FEST Outodoor aduce 6 show-uri spectaculoase în aer liber, în Piața Victoriei din Timișoara, apreciate în întreaga lume

Pentru publicul larg, amintesc că FEST-FDR înseamnă Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești și menționez că anul acesta are loc, în toamnă, cea de-a XXIV-a ediție. Un număr impresionant de ediții, așadar, care îl face unul dintre cele mai longevive din țară, un festival cu tradiție. Festivalul vine, totuși, cu o propunere : un prolog estival constând într-o serie de 6 show-uri spectaculoase în aer liber, în Piața Victoriei, pe platoul din fața teatrului, reunite sub umbrela  FEST Outodoor al FEST-FDR2019. Evenimentul este organizat de Teatrul Național din Timișoara, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara în perioada 13 -18 iunie 2019.

La ce să ne așteptăm? Iată cum descriu organizatorii profilul FEST Outodoor : „Actori – zburători suspendați de brațul unei macarale uriașe, la zeci de metri deasupra Pieței Victoriei, actori – acrobați dansând vertical pe ziduri rotitoare, sau iluminând platoul din fața Teatrului Național cu ample efecte pirotehnice și iluzii optice, dar, înainte de toate, actori spunând povești, transformând imposibilul în posibil și imaginația în realitate palpabilă.

Care este programul?

Joi, 13 iunie, și vineri, 14 iunie, de la ora 22, pe platoul din fața Teatrului Național, are loc spectacolul Station al companiei spaniole de balet aerian Voalá. Companie cunoscută, de altfel, pe cât de celebru este Roberto Strada, directorul și coregraful companiei, creatorul a numeroase show-uri aeriene organizate de Capitalele Europene ale Culturii, începând cu 1992. „Spectacolul Station transformă rutina de zi cu zi într-un basm magic. Un spectacol cu cronici elogioase în presa culturală din Europa și de peste Ocean, Station este o comedie plină de sensibilitate și inedit, al cărei unic decor este cerul și sunetul inconfundabil  al bandoneonului„, precizează organizatorii. Te poți familiariza cu Voala și poți afla mai multe detalii despre spectacol, aici.

Sâmbătă, 15 iunie și duminică, 16 iunie, de la ora 22, tot în fața Teatrului Național, are loc spectacolul de dans pe verticală – Quadro, al companiei italiene eVenti Verticali. Aceasta nu este pentru prima oară parte din FEST, țin minte că au fost prezenți și anul trecut cu un show impresionant. De notat că în cadrul spectacolului Quadro, artiștii vor evolua pe o scenă verticală, la peste 25 de metri înălțime!! Îți recomand să arunci aici o privire, pentru a vedea la ce să te aștepți.

Luni, 17 iunie și marți 18 iunie, de la ora 22, în Piața Victoriei, „scena” este a unei companii poloneze de mare tradiție, care, de asemenea, a mai fost la Timișoara: Kto Theatre. Compania este prezentă cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: The Fragrance of Time (Parfumul timpului), „un spectacol care a călătorit în întreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia până în Tunisia, din Mexic până în Coreea de Sud cu poveștile sale, apropiate oricărei inimi, indiferent de țară, de vârstă sau statut social”, au subliniat organizatorii. Vezi aici despre ce e vorba în spectacol.

În încheiere, trebuie știut că toate reprezentațiile sunt cu participare liberă, dedicate tuturor timișorenilor, celor care își planifică ieșirile la spectacol, dar și celor care, pur și simplu, se nimeresc în trecere în Piața Victoriei la momentul susținerii lor. În asta constă frumusețea spectacolelor de stradă. Iar FEST Outodoor al FEST-FDR2019, prin calitatea și adresabilitatea spectacolelor sale, promite o săptămână de calibru european al acestui gen de artă. Demn de o Capitală Culturală Europeană 2021.

Poți afla mai multe informații actualizate în permanență, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Un comentariu la „FEST Outodoor aduce 6 show-uri spectaculoase în aer liber, în Piața Victoriei din Timișoara, apreciate în întreaga lume

  1. Pingback: În noiembrie, mergem la FEST-FDR, cel mai important festival dedicat dramaturgiei și teatrului românesc în context european - Romina Faur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *