12 –17 noiembrie – o săptămână plină de evenimente, în Timișoara

12 –17 noiembrie – o săptămână plină de evenimente, în Timișoara

Îmi place să scriu despre evenimentele frumoase care au loc la noi în oraș și în împrejurimi. Despre evenimentele din weekendul care tocmai s-a încheiat, am scris din timp. Am ratat, totuși, întâlnirea cu Tatiana Țîbuleac de la librăria La două bufnițe, dar de-abia aștept să îmi iau cea mai recentă carte a ei.

Pe scurt, ce se întâmplă săptămâna aceasta:

”Modă și vin” by Geanin B. – pre-eveniment ROVINHUD 2018 – 12 noiembrie

De la ora 19:00, la Enoteca De Savoya (str. Eugeniu de Savoya, nr. 11) va avea loc o prezentare de modă a Colecției de toamnă GEANIN B. Colecția, realizată în culorile toamnei, din materiale fine precum dantelă, catifea și voal, prezintă motive manuale pe tema viței de vie, creându-se astfel liantul perfect între “MODĂ ȘI VIN”.

Prezentarea de modă este precedată de o conferință de presă în care se vor prezenta noutățile ROVINHUD Wine Show și de o degustare de vinuri de top ale ediției din acest an. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile!

GEANIN B. a debutat în anul 2008 la Festivalul de modă “Charity and Fashion Night” la Opera din Timișoara. A terminat Facultatea de Arte Plastice ca designer vestimentar în anul 2012 și de atunci a avut nenumărate prezentări de modă.

Despre ROVINHUD, într-un articol viitor.

 

Moromeții 2 – 12 noiembrie

De la ora 18:00 la 23:00, au loc 2 proiecții consecutive a filmului la Filarmonica Banatului, în prezența actorilor și a echipei. Printre actori se numără Horațiu Mălăiele, Dana Dogaru, Oana Pellea, George Mihăiță, Dorina Chiriac, Ion Caramitru, Marian Rîlea, timișoeanca Ioana Bugarin. în regia lui Stere Gulea.

Trailerul poate fi vizionat aici bit.ly/M2Trailer. Nu de alta, dar spectacolele sunt sold-out, așa că, dacă îți dorești să mergi la film, va trebui să aștepți apariția pe marile ecrane din cinematografele din oraș.

 

Concert Smiley – 15 noiembrie

Smiley ajunge iar în Timișoara, de data aceasta pentru a susține concertul #Confesiune, la Sala Olimpia, de la ora 19:00. Concertul face parte din turneul național care include 10 orașe din România și poartă numele ultimului său album. Mai mult, în timpul spectacolului vor fi proiectate câteva dintre fotografiile pe care fanii le-au înscris pe pagina de Facebook a concertului, la apelul ”Foto-confesiunile din orașul tău”. Turneul constituie un prilej de a sărbători 10 ani de carieră solo pentru Smiley ca artist: interpret, compozitor, producător, om de televiziune, actor. Biletele sunt disponibile pe https://www.iabilet.ro/tag/Turneu-Smiley-Confesiune și pe https://bilete.smiley.ro/

 

Conferința Spațiul public. #3. [Plus/minus] Vegetație – 15-17 noiembrie

Asociaţia Peisagiştilor din România-AsoP, Filiala Teritorială Vest, organizează la AMBASADA o nouă ediție din seria conferințelor Spațiul Public, inițiate în anul 2013. Tema acestei ediții o constituie managementul vegetației urbane, în contextul activităților de administrare a spațiilor verzi, cu o atenție deosebită acordată vegetației arboricole în spațiul public (arborii), care are și cel mai mare impact asupra microclimatului și ecosistemului local.

Sunt invitați specialiști din Olanda, Ungaria și Germania, iar noi trebuie să învățăm de la cei mai buni. Programul poate fi consultat atât pe pagina de Facebook  cât și pe site.

 

Meniul Zilei cu Rawkers & Biofresh + degustare – 16 noiembrie

De la 12:00 la 15:00, poți încerca un altfel de prânz la BioFresh – inedit și mai sănătos.  La felul doi este inclus un platou cu brânzeturi din caju, marca Rawckers, în viziunea BioFresh. Prețul unui meniu este de 25 lei.

Dacă în cazul BioFresh nu mă pot pronunța, în ceea ce privește Rawkers am doar cuvinte de laudă – am testat și o cremă brawnză din caju cu turmeric și o brawnză din caju cu ierburi italiene. Delicioase!

 

Concert Alex Ștefănescu: „Ziua Necunoștinței” – 16 noiembrie  

”Ziua Necunoștinței” e un concert care propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip-hop și multe altele – doar cu o chitară acustică. Alex Ștefănescu ironizează comportamentul uman, din dorința de a-i ajuta pe oameni să se gândească la ce este cu adevărat important pentru ei, în timp ce toată lumea se distrează copios.

Scriu melodii tembele, atipice și rebele, care sună bine și au glume între ele, inteligente și amuzante, deloc vulgare și nici pe departe pedante, ușor sexuale, dar în limite normale, ironizând comportamente uzuale, urbane, moderne și cotidiene. Jonglez cu vocabular ce merge la teatru, dar și la pahar, la terasă sau în bar. De la școlar până la octogenar sprințar, pentru cei singuri sau cu pereche, pică bine în ureche, îndemnând la râs și desfătare sau adâncă contemplare, fără a fi mult și gros ori didactic-serios – spune Alex Ștefănescu despre muzica pe care o face.

Concertul are loc de la ora 20:00, la Casa Studenților din Timișoara. Intrarea este liberă.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *