Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 21-23 septembrie?

Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 21-23 septembrie?

Iubesc toamna. O dată vacanțele încheiate, ne întoarcem la treburi serioase! Toamna se numără evenimentele frumoase și eu mă umplu de energie numai la gândul acesta. Așadar, cum sună weekendul viitor?

 

  1. KinoFest la Timișoara: scurtmetraje francofone

Organizat de  Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara şi Kinofest International Digital Film Festival, la Ambasada, festivalul începe la ora 18:30 și include scurtmetraje premiate din Franța, Belgia, Elveția sau insulele La Réunion. Dacă nu ești vorbitor de limba franceză, trebuie să știi că toate filmele au subtitrare în limba engleză.

Poți vedea programul pe pagina de eveniment de pe Facebook.

Intrarea este liberă.

 

  1. Lumina Libertății

Imediat după KinoFest, la ora 20:30, te poți îndrepta către Piața Libertății, unde debutează una dintre cele mai importante acțiuni marca Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Lumina Libertății este un spectacol în 3 acte, derulându-se de vineri până duminică. Se prezintă viața unui personaj, Luca, urmărind momente definitorii pentru Timișoara și pentru România ultimilor 100 de ani. Vor avea loc videomapări pe clădirile din Piața Libertății, jocuri și instalații de lumină specifice fiecărui moment al narațiunii, cu ajutorul a peste 100 de actori, muzicieni, dansatori și membri ai comunității artistice locale. Mie îmi sună senzațional și consider că este un eveniment care nu se poate rata. Îți poți arăta sprijinul pentru TM2021 prin prezența la eveniment și nu uita să distribui pe Facebook și pe Instagram momentele care te impresionează cel mai mult.

Mai multe detalii despre eveniment, aici.

 

  1. CoolTour

Ca parte dintr-un eveniment mai amplu, Memoriile Cetății, CoolTour este organizat de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană împreună cu Fundația Bega, prin Verde pentru Biciclete. Tura ciclistă presupune un traseu pe la toate cele 10 module arhitecturale construite temporar în 10 zile dinainte, în spații publice din 10 cartiere timișorene. Organizatorii promit  surprize: ”de la acrobații, teatru și personaje fantastice pe picioroange, până la o șezătoarea bunicilor sau o întâlnire cu colecția impresionantă de trofee a celor de la Timișoara Saracens.”

Totodată, CoolTour va fi ultima pedalare Verde pentru Biciclete din acest an, așa că te încurajez să participi.

 

Am ales să prezint cele 3 evenimente pentru că rezonez cu ele, cunosc și apreciez organizatorii și consider că ar trebui să ajungă informația la cât mai mulți oameni faini. Și am observat că cititorii mei sunt. Mulțumesc!!

Later edit: După publicare articolului, am primit un email de la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara, din care am aflat că mâine, 21 septembrie, este Ziua Dramaturgiei Maghiare. Cu acest prilej, se deschide și stagiunea 2018-2019, cu premiera „Mică neînțelegere cosmică”, regia Csábi Anna. După spectacol, publicul va fi invitat la o discuție cu scriitorul maghiar András Forgách, moderată de criticul de teatru Judit Simon din Oradea. Mai multe detalii, aici.

Fotografie prelucrată de pe pagina de Facebook Memoriile Cetății.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 21-23 septembrie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *