Legile lui Murphy se aplică întotdeauna mamelor

Legile lui Murphy se aplică întotdeauna mamelor

M-am culcat aseară cu toată ziua de azi planificată. Am un articol pe care l-am început acum 3 zile, ar fi trebuit să îl termin azi. Nu m-am mai putut concentra. Altcineva (a.k.a copilul) s-a gândit să îmi demonstreze aplicabilitatea legilor lui Murphy. 

Asta mi-a trecut prin cap acum vreo oră. Da, sigur îmi rămăsese în minte imaginea de mai jos văzută de dimineață pe un grup foarte fain de mame, Comunitate cu Zâmbet, creat de inițiatoarea Experiențelor cu Zâmbet, Agneta Novac (despre ea, urmează un articol în curând!). Grupul este privat, așa că nu vă pot da link-ul.

Completez lista cu câteva adevăruri, întâmplate azi cel mai recent sau constatate în ultima vreme :

 1. Copilul împrăștie jucăriile imediat ce le-ai pus la locul lor (de 3 ori la rând am pățit azi cu bilele colorate) 
 2. Dacă îi schimbi scutecul, sigur trebuie să o faci din nou după 15 minute. 
 3. Dacă trebuie să îi faci un vaccin, sunt șanse mari ca înainte cu o zi sau două să îi apară muci sau să răcească. 
 4. Când te duci la toaletă, atunci are nevoie să îl ții în brațe. 
 5. Când planifici o seară cu tatăl copilului, sigur cel mic își schimbă rutina sau dispoziția și nu mai adoarme la timp. Adoarme, în schimb, tatăl. 
 6. Dacă planifici să lucrezi ziua, când doarme copilul, ei bine, la fel ca mai sus. Asta am pățit azi. 
 7. Când îmbraci copilul frumos pentru o vizită sau o ieșire în oraș, atunci constați că se murdărește cel mai tare și cel mai repede! Noroc cu produse care ne salvează câteodată (vorbeam azi cu o altă mamă și îi recomandam tubul de curățat pete de la dm drogerie markt Romania, face minuni!  Las poza mai jos, poate vă ajută pe viitor). 
 8. Când îi pregătești un fel de mâncare sănătos / complicat / delicios, atunci îi trebuie doar o coajă de pâine sau un măr. 
 9. Când îți faci manichiura (preferabil când doarme), atunci are nevoie de tine, pentru orice care sigur îți distruge toată munca. Se aplică și pentru măști de față, de păr, machiaj, etc. 
 10. Dacă primești o mult așteptată paletă de machiaj, sigur nu apuci să o încerci tu prima. Mai mult, îți lasă urme de toată frumusețea (pe fața sa, pe haine, pe dulapuri, pe canapea, iar paleta arată ca după impactul unui meteorit) 
 11. Dacă lași din întâmplare telefonul, tableta sau laptopul prin preajmă, mai mult ca sigur vei fi nevoit să apelezi la ajutorul unui specialist. Nici tu nu ai știut până atunci ce features poate avea aparatul tău. Live-ul de pe Facebook sau instastory-urile live nici nu se compară. 
 12. Dacă îi cumperi pătuț înainte de a se naște, sunt șanse mari ca bebelușul să ajungă în pat tot cu mama (și cu tata). O șansă avem când mai crește și este fermecat de noul său pat (al lui Draga mă fascinează și pe mine – este un pat căsuță de la decorpentrucopii.ro, las aici un link cu el). 
 13. Oricâte jucării ar avea, copilul e mai interesat de ustensilele de bucătărie și de cutia cu scule decât de jucării. 
 14. Oricât de mult timp ai petrece cu copilul și oricâte lucruri ai face și ai sacrifica pentru el, la un moment dat preferatul lui este tata. Noroc că revine la simțăminte mai bune relativ repede!! 
 15. Când crezi că totul este mai ușor, copilul trece la o nouă etapă de creștere sau dezvoltare, iar schimbările prin care trece te lasă fără grai. Sau… faci încă un copil și o iei de la capăt, iar legile lui Murphy devin și mai alambicate. 
 16. Oricât de frustrant, greu și copleșitor poate fi, confruntând măcar unele dintre situațiile de mai sus, toată starea negativă dispare când copilul vine să te îmbrățișeze, îți adresează un „mama” blând, lungit și se uită profund la tine, cu ochișori de căprioară. 
Tubul de care vorbesc este cel mic, de la denkMit cu flamingo

Până la urmă, toate astea ne stresează și ne amuză, câteodată în același timp, alteori când le rememorăm. Se transformă în amintiri prețioase. Timp pe care adesea îl cerem înapoi, vremuri considerate fericite. Pline de momente desăvârșite create de copiii noștri. 

Dacă aveți și voi exemple asemănătoare, ar fi fain să le împărtășiți cu alte mame, printr-un comentariu mai jos. Să conștientizăm că, indiferent cât de grea este perioada pe care o traversăm acum, avem motive să fim bucuroși. Mai ales că ne avem unii pe alții. 

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

2 thoughts on “Legile lui Murphy se aplică întotdeauna mamelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *