Ultima săptămână de Art Encounters 2019

Ultima săptămână de Art Encounters 2019

Dacă nu ați ajuns încă la expozițiile Bienalei Art Encounters 2019, puteți profita de ultima săptămână. De ce? Pentru că evenimentul a pus Timișoara din nou pe harta artei contemporane, reunind peste 30 de spații expoziționale, din care 10 în spațiul public, mai mult de 60 de artiști și 23 de lucrări noi, special concepute în relație cu orașul. Și nu doar atât: a cuprins o serie de proiecții de film, în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara și cu Festivalul Ceau, Cinema!, artist talks, lecturi colective, workshop-uri, o Școala curatorială de toamnă, organizată în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean, dar și un program de mediere foarte complex, realizat împreună cu Asociația Culturală Contrasens. Tururile și programele organizate sub denumirea Itinerarii de recunoaștere se adresează școlilor din oraș – de reținut că a mai rămas o săptămână în care profesorii și învățătorii se pot înscrie pentru a fi ghidați prin spațiile expoziționale ale Bienalei.

Am primit de la organizatori un comunicat de presă și redau aici din programul avut în vedere: 

Miercuri, 23 octombrie se deschide la Timișoara Platforma de Publicații Independente, platformă care vizează evidenţierea domeniului editorial independent în toată diversitatea sa. Mai mulţi producători, editori și distribuitori independenţi locali, regionali și naţionali vor participa la această platformă și își vor prezenta publicaţiile alături de o expoziţie de carte de artist. Menționez câțiva participanți: Fundaţia Art Encounters, Cele mai frumoase cărţi din România (proiect cultural dedicat design-ului de carte), FundaţiaInterartTRIADE (Timișoara), Balamuc (grup de artiști, Timișoara), La Două Bufniţe (librărie, Timișoara), Tatiana Fiodorova (artistă și profesoară, Chișinău), Nicoleta Moise (artistă, București), Tijana Savatic (poet, Belgrad), Stevan Vukovic (teoretician și curator, Belgrad), Editura IDEA (Cluj), kuda.org (grup de artiști, Novi Sad), PUNCH (librărie și editură, București / Timișoara), Institutul Prezentului (platformă de cercetare, București), Galeria Posibilă (galerie de artă și editură, București)

Vineri, 25 octombrie, vor avea loc două prezentări din cadrul Platformei de Publicații Independente – cu Ovidiu Hrin (11:00-12:00) și Balamuc (12:00-13:00), urmate de un tur ghidat al expozițiilor cu cele două curatoare, Maria Lind și Anca Rujoiu. La ora 16:00 se va fi o prezentare a platformei kuda.org și apoi lansarea Publicației Bienalei Art Encounters.

Sâmbătă, 26 octombrie, va avea loc o ultimă sesiune a Dialogurilor Bienalei la Mansarda Facultății de Arte și Design, urmată de o proiecție de film la Ambasada – Anton Vidokle – Immortality for All: A Film Trilogy on Russian Cosmism și de petrecerea de închidere a Bienalei Art Encounters, ediția 2019.

Duminică, 27 octombrie, de la ora 14:00, se va întâmpla ultimul tur Întâlniri cu arta – Timișoara ca reper, organizat de Tur de Arhitectură și se va desfășura pe biciclete. De la ora 18:00 are loc ultimul eveniment: Teatru Forum cu Zephyr, la Basca.

Am scris aici ce înseamnă ArtEncounters.

Eu mai am de ajuns la câteva expoziții și sper să reușesc până la final de săptămână. Este o experiență care nu poate fi ratată! 

 

 

 

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *