Inspirație de stil vestimentar : bluze tricotate combinate cu fuste prețioase

Se fac 21 de ani de când am vrut să dau la Facultatea de Arte Plastice, secția Design Vestimentar. Circumstanțele m-au făcut să mă răzgândesc și să o iau pe un alt drum. Pasiunea pentru modă a rămas.

Deși, de-a lungul timpului, am dat fail la greu. Îmi asum asta.

Acum, ca o mamă casnică, ieșirile mele în oraș se reduc la activități cu copii, la un spectacol de teatru, la o expoziție, la o masă cu Dragul sau cu prietenii. Așa că, în ultimul an, am reînceput să fiu curioasă de garderoba mea.

Iar pentru acest sezon toamnă-iarnă, am dezvoltat o adevărată obsesie pentru bluze confortabile tricotate, combinate cu fuste prețioase. Las mai jos 30 de poze pentru outfit-uri inspirație, care mie îmi plac enorm.

Eu prefer bluzele oversized de acest fel, dar aici e vorba despre tipul de bluză cu care se simte confortabilă fiecare dintre noi. Că e cu guler pe gât, cu umerii căzuți, cu umerii dezgoliti, cu crăpături, cu modele complicate sau simple, strânse pe corp, scurte sau obișnuite, ideea e să confere acea senzație de cosiness (confort&căldură). Ce e fain e că nu trebuie să fie neapărat elegante și, mai ales, că putem să folosim ce avem deja în dulap sau puse la păstrare.

Pentru că arată efectiv diferit purtate cu o fustă prețioasă. Fusta este cea care transformă ținuta într-una spectaculoasă. Poate de aici ar trebui să începem: să analizăm ce fuste subțirele avem în garderobă. Purtate astă-vară, zi de zi sau la vreun eveniment mai deosebit. Din satin, din dantelă, metalice, cu paiete, plisate, cu franjuri, cu texturi deosebite, cu pene, din tulle … nu contează, ideea este să fie fluide în mișcare, diafane. Preferabil midi sau lungi. Maxi. Se pot purta chiar și rochii în același stil, acoperite de bluză.

Ce mi se pare minunat este că această ținută arată superb și cu pantofi/cizme/ghete cu toc și cu pantofi sport sau bocanci. Și cu genți imense și cu unele minuscule, în care să încapă doar un telefon, cheile și un pachet de șervețele. Aceste alegeri sunt strict personale, țin și de stare și, mai ales, de vremea de afară.

Sincer, nu știu dacă este un trend acesta sau nu. Am văzut imagini și din 2016 și din acest an cu doamne îmbrăcate în acest stil. Am văzut și ținute asemănătoare pe catwalk, la paradele de modă pentru sezonul de iarnă 2022-2023. Fotografiile de mai sus sunt de pe Pinterest și unele sunt Getty Images. Unele sunt postate de persoana din imagine, alte sunt realizate pe stradă, acele street style sau street fashion pictură, altele înfățișează persoane care se îndreaptă către un eveniment din domeniu.

Eu zic că aceste outfituri pot fi purtate la o ieșire în oraș, cum ziceam mai sus, la un teatru, o cină, o lansare, o expoziție, o aniversare, un event mai deosebit. Dau o alură mai glam, dar naturală și jucăușă în același timp.

Sper să vă placă modelele alese și poate vă inspiră pentru următoarea ieșire ☺️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.