Pedalarea de Primăvară 2018 – o petrecere cu cântec, pentru bicicliștii din Timișoara

Pedalarea de Primăvară 2018 – o petrecere cu cântec, pentru bicicliștii din Timișoara

Verde pentru Biciclete, proiect al Fundației Bega, a început cu o Numărătoare de Toamnă, în 25 octombrie 2008. Iată, anul acesta campania împlinește 10 ani de evenimente frumoase și de acțiuni pentru comunitate. Despre începuturi și ce a însemnat campania pentru mine, voi vorbi altă dată. Nu de alta, dar risc să mă cuprindă melancolia înainte de Pedalare. Și nu e cazul, pentru că am nevoie de energie și tânjesc după multe, multe zâmbete.

De obicei, la Pedalarea de Primăvară se afișează cele mai multe. Mii de zâmbete, sute de baloane și mii de biciclete. Bicicliștii timișoreni, cu mic, cu mare, sunt cuprinși de entuziasmul produs de vremea frumoasă și de sentimentul minunat de a pedala din nou pe străzi, mai mult ca de obicei. Pentru mine, acest eveniment mereu a fost cel preferat dintre toate. Îmi inducea o nespusă stare de bine, simțeam vibe-ul pozitiv de la participanți încă din discuțiile de dinainte de eveniment. Iar cel de la fața locului nu poate fi redat în cuvinte!!

Adevărul este că fiecare ediție a avut specificul și farmecul ei. Însă îmi aduc aminte cu foarte mult drag de:

  • Ediția din 2009 (prima Pedalare de Primăvară) cu cele 9 motive haioase pentru care să alegi bicicleta ca mijloc de deplasare (free fitness, free gas, free shower, free sun, free parking, free breakfast, fără bariere, no leasing). E ediția în care au fost prezente și vedetele din București 😉 Tot atunci, am început să strângem semnături pentru crearea de piste pentru biciclete.
  • Ediția din 2013, cu cei mai mulți participanți din istoria Verde pentru Biciclete până în prezent!!
  • Ediția din 2014 cu ”Și eu iubesc Verde pentru Biciclete”, în care Dorin a cerut-o în căsătorie pe iubita lui, Nico. Toți din echipă ne-am pregătit pentru momentul culminant, de la finalul pedalării. A fost emoționant pentru noi toți și pentru cei prezenți. S-a desăvârșit astfel tema iubirii a ediției respective. Mi se încălzește sufletul numai la amintirea asta!!
  • Ediția din 2016 cu ”Joie de Vivre” – de la recomandarea inițiatorului, Emil Cristescu, de a face finish-ul pe malul Begăi, mi-a venit ideea de a invita oamenii la picnic! Pe modelul francezilor, care poposesc pe malul Senei. Așadar, am gândit un concept franțuzesc, cu muzică, cu sprijinul Institutului Francez și cu turele cu canoe realizate de Clubul Sportiv Nautic Banatul.

Ediția din acest an a avut motivul 10 – 10 pentru Timișoara, 10 ani în sluja comunității, 10 km de traseu prin oraș, 10 branduri locale care au oferit timp de 10 zile premii via pagina de Facebook.

Programul evenimentului de sâmbătă este următorul:

  • De la ora 16:00 – adunarea bicicliștilor pe platforma Timco (atenție, e cea spre DM, nu din fața Casei VpB, unde are loc o expoziție de flori). Până la plecare, se împart numere, baloane și alte surprize, ca de obicei. În plus: la cortul Leo Timișoara se pot spăla bicicletele contra unei donații în bani care va fi ulterior utilizată pentru achiziționarea de biciclete persoanelor fără posibilități financiare. Prietenii de la SmartFit Studio vor oferi participanților măsurători gratuite și cântăriri complexe, care vor furniza informații despre procentul de grăsime, masa musculară, grăsime viscerală și mulți alți indici de sănătate. La un alt stand se pot decora bicicletele cu flori. Va exista și un photo booth, iar cei interesați de regulile rutiere aplicabile bicicliștilor sunt așteptați la biroul Info VpB, unde un voluntar le va oferi toate detaliile. Atmosfera va fi întreținută de un DJ și de un MC.
  • De la ora 17:30 – plecarea pe traseul: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Calea A.I.Cuza – sens giratoriu Piața Mărăști – Str. Oituz – sens giratoriu Punctele Cardinale – Str. Hector (contrasens) – prin bastionul Maria Theresia (contrasens) – Bd. I.C.Brătianu – Str. Michelangelo – pasajul Michelangelo prin sensul giratoriu – Bd. C.Coposu (întoarcere la Parcul Poporului – Bd. C.Coposu) – trecere pe deasupra pasajului Michelangelo – Bd. V.Pârvan – Bd. M.Viteazu (contrasens) – întoarcere în piața N.Bălcescu – Bd. M.Viteazu (contrasens) – Pod Mihai Viteazu – Str. 20 Decembrie 1989 – Bd. Regele Ferdinand – Bd. Republicii – Str. Sf Ioan – Str. Victor Vlad Delamarina – Str. Mărășești – Piața Victoriei. Atenție, șoferi! Multe străzi vor fi închise circulației! Ca idee, copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici trebuie folosite doar scaune speciale pentru bicicletă omologate. Nu se recomandă parcurgerea de către copiii care au biciclete cu roți ajutătoare!
  • 19:00 concert Phaser
  • 20:30 concert Smiley
  • 21:30 foc de artificii.

 

Sponsor Pedalarea de Primăvară 2018: DM Drogerie Markt.

Adevărul este că susțin ideea unui concert, aveam în vedere pentru anii rotunzi împliniți. Dar eu aștept cu drag și un imn al bicicliștilor, aș fi tare încântată!!

Eu vă încurajez să veniți sâmbătă, în număr cât mai mare. Și sper să decurgă toate lucrurile în ordine și pentru mine, să ajung și eu la eveniment. Știu că se merită, va fi o atmosferă tare frumoasă!

Romina

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *