Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara și în împrejurimi, în weekendul 21-23 iunie?

Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara și în împrejurimi, în weekendul 21-23 iunie?

Se întâmplă să fie weekenduri pline de evenimente frumoase în orașul de pe Bega. Atât de multe, încât câteodată îți este greu să alegi. Din experiențele mele trecute, dacă faci o trecere în revistă a lor și te organizezi bine, ajungi… Cam la toate! Sper ca lista mea să ajute la a face alegeri potrivite!

 

  1. Lansare Bogdan Gîrbovan – Categorii (vineri, 21 iunie, ora 18:00)

 

Programul fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, constituie o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. În cadrul acestuia, fundația organizează lansarea la Timișoara a cărții „Bogdan Gîrbovan. Categorii” în prezența artistului și a criticului de artă Igor Mocanu, vineri, 21 iunie, de la ora 18:00 la sediul Fundației Art Encounters din Timișoara.

Monografia, căci despre asta este vorba, face parte programul editorial al Galeriei Posibile din București, axat pe relația dintre fotografie și carte, și parcurge zece proiecte ale artistului, din 2006 până azi, alături de zece texte invitate, scrise de Michele Bressan, Matei Câlția, Svetlana Cârstean, Bogdan Gîrbovan, Nicu Ilfoveanu, Iosif Kiraly, Diana Marincu, Andra Matzal, Igor Mocanu, Dan Perjovschi, Sanda Watt.

Despre Bogdan Gîrbovan sigur ați auzit: el a documentat acum câțiva ani viața a 10 oameni care trăiau în apartamente construite identic, situate la etaje diferite ale aceluiași bloc.

Cu alte cuvinte, „s-a făcut remarcat prin seriile sale de fotografii dezvoltate în timp, urmărind de fiecare dată un subiect de studiu relevant pentru istoria recentă, fie că vorbim despre comunitatea urbană și viața rurală din România, sau ierarhiile sociale și relațiile de putere în instituțiile actuale”, așa cum amintesc organizatori. Mai multe detalii, aici.

 

  1. Sărbătoarea muzicii – Fete de la Musique Timișoara (vineri, 21 iunie, de la ora 20:00 – sâmbătă, 22 iunie, de la ora 20:00)

În cadrul Sezonului România-Franța, sărbătoarea muzicii ținută de Institutul Francez din Timișoara promite o ediție de excepție! Drept dovadă, cap de afiș este Arnaud Rebotini – laureat al Premiului Cesar pentru cea mai bună muzică de film în 2018, un nume consacrat al muzicii electronice franceze. Pentru cei care nu îl cunosc încă, las aici un link https://youtu.be/PNZlhmVMXWo . Vineri, înaintea acestuia, vor încânta publicul muzicienii de la Cabaret Contemporain(FR) și Murnau(RO).

A doua zi de sărbătoare este marcată de DJ Ivan Smagghe, un artist emblematic al muzicii electronice franceze, cu The Populists (Yan Wagner)(FR) și Angel Jivcu(RO) în deschidere.  Prima seară de sărbătoare are loc la D’arc pe mal, iar cea de-a doua, la Aethernativ.

Intrarea este liberă!

Mai multe detalii, aici

  1. HoT: Parks/4 – Piața Crucii (sâmbătă, 22 iunie, de la 17:30 la 22:00)

Despre HoT: Parks, proiect al Heritage of Timișoara, am mai vorbit și altă dată. Cel de-al patrulea mini-eveniment dintr-o serie de 5, concepute pentru a activa cinci parcuri din cartierul Elisabetin, se va desfășura de această dată în Piața Crucii. Programul complet poate fi consultat aici

Atrag doar atenția că în intervalul 19:00 – 21:00 “Patrimoniul Timișoarei” puteți sta la povești cu Flavius Neamciuc despre fotografie, oameni și clădirile din cartierele istorice timișorene.

 

  1. Festivalul Papanașilor (duminică, 23 iunie, de la ora 13:00)

Pentru cei care doresc să plece din oraș duminică, o alternativă delicioasă ar fi Festivalul Papanașilor, ținut la Restaurantul Jack din Remetea Mare. Vor exista 10 sortimente de papanași de care se pot bucura cei prezenți. Din câte am înțeles, festivalul este deja la cea de-a patra ediție, în anii anteriori sute de timișoreni trecând pragul restaurantului cu acest prilej. Cântăreți cunoscuți, locali, de muzică populară vor anima atmosfera.  Detalii legate de bilete, aici www.festivalulpapanasilor.ro, iar mai multe informații legate de eveniment, aici

 

  1. Heritage Instameet Timișoara #CronicariDigitali (duminică, 23 iunie, de la ora 16:00)

Cred că e unul dintre acele evenimente care au forța de a face și mai interesant un oraș desemnat Capitală Culturală Europeană 2021. Vor fi vizitate 6 obiective de patrimoniu, în care publicul nu are în mod obișnuit acces : Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Vicariatul Sârbesc, Rectoratul Universității Politehnica Timișoara, Opera Națională Română din Timișoara, Liceul Piarist și Biserica Înălțarea Sfintei Cruci Piarist. Participă instagrammer, bloggeri, jurnaliști, ghizi și vă mai puteți înscrie până cel târziu sâmbătă la ora 12:00. Descoperiți formularul de înscriere și alte detalii, aici.

Fotografie realizata de Flavius Neamciuc pentru Heritage of Timisoara.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *