3 locuri unde găsești salate delicioase în Timișoara

3 locuri unde găsești salate delicioase în Timișoara

Primii ani de viață ne conturează ca individ și ne formează obiceiurile. Inclusiv obiceiurile alimentare. Trebuie să recunosc că meniul familiei mele nu conținea adesea salate, astfel încât nici eu nu le-am atribuit un rol important. Mereu am asociat salatele cu dietele, simplul gând că trebuie să folosesc oțet la prepararea lor mă îndemna să găsesc soluții alternative. În ultimii ani, totuși, am reușit să găsesc o cale de mijloc (în loc de oțet folosesc sos de soia) și m-am împrietenit cu ele, ușor-ușor. Întâi acasă, apoi în afara ei.

De aproximativ 7 luni, am regândit întreg sistemul meu de nutriție, am reintrodus în meniu carnea și am crescut cantitatea de legume. Mai mult, fără să mă gândesc prea mult, când iau masa în oraș, am tendința de a alege salate. Conținutul caloric, pe care îl monitorizez cu conștiinciozitate, este redus, iar eu mă ridic de la masă sătulă și mulțumită. Nu consider că urmez o dietă, ci am adoptat un alt stil de viață, unde cuvântul de ordine este respect. Aleg să fiu bucuroasă, dar și înțeleaptă. Respectiv aleg mereu salate aspectuoase, savuroase și cu ingrediente nutrivite, dar mă uit și la numărul de calorii și la cantitate.

De câteva ori pe săptămână, se întâmplă să iau masa de prânz, în general, în oraș. De când am început procesul de regândire a stilului de viață, mi-am îngăduit mie să descopăr unde se mănâncă salate delicioase și sănătoase.  Am găsit 3 salate în 3 localuri, pe care acum îmi permit să le recomand. În funcție de locul unde mă aflu, dacă sunt în criză de timp, știu că merg la țintă cu ele.

 

Salata PapaSam

PapaSam e un restaurant de tip diner american, unde se servesc mâncăruri bune ca la mama acasă – toate gustoase, poate unele cu conținut caloric mult prea ridicat. Ce apreciez eu aici este constanța gătirii: de fiecare dată, același fel de mâncare arată și se simte la fel. Satisface astfel cele mai pretențioase cerințe. Cred că în 70% din cazuri, aleg salata PapaSam. Arată senzațional, după cum se poate observa în imagine. Ce conține: piept de pui la grătar cu condimente iuți, ardei proaspăt, roșii, castraveți, salată verde și sos de usturoi. La momentul actual, porția îmi pare imensă, reușesc să mânânc doar jumătate din ea. Noroc că de obicei, am ajutor.

Salata Caesar

În noiembrie, un vechi colaborator și prieten a deschis Moscada – coffee and salad. În clădirea Electromotor, lângă sediul Nokia Timișoara. E un loc liniștit (nu la ora prânzului, când se umple) și dacă dragul vrea să muncească fără să fie deranjat, mă bucur de o cafea bună și sunt recunoscătoare că pot lucra de oriunde dacă am telefon, agenda, net și/sau laptop. E o perioadă în care partenerul meu de viață se ocupă de chestiuni administrative și strategice, astfel încât am avut șansa să mergem des la Moscada în ultimul timp. Bucătăria Moscada oferă salate gătite pe loc, cu ingrediente proaspete și cu mare grijă la calitate. Acesta a fost și motivul pentru care recomandăm acest loc. Dintr-o varietate de salate, preferata mea este salata Caesar, cu piept de pui, salată iceberg, parmezan și un dressing compus din iaurt cremos, anșoa și puțină maioneză. Cu crutoane, este grozavă! Cred că este prima salată atât de verde pe care am găsit-o absolut delicioasă și sățioasă.

 

BBQ Grilled Chicken & Salad

Cred că ține de creativitatea fiecărui bucătar felul în care gândește și prezintă mâncărurile. În opinia mea, dacă ar fi fost tăiat pieptul de pui bucățele direct în bucătărie, ar fi o salată în adevăratul sens al cuvântului.  Mintea mea oricum așa o percepe și de aceea mi-am permis să o introduc în această categorie. Pieptul de pui făcut la grătar este în perfectă armonie cu salata aferentă, compusă din salată verde și salată iceberg, nucă, pere, roșii cherry. Rezultatul este minunat. Iar aspectul de nota 10. Ar trebui să menționez și unde găsiți această salată: la Jack’s Bistro – un loc cochet și prietenos, pe Vasile Alecsandri.

Cred că cele mai bune mâncăruri se fac acasă. Dar dacă, dintr-un motiv sau altul, mâncăm în oraș, e important să nu uităm că există alternative sănătoase și savuroase în același timp. Alegerea este a noastră. M-aș bucura dacă aceste recenzii, poate stângace, din partea mea, ar ajuta. În rest, să auzim numai de bine!!

Romina

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

3 thoughts on “3 locuri unde găsești salate delicioase în Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *