Cum a fost la November Notes in Social Media 3.0 și 12 lucruri pe care le-am conștientizat

Cum a fost la November Notes in Social Media 3.0 și 12 lucruri pe care le-am conștientizat

Vineri, 23 noiembrie, a avut loc cea de-a treia ediție a conferinței November Notes in Social Media. La prima ediție am fost prezentă ca simplu participant, un om cu un blog care nu își asuma statutul de blogger. La cea de-a doua ediție am fost speaker, am vorbit despre Verde pentru Biciclete și am adus premii de la Arsenal Park. Acum, la ultima ediție, am fost prezentă ca blogger.  

Preferații mei din primul panel, dedicat Inspirației, au fost, clar, Țuca și Tinu. Fiecare a povestit despre evoluția brandurilor pentru care sunt recunoscuți în orașul nostru, despre comunitatea creată în jurul lor (eu cred că atât în jurul brandurilor, cât și în jurul lor ca oameni de cultură, respectiv de entertainment). Țuca este omul care a conceput și dezvoltat, alături de Tako proiecte-fenomen ca Plai, JazzTM, Ambasada, Bega! Și a ajutat la transformarea orașului. Practic, primele 3 au contribuit la desemnarea Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană 2021, iar ultimul fiind unul dintre proiectele incluse în acțiunile pregătitoare pentru 2021. Pe de altă parte, când spui Tinu, spui Epic. Din punctul meu de vedere, Epic nu e doar un club, este un generator de distracție și, sincer, un loc de unde te poți inspira dacă ai nevoie de idei de promovare. Felul în care își fidelizează clienții și felul în care îi face pe clienți să se simtă este, pur și simplu, genial. Dar asta înseamnă și crearea unui sistem de management eficient al echipei.

Al doilea panel, dedicat Conținutului și campaniilor cu bloggerii, a fost susținut de Ionești – Mariciu și Georgiana. Mi s-a părut interesant faptul că ei au vorbit atât din punctul de vedere al unor vloggeri, dar și din punctul de vedere al unor oameni care au lucrat sau lucrează în agenții. Iar sfaturile oferite, pentru cine le ia în considerare, sunt destul de valoroase.

Al treilea panel, dedicat Comunității, a fost cu și despre Andreea Balaban. Super premiată, super iubită inclusiv de către prietene de-ale mele, a vorbit despre pasiune, consistență și seriozitate.

 

Motivele pentru care am vrut să merg la conferință sunt variate, de la nevoia de a ieși la o conferință, la dorința de a afla lucruri noi, la bucuria de a revedea oameni faini după o perioadă lungă de absență printre cei din domeniul comunicării. Nu pot să zic că am învățat lucruri noi, dar pot afirma că am conștientizat câte ceva, atât la nivel personal, cât și profesional. Cum ar fi:

 

 1. Să îmi asum statutul de blogger – ca om de comunicare cu 10 ani vechime, simt nevoia să mă exprim și să concep idei. Fetița este prioritatea nr.1 în viața mea, însă scrisul, cititul și documentatul sunt singurele lucruri pe care le fac doar pentru mine.
 2. Ca blogger, e important să ai un plan de acțiune și obiective proprii, să publici constant și să îți obișnuiești comunitatea cu o anumită rutină a postărilor. Ăsta e un aspect la care mă gândesc de când o urmăresc pe Emily – am scris despre ea aici. Astfel că voi încerca să mă țin de o planificare a postărilor. Luni, miercuri și sâmbătă îmi sună acum excelent. Dacă e nevoie să postez mai des, e un bonus.
 3. Fii transparent în privința colaborărilor, menține-ți principiile și obișnuiește-ți cititorii cu o anumită direcție. Ca un reminder, am scris aici despre mine și aici despre colaborări. Repet, nu fac compromisuri, nu am de ce.
 4. Oferă mai mult. În viață, în general. În colaborările stabilite, în particular. Doar așa crești. Ca om, ca profesionist.
 5. Poți învăța lucruri de la oameni care nu îți plac, care nu te plac și/ori care s-au purtat în ultimul hal cu tine. Aici e rost de un ”Mulțumesc” și mai adaug un ”No comment”. În viață învățăm și din bune și din rele, toate ne ajută să ajungem acolo unde ne e locul de fapt.
 6. Originalitatea este cuvântul cheie. Filtrul propriu este esența. Dacă nu ești foarte creativ, poți urma exemplele de succes, adaptate ție – asta e cu două tăișuri, dar se pare că funcționează.
 7. Lucrurile se întâmplă. Fii activ, fii deschis, ieși, descoperă lucruri, generează-le. Scrie despre situațiile prin care treci tu, e interesant de urmărit în timp ce ai trăit și felul în care te-au ajutat să devii cine ești în prezent.
 8. Descoperă potențialul din lucrurile din jurul tău, din tine și din pasiunile care te fac pe tine ceea ce ești. Fiecare dintre speakerii de la eveniment a avut o pasiune care, pe baza unui drive interior, a ajuns să fie exploatată și să îi transforme viața. Și nu numai! Să aibă impact semnificativ asupra unei comunități!
 9. Odată ce ai devenit imaginea unui brand, oamenii te asociază cu el chiar și după ce ai încetat să îl reprezinți. Eu am renunțat la cele 2 mari proiecte ale mele, Verde pentru Biciclete și Arsenal Park, acum un an și 6 luni, respectiv acum 10 luni și oamenii încă fac referire la mine ca la un exponent al lor. Eu le susțin în continuare, dar personal nu mă mai identific cu ele și cu direcția lor. Sunt bucuroasă doar că oamenii mi-au apreciat și îmi apreciază munca de ani de zile. Și le mulțumesc!
 10. Încearcă să porți o conversație scurtă cu prietenii de pe Facebook cu care îți dai like-uri. Recunosc că am fost atât de absorbită de unele discuții și de unii oameni că nu am apucat nici măcar să îi salut pe unii. Îmi pare rău.
 11. Conferințele și workshopurile care au drept tematică domeniul în care activezi au menirea de a te face să îți analizezi situația de fapt, să conștientizezi unde vrei să ajungi și să îți ofere idei / să descoperi resursele prin care să îți atingi obiectivele. Din acest motiv eu consider că e important să iei parte de astfel de evenimente.
 12. Prima ieșire în lume fără primul copil este o piatră de hotar. Pentru mine, conferința a marcat prima dată când am plecat de acasă fără Draga. Ea are 3 luni și 3 săptămâni și i-am dus dorul timp de 6 ore cât pentru 6 decenii. Dar am acceptat că suntem 2 ființe diferite, momentan dependente una de cealaltă, care pot rămâne separate pentru o scurtă vreme. Am avut cea mai mare încredere în mătușa mea aka nașa ei că se descurcă de minune cu Draga mea. Am primit poze și filmulețe pentru confirmare destul de des în timpul conferinței. Mai mult, am fost și mai liniștită când, la 3 ore după ce am plecat, a ajuns și Dragul acasă. Care mă înțelege și mă susține, în ciuda glumelor pe care le face.   

 

M-am bucurat să ajung la conferință. De-abia aștept următoarea 🙂

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *