Tudor Giurgiu vine în Timișoara la Premiera de Gală a filmului Parking, în 12 iunie

Tudor Giurgiu vine în Timișoara la Premiera de Gală a filmului Parking, în 12 iunie

Despre producătorul și regizorul Tudor Giurgiu trebuie că a auzit o țară întreagă și nu mai are nevoie de o prezentare în mod deosebit. Aș ține, totuși, să menționez că este și președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), a cărui ediție cu nr. 18 s-a desfășurat săptămâna trecută la Cluj. Atât cât am putut intra pe Facebook și pe Instagram, am observat că TIFF a fost destul de vizibil în această perioadă. Ei bine, festivalul a fost deschis cu filmul Parking, cel de-al patrulea lungmetraj al lui Giurgiu. În premieră absolută a acestui film, urmează și o Premieră de Gală în Timișoara, miercuri, 12 iunie, de la ora 20:00, la Filarmonica Banatul. Alături de regizor va fi prezentă la eveniment și actrița Carmen Florescu, parte din distribuția românească a filmului.

De ce să mergi la Parking?

  1. Am scris că e regizat de Tudor Giurgiu și că a deschis ediția de majorat a primului festival internațional de film de lungmetraj din România, care este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din țară? Am scris.
  2. Ai șansa să vezi în premieră unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019. Parking ajunge în cinematografele din toată țara, distribuit de Transilvania Film, din 14 iunie!
  3. Povestea este una de actualitate, dar cu note interesante. Iată cum este prezentată: ”Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.
  4. Criticile care au urmat premierei de la TIFF sunt favorabile: O celebrare a dragostei şi a posibilităţilor infinite ale vieţii, Parking are tot ce-i trebuie pentru a-şi captiva publicul din ţară” (Cinemagia.ro), “un fluent film-poem despre singurătate, depărtare, incapacitatea de a te desprinde şi imposibilitatea de a te apropia” (liternet.ro), Mihai Smarandache și Belén Cuesta sunt foarte buni (întreaga distribuție este, de altfel, extrem de bine condusă – probabil cel mai mare atu al filmului), iar atracția dintre personajele lor este credibilă” (Ionuț Mareș – Ziarul Metropolis), “Cinema-ul românesc rareori oferă personaje mai luminoase decât Adrian, un alt atu al acestui film scris cu publicul (şi nu cu premiile la diverse festivaluri) în minte. Este ceva cu totul cuceritor în curajul acestui om blând şi tăcut, plecat din orăşelul lui de munte şi ajuns în sudul sufocant al Spaniei, fără acte şi fără să ştie vreo boabă de spaniolă, animat de fascinaţia romantică a unui nou început.” (Cinemagia.ro)
  5. În film sunt distribuiți actori români și străini de talie internațională, precum Belén Cuesta (una dintre cel mai bine cotate actrițe spaniole din noua generație, cu o nominalizare la Premiile Goya, categoria Revelația anului 2016, iar în 2017 a câștigat Premiul Feroz pentru Cea mai bună actriță în rol secundar în serialul Paquita Salas), Ariadna Gil (una dintre cele mai renumite și iubite actrițe spaniole de teatru și film, care a jucat alături de Javier Bardem, Penelope Cruz, Viggo Mortensen și alți mari actori și care a câștigat notorietate pe plan internațional în rolul interpretat în filmul Labirintul lui Pan -2006, în regia lui Guillermo del Toro), Luis Bermejo, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru. ”În rolul principal, iubitorii de teatru și film îl vor recunoaște pe Mihai Smarandache, premiat în numeroase festivaluri pentru performațele sale deosebite pe scena teatrului românesc. Ca actor de film Mihai Smarandache s-a remarcat, printre altele, în lungmetrajul De ce eu? (2015), în regia lui Tudor Giurgiu, și serialul Hacker (2003), produs de HBO”.
  6. Îți arăți susținerea și încrederea în filmele românești.
  7. Unde mai pui că un bilet costă 10 lei? Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online: https://bit.ly/2WmrUfI.

În final, redau declarația regizorului cu privire la insight-ul avut: „Întâlnirea cu Marin Mălaicu Hondrari mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorința de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi și a nu mai putea lucra, teama de eșec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag și sfială personajele lui și mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistrițean idealist și visător vede lumina ecranului.”

Trailerul oficial poate fi urmărit aici: https://youtu.be/-flBcCiroBI. Mai multe detalii, pe pagina de Facebook Parking – Filmul.

Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito Clint Movies, Cercanías la Película AIE (Spania) și Evolution Films, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages și al programului Creative Europe al Uniunii Europene.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *