai anevoioasă din viața mea, în urmă cu aproape 7 ani. În acele momente țin minte că eram cumva dezorientată. Aveam nevoie de mine puternică, încrezătoare și motivată, mai ales ca Lua și Maylo, minunile din viața mea aveau nevoie de mine astfel. Yoga a răsărit din nevoia de regăsire în mine. Îmi pierdusem complet simțul orientării în interiorul meu. Fizic, nu mai aveam nicio stimă față de mine, iar lipsa vieții sociale mă transformase în acel moment în ceva ce, pentru multă vreme, nu am fost eu cu adevărat.

Romina: Ce fel de pregătire ai în domeniu?

Nico: Cred că, mai presus de toate aceste certificări, diplome și atestate, m-am autopregătit experimentând situațiile, circumstanțele și anii de până acum. Sunt un om al contrastelor și mereu mi-a plăcut să mă autodepășesc, fiind perfecționista din fire. Sunt ceva diplome :)), zeci de ore alături de profesori de yoga cu o moralitate și o etică de admirat, dar, mai presus de toate, sunt multe momente petrecute cu mine, prin mine, către mine. Sunt certifizată ca profesor de yoga și dețin multă dragoste și respect pentru tot ceea ce fac pentru mine și pentru cei cărora cu mare pasiune le transmit această disciplină minunată.

Romina: Ce tip de yoga predai și unde?

Nico: Ca punct primar de focus în practica mea, dar și în ceea ce transmit practicanților în cadrul claselor mele, este sistemul Vinyasa, ce presupune o mișcare continuă a corpului folosind respirația sincronizată în această mișcare. Stilul cu care eu am început este Ashtanga Yoga, de altfel și cel cărui i-am rămas devotată. Pe lângă clasele de Ashtanga Yoga, mai predau Hatha Yoga, Yoga de terapie în particular, Yin Yoga, Yoga restorativă, Kids Yoga și Partner Yoga. Predau în Dharma Yoga Center Timisoara, centru pe care l-am deschis în 2018 și pe care acum îl coordonez alături de Cristina Muntean. Dezvolt proiecte pe partea de Corporate Yoga, domeniu care mă atrage și mă face să cred și mai mult în efectele benefice ale acestei discipline.

Romina: Ce tip de yoga practici?

Nico: Practic cu regularitate Ashtanga Yoga, iar ca și complement pentru această formă dinamică de meditație aduc în practica mea Yin Yoga, un stil mai blând, restorativ.

Romina: Vorbește-mi puțin despre practicanții tăi de yoga.

Nico: Practicanții mei de yoga sunt cu adevărat minunați. Au început practica fiind constrânși de spațiu, de timp, de diferențele fizice, de limitările din corp, dar mai ales de încărcătură mentală cu toate cele din viața cotidiană. Ei bine, după o perioadă de practică constantă și de motivație puternică în această direcție, corpul a început să le răspundă, au devenit buni observatori ai lor, au dobândit finețe și acuratețe în practică, dar, mai presus de toate, cu multă răbdare și devotament, au devenit o mai bună varianta a lor la toate nivelurile. Yoga ne întoarce către noi. Calea este înspre sine.

Romina: Care sunt provocările cu care te-ai confruntat ca instructor de yoga?

Nico: Nu am întâmpinat multe provocări în timpul claselor de yoga predate de către mine. Sunt lucruri mărunte, pe care cred că nici nu ar fi important să le amintesc. Nici nu mi le mai amintesc, dacă stau să mă gândesc mai bine :). Când oamenii pleacă de la clase cu o altă stare de spirit, una mai calmă, mai centrată și mai veselă, atunci provocările, de orice natură ar fi ele, se disipează. E ca și când nu ar fi existat.

Romina: Care e cea mai mare reușită a ta ca instructor de yoga?

Nico: Reușite sunt multe… Dar am reușit multe și înainte de introducerea practicii yoga în viața mea. Yoga m-a trecut prin purgatoriu… M-a întors pe toate părțile, m-a lovit și m-a trezit, la propriu în final. Am trecut din letargie într-o stare de introspecție ce mi-a dezvăluit multe despre ce sunt ca om și de ce sunt ca om aici. Yoga m-a dezafectat și m-a reconstruit, pot spune. Procesul continuă! :))) Cărămidă cu cărămidă, pe o fundație stabilă și solidă, de data aceasta.

Romina: Se practică yoga în Timișoara? Unde ne situăm la nivel de țară?

Nico: Cred ca timișorenii încep din ce în ce mai mult să se orienteze spre această practică. Da, se practică yoga în Timișoara, cu siguranță, iar numărul persoanelor interesate este într-o continuă creștere. Ceea ce ma bucură foarte tare este faptul că mulți practicanți încep să își extindă viziunea și să practice singuri acasă. În fond, yoga este o practică pe cât se poate de intimă, iar cel mai adecvat spațiu în care ea poate fi practicată este acasă :). Aș spune că stăm cât de cât bine la nivel de țară. Este importantă prima șansă dată acestei discipline milenare. O dată ce iei o firmitură și vezi că de fapt gustul e chiar bun, vei dori să te mai hrănești cu ea. Motivația este cea care ne lipsește. Asta am observat pe parcursul celor trei ani și jumătate de când predau yoga în România.

Romina: Am observat că pentru tine, yoga este un stil de viață. Ne poți spune cum decurge o zi obișnuită din viața ta?

Nico: Yoga e în tine, la fel cum este și în mine. Este un fel de abordare a vieții, unul conștient, mult mai profund, centrat pe bine și bun, pe ceea ce deja există în noi și pentru noi, lângă noi, mai puțin pe ceea ce nu avem, nu am făcut, nu am dobândit etc. O zi din viata mea… hmmm. O pot descrie în câteva cuvinte: trăiesc yoga, practic, învăț, simt, văd, observ, conștientizez, transmit, preiau, râd, zâmbesc, mă supăr,  îmi revin repede :)), mănânc, beau, dorm și o iau de la capăt. Adică, un stil de viață curat, clar, organizat și cu siguranță cât se poate de normal.

Romina: Ce planuri de viitor ai în domeniu?

Nico: Nu am planuri. Am câteva viziuni și intenții. Îmi doresc să rămân eu însămi, să mă construiesc în continuare armonios, să iubesc și să fiu iubită, să văd și să fiu văzută, să transmit și să preiau la rândul meu. Mă văd yoghină adevarată în timp, cu o alimentație satvică, cu o simțire satvică și cu o gândire satvica la infinit :))). Working on that! Să vină toate cele care trebuie să vină către mine. Eu sunt pregătită.

Romina: Puteți face yoga cu Nico…

Nico: Cu mine puteți face yoga oriunde:). Așa cum puteți face yoga și cu voi, începând prin a lucra și a șlefui un pic conduita morala și etică. Dacă vreți să ne întâlnim, mă puteți căuta pe Facebook – Yoga with Nico, sau pe Instagram – ashtanaga_yoga_timisoara. Vă voi informa cu privire la toate detaliile de care aveți nevoie ca să ne întâlnim și să ne cunoaștem.

Biografie Nico:

Nicoleta Andreiciuc, de formație profesională jurnalist, a descoperit yoga în urmă cu 12 ani, pe când se afla în America, în cadrul unui program de schimb intercultural. Ulterior, a revenit în țara natală, ca la nici o jumătate de an să își îndrepte din nou pașii în afara granițelor țării, mai precis în Germania, unde a și petrecut șase ani din viață. Cel de-al doilea contact cu yoga, mult mai profund de data aceasta, l-a avut după ce l-a adus pe lume pe cel de-al doilea copil al său. Fiind în căutarea unei forme de terapie, care să o ajute să își regăsească echilibrul interior, dar și să își redobandească simțul asupra fizicului ei, a descoperit AshtangaYoga. Iar această terapie nu numai ca a reparat mecanisme interioare care se stricaseră în timp, dar a ajutat-o să nutrească din nou respect pentru sine, curaj și, mai presus de toate, a învățat-o cum să ofere dragoste în mod necondiționat.

Începând cu septembrie 2011 și până în prezent, Nico este o practicantă devotată a stilului Ashtanga Vinyasa Yoga, cel cu care s-a identificat cel mai bine și pe care din pasiune și respect pentru beneficiile pe care i le-a adus în viața sa, îl și transmite mai departe cursanților ei din Timișoara. Ca și contract pentru practica Ashtanga, a învățat să pătrundă și în stiluri mai dulci, mai moi, cum ar fi Yin Yoga și Chakra Yoga, în practica sa de zi cu zi. A finalizat în Augsburg, Germania, în cadrul Școlii de  Yoga  Yoga  Balance, condusă de către Marion Boeck, un Teacher training însumând peste 500 de ore de teorie și practică, care a avut ca punct principal de focus Ashtanga Yoga. În cadrul TT-ului care a avut durata de doi ani, Nico a participat la nenumărate weekend-uri de Anatomie Yoga în Germania, susținute de către îndrăgitul profesor de anatomie yoga, Ronald Steiner. Pe lângă cele 500 de ore acreditate internațional, Nico a mai participat la alte peste 200 de ore de TT-uri și seminarii în Europa.

Nico deține nenumărate certificate, în urma participării la workshop-uri și Teacher Training-uri de yoga în străinătate, alături de nume de prestigiu în domeniu: David Swenson (SUA), Manju Jois (SUA), Lino Miele (Italia), Ronald Steiner (Germania), Young How Kim (Germania), Jade Skiner (SUA) etc.

Seminariile de yoga la care a luat parte au introdus-o într-o multitudine de stiluri și tradiții cu dinamici variate cum ar fi: Ashtanga Yoga, Vinyasa Flow, YinYoga, Kids Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Krama, Himalayan Yoga, ShivanandaYoga, Anusara Yoga, Kundalini Yoga etc. Întâlnirea de anul trecut cu David Swenson, idolul său, i-a întărit și mai mult crezul cum că Yoga înseamnă mai presus de toate bucurie, deschidere și fericire, care implicit duc spre minunata stare de eliberare mentală, spirituală și fizică, cea spre care tindem cu toții să ajungem.

Nico preda yoga de peste trei ani (practica însă de șapte ani) și, totodată, din 2016, ea a început să organizeze workshop-uri de yoga în Timișoara, cu diferiți profesori din țară și din străinătate, pentru a oferi comunității de yoga din urbea de pe Bega posibilitatea de a înțelege și mai mult valoarea și frumusețea acestei discipline. Începând de anul trecut, Nico a devenit și terapeut în Masaj Thai în stil regal, Nivelul 1, un domeniu care i-a deschis și mai mult orizontul către cunoașterea de sine.

În viața de zi cu zi, este mama dedicată a lui Maylo și a Luei, cei fără de care întâlnirea cu Yoga probabil că nu ar fi avut loc, fiică de mamă faină și minunată și prietenă adevarată a multor prieteni adevărați.

Sper că acest articol, în ciuda lungimii sale, te-a făcut curios față de yoga și sper că, dacă vrei să te apuci, te-a îndrumat către una dintre instructoarele minunate pe care le-am intervievat. Mulțumesc pentru răbdare!

Închei acest articol cu câteva precizări:

  • ar fi bine să îți iei propria ta saltea de yoga. Eu am una de la Decathlon, simplă, obișnuită, dar dacă îți dorești una premium, poți arunca aici o privire.
  • echipamentul ar trebui să fie cât mai simplu, o pereche de pantaloni și un top. Eu îmi iau de obicei colanți și tricouri de la Decathlon. De știut că în ofertă au și pantaloni pentru gravide și hanorace drăguțe.
  • dacă vrei să încerci și Aerial Yoga și spațiul de acasă îți permite, aruncă o privire peste aceste elemente.
  • yoga este despre tine, așa că focusează-te pe ceea ce ai, descoperă ce vrei cu adevărat de la această practică și ia totul lejer, treptat.
  • lasă-te inspirat de oameni pentru care yoga este un stil de viață, dar creează-ți propriul mod de abordare.

6 comentarii la „Unde poți face yoga în Timișoara?

  1. Anca Răspunde

    Romina, te iubesc! N-am apucat să postez întrebarea pe FB, dar îmi dă târcoale de câteva zile: vreau să fac yoga și nu știu de unde să încep. Ce îmi recomandați? Noroc cu articolul tău, mi-am primit răspunsul <3

    • Romina Faur Autor articolRăspunde

      Gând la gând cu bucurie!! Mă bucur că te ajută. Te pup, Anca! :*

  2. Pingback: 25 idei cu care am rămas din 5 cărți de wellbeing - Romina Faur

  3. Pingback: Cum să îți alcalinizezi corpul - Romina Faur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.