Inspirația de weekend: Timișoara Design Days 2018

Inspirația de weekend: Timișoara Design Days 2018

Mereu am fost atrasă de design: mi-am încercat talentul cu design vestimentar. Încă mai am caiete de schițe. Încă mai desenez, dar pentru mine. Din când în când îmi fac haine după ideile mele. În ultimii ani, a fost design ambiental. Nici pe de parte nu mă pricep, dar apreciez un proiect frumos și mă las inspirată de fișe din Pinterest și de poze de pe Instagram. Acum mă confrunt cu designul căsuței noastre și urmăresc foarte multe vloguri despre minimalism și viață simplă.

Cam astea sunt motivele pentru care sunt atrasă și scriu despre Timișoara Design Days 2018. Vreau să descopăr idei noi, care să îmi genereze și mie altele, potrivite nouă. Sub tematica ”Matching Design”, 50 designeri din întreaga țară expun în weekendul 9-11 noiembrie, la Galeria Calpe în Timișoara, produse de design de obiect, vestimentar, accesorii, mobilier, dar și ilustrații. De menționat workshop-uri interesante și un fashion show de zile mari.

Iată programul din acest weekend:

 Vineri, 9 noiembrie

19:00 vernisajul expoziției, când Galeria Calpe și spațiul fostului local Jazzissimo se vor transforma în spații expoziționale pentru designerii români.

Sâmbătă, 10 noiembrie

10:00 – 20:00 – Visiting Hours
10:00 – 11:00 – Tururi ghidate pentru copii coordonate de Mirela Olariu Munteanu (Sfera Timișoarei)
11:00 – 13:00 – Design Thinking – > Prezentarea conceptului de design thinking si modalitatile de aplicare a acestui principiu – speaker: Diana Andreescu – conf. univ. dr. la Universitatea de Vest, Facultatea de Arte și Design
15:00 – 17:00 – Designul de interior-utilitate și necesitate – > speaker: Stefania Tiplea – designer ambiental
17:00 – 19:00 – Design Talks – Meet the designers: JOSEPHINE – Florina Erimescu + Adrian Balcau + KAPE ILLUSTRATION – Andrei Puica + Simona Albu – Handbags + L NĂ ȘI BETON – Maria Sgîrcea şi Alexandra Spiridon
19:00 – la Mansarda Bastionului, va avea loc un Fashion Show inedit: 9 dansantori vor îmbrăca creațiile designerilor vestimentari și vor oferi în același timp un spectacol de dans contemporan ( pus în scenă de compania Unfold Motion! Vă amintiți de Lumen?)

22:00 – 03:00 – Timișoara Design Party (Pe’nserate la TM Design Days @D’arc)

Duminică, 11 noiembrie

10:00 – 11:00 – Tururi ghidate pentru copii coordonate de Mirela Olariu Munteanu  (Sfera Timișoarei)
11:00 – 13:00 – Turn Design into Business – > Simina Darabanț – Consultant proiecte fonduri nerambursabile, programe Start-up + Roxana Puriș – arhitect, designer + Denisa Hirza – Consultant de Business
17:00 – 18:30 – Design Talks – > Meet the designers: TEA MOT – Fashion Designer + PLANTE DE AER – Mihaela Stan + 1001 CRAFTINGS – Cătălin Drăghici & Radu Mialha, ȘTEFAN CEZAR IULIAN – Fashion Designer
18:30 – 20:00 – Closing Cocktail

În final, trebuie să menționez că Timișoara Design Days  este considerat primul eveniment de design din orașul nostru și este realizat în colaborare cu Cluj Design Days. Intrarea este liberă.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *