Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 15-17 iunie 2018?

Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 15-17 iunie 2018?

Opțiunile de petrecere a timpului liber în Timișoara sunt nenumărate. Am vrut să scriu despre unul dintre ele pe larg, dar ar fi fost nedrept față de celelalte. Așa că le recomand succint pe cele cu care rezonez într-o formă sau alta.

Street Delivery – Smart Cities

Unul din cele mai frumoase evenimente din an, Street Delivery a ajuns la ediția cu nr. 12. Organizat de Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, anul acesta se derulează de vineri până duminică inclusiv, în Timișoara, pe strada General Eremia Grigorescu.  Ideea de la care s-a pornit a fost de ”oraș pentru oameni”, iar tema din acest an o susține : ”Smart Cities” – un demers continuu, care conduce la progresul susținut al orașului. Poți vedea programul complet, pe zile, aici. Am văzut o mulțime de ateliere frumoase, dar sunt atât de numeroase și diverse încât nu ai cum să nu găsești activități care să îți ocupe toată ziua.

 

Fashion Fridays Shopping Fair 

Fetele tot fete sunt!! Bineînțeles că ne plac hainele și accesoriile, iar ediția cu nr. 17(deja!!) a Fashion Fridays Shopping Fair este organizată de Iulia Cazacu sâmbătă și duminică, de la 10 la 20, la zai apres café. Ca de obicei, expozanții sunt designeri cunoscuți din Timișoara, care vin cu colecții noi și sales – cam asta ne interesează, nu? Eu mă duc să stau puțin cu Paula, care participă cu Tricoul Inteligent Dunia, dar amintesc aici cu cine ne mai vedem: Onibon Fashion, TomBabe, ArtisanArt, Alina Suciu, Blue Bird, Ana ArtizAna, și mulți alții pe care nu îi cunosc încă.  Detalii, găsești aici .

Timișoara Craft Beer Festival

Organizat pentru prima oară în Timișoara de către oameni pasionați, Bibliotheka & Bereta TM, nu pot să nu menționez evenimentul. Nu sunt băutoare de bere, dar apreciez oamenii care muncesc pentru a da produse de calitate. Iar berea artizanală presupune multă dedicare, începând cu cultivarea hameiului, la procesul în sine, la ambalare și la vânzare. Festivalul are loc în Parcul Rozelor, unde vor fi prezente și tonete de street food, se vor susține concerte seara, astfel încât vei avea parte de o experiență completă de festival local. Pe pagina lor, găsești programul pregătit pentru cele 3 zile.

Sabres 12 – Anniversary Party 

Sabres este unul din restaurantele pe care le recomand fără să clipesc. Asta pentru standardele ridicate de calitate și pentru atmosfera în sine. Vineri 15 iunie sărbătoresc 12 ani de activitate și sunt convinsă că au pregătit surprize pentru clienții care le trec pragul în această zi specială. Pentru că nu mă pot abține, trebuie să comentez în legătură cu comunicarea din această săptămână aniversară: au prezentat călătoria Sabres de-a lungul celor 12 ani. Fiecare an a fost marcat de câte un fel de mâncare devenit vedetă între timp și existând încă în meniu, ca dovadă a reușitei rețetei și a păstrării constanței în preparare.

Târgul Gaudeamus Timișoara 2018

Organizat de Radio România după o pauză de 5 ani, acest târg mi-a scăpat la o primă scriere a acestui articol. În plină desfășurare, târgul continuă în acest weekend, cu lansări și prezentări de carte, serii de autor, oferte promoționale, reduceri, tombola Gaudeamus, standul Centenar România, campania de donații ”Cărțile se întorc acasă”, proiectul ”Invitați de nota 10: Olimpicii României” și alte activități interesante. În cortul amenajat în Piața Libertății, se regăsesc standuri ale librăriilor și ale editurilor din țară. Un eveniment la care orice iubitor de carte ar vrea să ajungă.

 

Zilele Filmului de Umor – Journees du film d’umor

Una din slăbiciunile mele o constituie filmele franțuzești polițiste. Dar nu mă dau în lături niciodată de la comediile franțuzești. Cumva, când am făcut lista, ratasem evenimentul, noroc cu Delia care mi-a atras atenția. Evenimentul este organizat de Institutul Francez din Timișoara și Ambasada Franței în România, are loc de vineri până duminică la Grădina de Vară Capitol, iar intrarea este liberă. Filmele alese sunt unul și unul, subtitrate în limba română, cu actori bine cunoscuți publicului larg! Detalii, pe pagina evenimentului.

Acestea sunt evenimentele pe care le recomand cu drag. Nu voi ajunge la toate pentru că nu mă pot deplasa prea mult în perioada asta, dar sigur aș fi ajuns în alte circumstanțe.

Sursă foto principală: Mă Plimb prin Timișoara  by Flavius Neamciuc

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *