Timișoara – câștigători și nominalizări la Gala Premiilor Uniter

Timișoara – câștigători și nominalizări la Gala Premiilor Uniter

Anul trecut, Timișoara a fost gazda ediției a XXV-a a Gala Premiilor Uniter (Unitatea Teatrală din România). Orașul vibra de pasiune pentru teatru, de actori și oameni de teatru din toată țara, de modă, de cultură. A fost o experiență unică pentru Timișoara. Timișoara care în anul 2021 va fi Capitală Culturală Europeană și care se pregătește intens în acest sens.

Ne-am bucurat atunci de câteva premii, de care nu vreau să uităm:

  • Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile acordat Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru realizarea Sălii 2 (Manej)
  • Premiul Președintelui UNITER Ion Caramitru – acordat Simonei Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.
  • Premiul special acordat actriţei Irene Flamann Catalina pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara
Gala Premiilor Uniter 2017 – Timișoara

Zilele trecute, UNITER a anunțat nominalizările pentru ediția cu numărul 26 a Galei Premiilor Uniter, care va avea loc în 7 mai, la Alba-Iulia. S-au luat în considerare spectacolele cu premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017. Membrii juriului au fost criticii de teatru Călin Ciobotari, Alina Epîngeac şi Ludmila Patlanjoglu. S-au făcut nominalizări pentru cele 11 categorii de premii: debut, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, cel mai bun spectacol de teatru TV, critică teatrală, cea mai bună scenografie, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol.

Nu vreau să afișez lista cu toți nominalizații, o găsiți aici.

Vreau doar să atrag atenția asupra nominalizărilor din Timișoara:

  • Rambuku de Jon Fosse, adaptarea Anca Măniuţiu, regia Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara – nominalizare cel mai bun spectacol (Felicitări, #TNTM !! )
  • Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez la Teatrul German de Stat Timişoara – nominalizare pentru cea mai bună regieS
  • Olga Török pentru rolul Eréndira din spectacolul Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara – nominalizare pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. (Felicitări, Olga!!!)
  • Helmut Stürmer (decorul) şi Ioana Popescu (costumele şi desenele în nisip live) pentru spectacolul Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara – nominalizare pentru cea mai bună scenografie.

Îi felicit pe toți oamenii din teatrele timișorene, nominalizați sau nu, văzuți pe scenă în lumina reflectoarelor sau muncind din umbră. Toți au contribuit la un act artistic care transmite emoții de fiecare dată. Sunt recunoscătoare pentru asta. Și vă îndemn cu drag să mergeți la teatru – că e Național, de Stat German, de Stat Maghiar, că e Merlin sau că e independent. Și mai ales, nu ratați piesele din nominalizările de mai sus! Încă se joacă – urmăriți programele teatrelor 😉

Mulțumesc pentru fotografii: Adrian Pîclișan!

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *