9 noutăți editoriale 2020 de citit de Crăciun

Momentan, nu mă pot mișca de acasă și am rămas fără cărți noi de citit. Așa că am profitat de oferta elefant.ro, cu 50%reducere, să îmi comand câte ceva. Reducerea mai este valabilă și azi. Le las mai jos, alături de câteva cărți apărute anul acesta și citite deja. Poate aveți nevoie de inspirație de lectură în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Viața mincinoasă a adulților, de Elena Ferrante  

Mă încarcă foarte tare Ferrante de fiecare dată, dar nu mă pot abține să o citesc. 

Jurnalul unui librar, de Shaun Bythell

Pentru cei care vor să vadă ce înseamnă viața de librar și situațiile cu care se confruntă (inclusiv cu comenzile astea online 🙈) 

Omul care râdea cu lacrimi, de Frederic Beigbeder 

Am citit, acum câțiva ani, Beigbeder și mi-a plăcut stilul lui. Am zis să îi dau o șansă și acum, când cred că am mai multă minte. 

Pământul făgăduinței, de Barack Obama  

Obama a fost un leader asumat, popular, uman și cu picioarele pe pământ. Sunt curioasă să îi citesc gândurile. 

Biblioteca din Paris, de Janet Skeslien Charles  

Din când în când, îmi place să citesc povești construite în jurul celui de-al doilea război mondial. Iar când povestea include cărți, cu atât mai mult. 

Viața secretă a scriitorilor, de Guillaume Musso  

Cred că titlul îmi justifică interesul. Descrierea cărții l-a menținut ridicat. Să vedem cum se prezintă. 

Britt-Marie a fost aici, de Fredrik Backman  

Pentru mine, orice roman de Backman este un must read. De-abia am așteptat să apară tradus! Cu atât mai mult cu cât personajul principal, Britt-Marie, a apărut deja într-altul (Bunica mi-a zis să îți spun că îi pare rău) și sunt curioasă ce s-a ales de ea după plecarea din blocul unde locuiau personajele. Ea a fost un personaj destul de controversat, din punctul meu de vedere. 

Oameni anxioși, de Fredrik Backman  

Una dintre cele mai faine cărți citite anul ăsta. Duioșie, speranță și credință într-o lume mai bună. Cu elemente de umor și absurd, bineînțeles. 

Felix și izvorul invizibil, de Eric Emmanuel Schmitt

Ca de obicei, m-a emoționat romanul lui Schmitt. Acesta a fost despre întoarcerea și acceptarea rădăcinilor și a trecutului, despre toleranță, diversitate și prietenie. 

Dacă aveți alte recomandări de cărți apărute în 2020, le primesc cu drag! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.