Prinde timpul și trimite-l copiilor care ar vrea să se mai joace cu el: Inimi Armonice – concert caritabil pentru inimi de copii

Prinde timpul și trimite-l copiilor care ar vrea să se mai joace cu el: Inimi Armonice – concert caritabil pentru inimi de copii

Pe Andreea am cunoscut-o acum câțiva ani, printr-un drag prieten comun. Am colaborat apoi pentru mai multe ediții ale ghidului vestimentar pentru bicicliste. I-am admirat mereu seninătatea, prezența luminoasă, firea activă și ușurința cu care curgeau discuțiile.

A născut cu o săptămână înaintea mea. Gemeni, un băiat și o fetiță. Am făcut schimb de impresii de proaspete mămici la mijlocul lui august, apoi ne-am luat cu activitățile noastre și cam atât ne-a fost comunicarea. Eu, una, am foarte puține mame cu care vorbesc și nu constant. Nu simt neapărat nevoia și, mai mult, respect dorința celeilalte persoane de a se face prezent sau nu. Ei bine, cam așa e cu presupunerile… Am aflat de la Andreea recent că băiețelul ei a suferit o intervenție din cauza unei malformații cardiace. Poți urmări aici interviul pe care l-a oferit. Andrei a fost unul dintre cei 9 copii cu malformații cardiace grave operați la Sibiu în luna ianuarie, de către o echipă formată din 21 de medici, în cadrul programului „Inimi sănătoase pentru copii”, pro bono.

După acest hop trecut cu bine, Andreea a luat atitudine: organizează concertul caritabil Inimi Armonice pentru a oferi o șansă la viață copiilor cu malformații cardiace. E vorba de copii cu vârsta cuprinsă între 5 luni și 9 ani. Iată ce mi-a scris Andreea: “Fundația Polisano are în prezent o listă de așteptare cu peste 30 copii cu boli de inimă grave, copii care așteaptă operația salvatoare. Operațiile vor avea loc în luna mai, la Sibiu, cu ajutorul unei echipe medicale din Anglia care vine periodic în România și care, până în prezent, a salvat între 30 și 40 de inimioare pe an.”

Concret, poți ajuta prin achiziționarea unui bilet la concert, în valoare de 50 de lei și se pot lua de aici. Fondurile obținute sunt direcționate către materialele folosite în timpul operațiilor. Concertul caritabil Inimi Armonice, de muzică clasică, are loc mâine seară, pe 20 martie 2019, de la ora 19:00, la Filarmonica Banatul din Timișoara. Mesajul organizatorilor este transmis cu ajutorul ritmurilor puternice ale artiștilor: Manuela Iana Mihăilescu, Dragoș Mihăilescu Sorin Petrescu, Ioan Mihăilescu, Evelin Andreea Roman, Alexandra Guțu și mezzo-soprana Aura Twarowska. Mai multe detalii referitoare la eveniment, aici:
Pe mine m-a emoționat ce a spus Andreea: “Muzica ne poartă prin povestea unor emoții nespuse, în fața cărora graiul este necunoscut și nici putere nu are, printr-un cer de speranțe și un ocean de visuri. Să închidem ochii și să ne lăsăm inimile armonizate de muzica plină de însemnătate. În 20 martie, prindem timpul și-l trimitem către copiii care ar vrea să se mai joace cu el. Căutăm printre note muzicale moduri de a îngriji gingășia și fragilitatea copiilor care au nevoie de o inimă nouă. În pieptul lor, ne dorim să ne asigurăm că va răsuna primăvara.”

Cel mai greu lucru din lume este să îți fie copilul bolnav. Ne e greu și când plânge fără să îl doară ceva, dar mai când este într-o astfel de situație. Speranță există totuși și ține de fiecare dintre noi să o sporească. Mulțumesc celor care se implică și multă sănătate copiilor ❤️ Inimi sănătoase și pline de viață!

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *