Ce cărți am citit în luna mai 2020?


Sunt șanse mari ca acest articol să fie cel mai scurt articol al meu pe tema cărților citite. Motivul este unul simplu : am ales un singur autor. Este vorba de Anne Holt, fostul Ministru al Justiției din Norvegia. 

Am primit câteva cărți împrumut de la Gordana, prietena mea, printre care și 4 titluri de Holt: Eroare judiciară, Așa ceva nu se întâmplă niciodată, Doamna Președintă și Ura. Da, câteodată am nevoie de thrillere. Totuși, pe mine m-a atras altceva : nevoia de a mă familiariza cu un alt stil de scriere, cu o gândire de nordic, cu stilul de viață norvegian. În timp ce citeam cărțile, studiam despre Norvegia, intram pe Instagram să văd poze din Oslo, etc. 

Cărțile, în esență, urmăresc anchete polițiste întreprinse de un cuplu – el polițist, ea profiler. Toate pe fondul unei vieți pline de familie, cu problemele și fricile aferente. Mi-a plăcut cât de realistic au fost construite personajele, cu bune și cu rele. Am simțit cu vârf și îndesat asumarea rolului de mamă al lui Inger Johanne și încercarea de a fi un profesionist în același timp. Mai e nevoie să spun că aportul ei în rezolvarea tuturor cazurilor a fost prețios? Ca de obicei, nu povestesc ce s-a întâmplat în fiecare roman, asta puteți descoperi citind descrierea fiecăruia.

În concluzie, nu pot recomanda cărțile acestea. Mie mi-au plăcut și probabil voi citi pe viitor și altele. Însă sunt conștientă că subiectul lor și stilul de a scrie nu sunt deloc ușoare și digerabile. E nevoie de o anumită dispoziție pentru a le citi. În rest, mie mi-au deschis apetitul pentru a citi mai multă literatură nordică. Dacă aveți recomandări, le aștept cu interes. Mulțumesc!! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *