Din pasiune pentru design interior (p)

Când eram prin liceu, obișnuiam să fac schițe de design vestimentar. Am luat câteva ore de pregătire pentru intrarea la Facultatea de Arte. M-am răzgândit în primul semestru din clasa a XII-a. Am vrut să continui să mă documentez singură și să deschid un studio mai târziu, dar asta însemna să am cunoștințe de management și marketing. Așa că am ales un alt drum. Pasiunea pentru haine s-a menținut în timp prin stilul vestimentar și prin urmărirea trendurilor, dar nu mai simt, cel puțin momentan, dorința să fac haine pentru alții.

Am observat totuși că pasiunea pentru artă în general, pentru design în special se poate alimenta. Fără să îmi dau seama, de vreun an și jumătate, mă tot documentez, fără ceva concret. Totul a început, cred, de la discuții despre viitoarea noastră casă. Dragul mi-a recomandat aplicația houzz și până acolo mi-a fost! Au urmat Pinterest și Instagram, toate fiindu-mi surse de inspirație. Urmăresc cu interes emisiuni specifice de pe Fine Living precum Fixer Upper, Proiect Complet, Veri meseriași, SOS Renovare și altele. Am deja o mulțime de fotografii păstrate de pe conturi pe care le urmăresc pe aplicații, structurate în board-uri sau carnețele de idei clare, tematice și uite așa, mi s-a conturat ideea generală despre cum vreau să arate bucătăria, camera de zi, baia, dormitorul, cămara… Stilul pe care voi merge este minimalist, industrial-country. Îmi plac lucrurile simple și funcționale. Mă sufocă prea multe elemente decorative, fără vreun scop anume.

Cred că planificarea este totul și având obișnuința bugetelor și calendarelor de eveniment, am transpus și în viața de zi cu zi. Am convenit ca prima noastră casă să fie accesibilă, să optăm pentru un raport calitate-preț bun. Spun asta deoarece, contrar accepțiunii generale în societate, în cuplul nostru nu eu am cele mai scumpe și pretențioase gusturi. Acasă, am acumulat de-a lungul timpului piese de la Ikea (etajere, mese, dulapuri, un birou și alte mărunțișuri utile), astfel încât ne-am pus de acord să luăm în primă fază produse de la Ikea. Eu am mai mult experiența comenzilor online, o singură dată am fost la Ikea București. Ajungem mai repede la Budapesta decât la noi în țară. Dar deplasările în cele 2 capitale, pentru noi, ar fi un efort extra și de timp și de bani și de energie.

Din aceste motive, m-am bucurat  foarte mult când am auzit că se deschide mömax în Timișoara. Nou pentru majoritatea timișorenilor, cunoscut pentru cei care călătoresc sau care au prieteni dincolo. mömax s-a deschis săptămâna trecută, de 8 martie, anunțându-se premii pentru primii 1000 de cumpărători. Patricia Pandek, director marketing mömax Romania, a declarat că pentru început a fost aleasă ”Timișoara pentru că este un oraș în plină expansiune, cu mult potențial, cu legături excelente cu Vestul și, nu în ultimul rând, cu oameni vorbitori de limba germană.” În ceea ce privește produsele, găsim ”De toate pentru fiecare! Mobilier pentru toată casa: living, sufragerie, bucătărie, dormitor, cameră copii&tineret, birou, baie, hol + accesorii pentru casă: de la prosoape și tacâmuri, până la vaze și lumânări. Calitatea produselor este exact aceeași ca și în Austria, toată marfa pentru magazinele mömax se livrează din același depozit central care se găsește în Germania, la Uffenbach. Nu se pune problema de marfă mai slabă calitativ pentru piețele din Est, cum întâlnim la alți retaileri.” Sincer, acest punct a fost unul sensibil, care m-a interesat în mod special. Nu de alta, dar am întâlnit până acum fel de fel de situații, iar această informație mi-a dat mai multă încredere.

Dacă tot am zis că am deja un stil definit în minte, de la care nu mă voi abate, am fost curioasă să știu care e viziunea mömax: ”mömax nu reprezintă un stil anume, ci acoperă o gamă largă de stiluri care sunt în trend. În momentul de față avem în magazin mobilier și accesorii în stil romantic, minimalist, vintage, rustic, modern, samd. Lucrăm împreună cu o echipă de designeri pentru ca articolele noastre să fie mereu up-to date.” Adevărul este că, înainte să pun această întrebare, am tras cu ochiul încă o dată pe site-ul austriac. Acum este sus și site-ul românesc – moemax.ro. Shop-ul online momentan nu este activ, dar cred că în primă fază este o decizie înțeleaptă. Este necesar să ne familiarizăm cu produsele – să mergem în magazin, să le pipăim (eu, una, recunosc că pun preț pe texturi și pe structură), să le vedem într-un spațiu clar definit și apoi să ni le imaginăm într-al nostru.

Dacă tot vine vorba de cumpărături, am întrebat care e procedura de livrare: Livrarea și/sau montajul se calculează în funcție de valoarea mobilei achiziționate. Se poate închiria o furgonetă pentru transportul mobilei la costul de 75 lei – 3 ore (cu programare prealabilă).

Atenție: promoții speciale vor exista în permanență, atât în magazin, cât și online. Puteți urmări promoțiile și în broșura disponibilă. De exemplu, una din promoțiile de deschidere pe care le-am văzut a avut drept obiect o bucătărie completă cu electrocasnice incluse la puțin peste 1000 euro.

În final, părerea mea este că mömax este o opțiune bună pentru timișorenii care doresc să își mobileze, decoreze sau redecoreze locuința, precum și pentru cei care caută un pic de inspirație pentru amenajările interioare. Eu am avut câteva obiecte pe lista de necesar, dar am completat și o listă de dorințe. De-abia aștept să îmi pun în aplicare ideile 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.