Noutăți ArtEncounters: voluntariat și curs de jurnalism radio

Noutăți ArtEncounters: voluntariat și curs de jurnalism radio

Am făcut voluntariat ani de zile și datorită acestei activități am avut numai de câștigat: experiență, cunoștințe, oameni. Apoi am lucrat cu voluntari, unii dintre aceștia rămânându-mi în suflet. De obicei, încurajez tinerii să se implice în acțiuni cu care rezonează. Iar cultura ar trebui să fie un interes mai des întâlnit dată fiind conjunctura TM2021. În acest sens, mă bucur mult de faptul că Fundația ArtEncounters caută voluntari care să se alăture echipei bienalei din acest an. Cei interesați, pot completa un formular online, regăsit aici, oferind detalii precum motivația, studiile și experiența profesională și/sau de voluntariat precum și disponibilitatea. Pentru că, da, programul este flexibil și va fi stabilit de comun acord. De menționat că voluntarii vor lucra cot la cot cu echipa bienalei, direct cu artiștii implicați în timpul vizitelor de cercetare și în perioada dezvoltării și producției lucrărilor. Mie mi se pare o oportunitate de neratat, de învățat și de implicare, și, dacă aș fi avut mai mult timp liber la dispoziție, aș fi aplicat cu siguranță.

Mai mult de atât, când un proiect are o latură educativă și de dezvoltare personală, merită aplaudat și susținut. Mă animează astfel de proiecte. Iar ArtEncounters organizează, alături de Asociația Culturală Contrasens, un curs dedicat artei radio și interviurilor de artă. Cursul este conceput și condus de Daria Ghiu, critic și istoric de artă, jurnalist de artă pentru Radio România Cultural.   

Iată ce am aflat de la organizatori despre acest curs: ”Să vorbești despre artă, fără ajutorul imaginilor, iată provocarea. Să îl plasezi pe ascultător în mijlocul atelierului artistului, în mijlocul lumii artistice a acestuia, să știi să îi adresezi artistului întrebări care să deschidă către răspunsuri generoase, să creezi conexiuni dincolo de artă – pentru toate acestea e nevoie de experiență și învățare. Cursul își propune să exporeze importanța istorică a mediului radiofonic și potențialul acestuia, să formuleze sfaturi utile și să explice modul în care se construiește un interviu – de la cercetarea preliminară, tipuri de dialoguri, la formularea întrebărilor și realizarea propriu-zisă a acestuia.

Trebuie să știi că acest curs este gratuit și se adresează tinerilor studenți și absolvenți din Timișoara. Experiența în jurnalism nu este obligatorie, însă constituie un avantaj. Cursul Radio ArtEncounters se va desfășura sâmbătă și duminică, 9-10 martie 2019, între orele 10:00 și 16:00, la la sediul Fundațieia Art Encounters (Casa Isho, bul. Take Ionescu 46C). Ziua de luni, 11 martie, va fi rezervată discuțiilor / pentru feedback.

Cei interesați pot aplica pentru acest curs prin e-mail la adresa contact@artencounters.ro. Fiecare aplicație trebuie să conțină:
• un CV actualizat
• o scrisoare de intenție (maximum 2000 de semne cu spații, format pdf) despre dorința de a participa la acest curs și interesele personale pentru fenomenul artei contemporane
Deadline-ul pentru trimiterea materialelor: vineri, 1 martie 2019.
Rezultatele vor fi anunțate luni, 4 martie 2019.

Mult succes celor care vor aplica și celor care se vor implica din postura de voluntari alături de echipa bienalei ArtEncounters 2019!

Fotografie realizată la ediția ArtEncounters 2017.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *