Masacrul de la SUNLIGHT Theatre 

Suntem în plină desfășurare a Sunlight Theatre, ediția a treia. O ediție care se întinde de-a lungul unei luni, din 27 august până în 27 septembrie.

Am auzit și la primele ediții de acest festival de teatru, dar a fost prezentat mai timid, iar eu oricum nu am fost interesată (din câte țin minte, o dată am fost însărcinată cu puiul mic și automat la pat, iar anul trecut așteptam operația celui mic). Însă anul acesta, parcă totul a luat amploare. De fapt, întreg Flight Festival, a cărui componentă este, a ajuns la un nivel incredibil.
Revenind la teatru, e interesant de menționat că :
– au fost planificate evenimente în 15 locații outdoor & indoor din Timișoara și din Dumbrăvița
– e vorba despre 52 de evenimente cu și despre teatru, și anume spectacole, ateliere și momente stradale.
– conform declarațiilor organizatorilor, “SUNLIGHT vine de la principalul element din teatru, lumina, care pune în evidență talentul artistic și concentrează atenția omului asupra actului artistic. Tema acestei ediții este #spreadlight”
– Proiectul este co-finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Primăria Comunei Dumbrăvița și Consiliul Județean Timiș.
Adevărul este că zilele mele sunt destul de pline, locuiesc la aprox 40 de km de Timișoara, astfel încât cu greu mă dau plecată de acasă seara. Asta înseamnă pentru mine să dau peste cap rutina de seară și să apelez la bunăvoința bunicii materne ca să stea cu ei. Însă, când am văzut programul și mai ales că miercuri, 7 septembrie, vine UNTEATRU București, cu Masacrul, nu am mai stat pe gânduri. Momentan, la acest spectacol știu sigur că merg. Nu am vrut să ratez să o văd pe Dana Rogoz jucând. Am crescut cu Abramburica și acum o urmăresc pe Instagram cu multă simpatie. Nu am văzut-o niciodată într-un spectacol de teatru și sunt tare curioasă. Desigur, și subiectul piesei este interesant, dar acum, pentru mine, vine pe locul 3.
Nici nu mai știu de cât timp nu am mai fost la teatru. De-abia aștept!
Mulțumesc, echipa Sunlight Theatre !
#CulturaÎnPrezent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.