Seară de film franțuzesc, cu vin savuros și muzică bună

Câteodată, pare că toate lucrurile se potrivesc de la sine. Septembrie cu melancolia sa, cu serile răcoroase numai bune de stat la o terasă, învăluită într-un șal imens, cu un vin savuros în față, cu partenerul sau cu prietenii, vizionând un film franțuzesc. Cu discuții plăcute și muzică bună în surdină înainte și după film. Cu lentoarea dată de schimbarea sezonului.
Aceasta era imaginea răsărită în minte când am primit invitația la avanpremiera filmului Les Passagers de la Nuit, care va avea loc marți, 13 septembrie, începând cu ora 21:00, la Casa del Retro. Filmul este regizat de Mikhael Hers, iar actrița principală este Charlotte Gainsbourg, nimeni alta decât fiica lui Jane Birkin (fashionistele știu despre cine vorbesc) și Serge Gainsbourg (poate, poate ați auzit cântecul Je t’aime…Moi, non plus ?). Mai mult, în rol secundar se află Noée Abita, tânăra revelație a cinemaului francez actual, cu deja multe premii la activ în Franța.
Povestea filmului este una ușor complicată și realistică, tipic celor franțuzești. Chiar dacă acțiunea se desfășoară la începutul anilor’80, pare la fel de actuală.
Dacă sunteți curioși, vă puteți rezerva un loc și afla mai multe detalii la nr de telefon 0750.718.702. Casa del Retro se situează pe Bulevardul Vasile Pîrvan nr. 5, intrarea se face de pe malul Begăi. Mai multe, aflați în evenimentul de pe Facebook -https://facebook.com/events/s/pasagerii-noptii-film-muzica-s/608077340779788/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.