Încerc să fiu OM… Apoi femeie

Încerc să fiu OM… Apoi femeie

Printr-o notificare primită pe mail, am dat azi peste o fată, tânără, 19-20 ani, blogger, care scrie despre feminitate și despre cum să devii o femeie specială. În plus, organizează workshop-uri plătite despre cum să devii una. M-au trecut fiorii.  Nu o cunosc pe această domnișoară, probabil este o tânără capabilă din moment ce își asumă astfel de roluri. Eu, una, am altă viziune despre viață.

Am 33 de ani și acum pot spune cu mâna pe inimă că sunt fericită și împlinită. Îmi place să spun că sunt mândră de vârsta mea și m-am chinuit să ajung aici. Persoanele cu care mă întâlnesc observă liniștea mea și unii zic că sunt mai înțeleaptă. Eu cred că mai am multe de învățat. Dar totuși, cum am atins punctul acesta din viața mea?

Mi-a trebuit mult timp să înțeleg că trebuie să fiu înainte OM, apoi femeie. Un OM este definit de concepte, principii, stil de viață și atitudinea lui față de ”respect”. Când spui ”femeie” sau ”bărbat” îi atribui automat niște caracteristici, generate adeseori din prejudecățile și din experiența noastră de viață. În momentul în care am conștientizat la un nivel profund că nu trebuie să impresionez ca femeie în relația mea și nici să răzbesc în activitatea mea profesională ca femeie ci ca profesionist, m-am liniștit. Știu cine sunt și nu trebuie să mai demonstrez nimănui nimic. Dar concluzia asta a venit după ani plini de încercări și trăiri. Acum sunt capabilă să dau un sfat și să ajut concret un prieten drag în chestiuni personale. La 20 de ani ai unei trainerițe… îmi permit să ridic o sprânceană în semn de neîncredere.

Revenind la cele două aspecte de mai sus, le iau pe rând și le explic.

Dragul meu îmi spune că nu m-a ales că sunt frumoasă sau că sunt deșteaptă (argumentele majorității care au nevoie de argumente). Relația noastră este una crescută pe încredere și respect, în zeci de ani (ne cunoaștem de 22). Avem o conexiune care nu poate fi transpusă în cuvinte. Nu am nevoie ca el să mă facă să mă simt femeie, ci mă bucur că îi sunt parteneră de viață. Iar aici vine o altă referire la ”traineri”: am avut în lista mea de pe Facebook două doamne care fac traininguri de specialitate, traininguri de sexualitate feminină. Cu sugestii pentru a impresiona partenerul. Din nou, ”a impresiona”… Părerea mea este că valorează exact 0 dacă nu te cunoști întâi pe tine. Iar un trainer de genul ar trebui să aibă la activ măcar câțiva ani de trai de cuplu. Îmi dau seama că sunt femei care nu au ajuns la împliniri din acest punct de vedere. Ce îmi permit eu să fac este să recomand comunicarea. Cu tine însăți. Cu prietenele apropiate. Cu jumătatea. Ajută.

În ceea ce privește viața profesională, am învățat mult în ultimii 10 ani. Sunt într-un punct în care îmi dau seama că emoțiile nu își au rostul și că ele pot fi controlate. Deși …ultima dată am plâns la ultimul meu eveniment Verde pentru Biciclete. S-a încheiat o etapă din viața mea și a fost un cumul de emoții. Nu le ascund, mi le-am îngăduit într-un final. Dar în ceea ce privește deciziile, le iau rațional, pe bază de argumente pro și contra. Am spus la un moment dat că îmi place să lucrez mai mult cu bărbații decât cu femeile. Mi-am mai schimbat perspectiva aceasta. Lucrez cu omul, intracționez cu el, iau de la el ce pot și mi se oferă. Nu mai judec, ci învăț.

Cam atât despre împliniri de OM și perspective.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *