Rapsodia Română răsună în această seară la Filarmonica Banatul

Rapsodia Română răsună în această seară la Filarmonica Banatul

Cred că una din cele mai cunoscute cântece românești este Rapsodia Română, compusă de George Enescu. Surprinde în fragmentele sale spiritul, blândețea și înțelepciunea, greutățile și voiciunea, optimismul și pe alocuri jalea poporului român. Ascultând rapsodia, îmi vin în minte plaiurile noastre care au plasat timp îndelungat România în rândul celor mai frumoase țări din lume. Mie personal mi-au atins sufletul interpretările marelui dirijor Sergiu Celibidache – dacă nu l-ai văzut în acțiune niciodată pe Celibidache, nu știi ce ai ratat! Îți recomad să urmărești acest clip cu Rapsodia Română în interpretarea Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu”.

Pentru cei care iubesc țara noastră, care îndrăgesc folclorul național, se lansează o invitație: în această seară, de la ora 19:00, timișorenii sunt așteptați la un concert extraordinar SoNoRo: RHAPSODIE ROUMAINE – LES MESSAGÈRES. Sunt curioasă de interpretarea de azi! Mai adaug că în ianuarie anul acesta, la Viena, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, a fost lansat CD-ul “Rhapsodie Roumaine”, care cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc. Mai multe detalii aici.

În acest an, al Centenarului României, ne-am gândit că cea mai bună celebrare pe care am putea să o facem prin muzică este producând un material ce cuprinde esența talentului și spiritului autentic românesc. Așa a apărut ideea unei colecții George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc, practic geniul popular rafinat de geniul unor mari compozitori, ce sunt deja importanți ambasadori ai României în lume. Ne bucură entuziasmul cu care publicul, fie din Austria, Italia, Turcia sau Japonia a primit această parte din ce înseamnă România în esența ei, transpusă în muzică, declară Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo și inițiatorul proiectului Rhapsodie Roumaine.

Intrarea la concert este liberă. Mai multe detalii pe www.sonoro.ro

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *