Fii unul dintre cei 50 de invitați ai Teatrului Național Timișoara de Ziua Culturii Naționale

15 ianuarie este cunoscută drept Ziua Culturii Naționale, fiind aleasă astfel după ziua de naștere a lui Mihai Eminescu. Poetul neamului. Cel care a pus în cuvinte cele mai simple și naturale simțăminte, gânduri și descrieri ale frumuseților țării noastre. Teoretic, acestea ar trebui să fie reprezentative pentru spiritul național, dar asta este deja altă discuție. Îmi place cum a expus echipa Teatrului Național din Timișoara acest lucru:
„Pentru că toate acestea / Trebuiau să poarte un nume”, România a dat Culturii sale naționale chipul și numele lui Mihai Eminescu. Mihai Eminescu înseamnă limba română, înseamnă identitate, istorie și memorie. Incandescent, pătimaș, Poetul răzbate de dincolo de simbol. Iar de dincolo de Poet, își face drum Omul. În această întâlnire fundamentală dintre spirit și emoție se conturează harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi și al propriei noastre limbi.”

De-a lungul celor 14 ani de când se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie s-au organizat tot felul de evenimente dedicate specific lui Eminescu sau culturii în general. Iar anul acesta nu face o excepție: toate instituțiile din subordinea Ministerului Culturii își prezintă programul aniversar prin intermediul acțiunii #ZiuaCulturiiPrinCultură. Iar Teatrul Național din Timișoara, care poartă chiar denumirea „Mihai Eminescu”, s-a alăturat inițiativei și a considerat cu atât mai potrivit să fie pus în scenă spectacolul EMINESCU. Scenariul și regia artistică sunt semnate de Mihaela Lichiardopol, spațiul scenografic aparține Gabrielei Strugaru-Popa, video și sound designul sunt create de Sebastian Hamburger, iar light-designul este semnat de Florian Putere.  Distribuția spectacolului reunește trei actori foarte faini ai Teatrului Național din Timișoara – Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Cristian Szekeres.

Pentru că TNTm duce de obicei lucrurile la alt nivel și este o instituție cunoscută pentru deschiderea față de publicul său, de această dată Teatrul Național oferă 50 de invitații primilor doritori, iubitori de teatru, care se înscriu la adresa de email office@tntm.ro – acești primi 50 de spectatori vor primi gratuit locuri la spectacolul de luni, 15 ianuarie  2024, de la ora 19:00, la Sala 2. Ce cadou frumos din partea Teatrului Național din Timișoara, la început de an!
Pentru cei care nu mai prind invitații, e bine de știut că biletele sunt disponibile la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 (marți –duminică, între orele 11 – 19, tel. 0256 201 117) sau online pe www.tntm.ro.
Vă încurajez să nu ratați această șansă de a vă reîndrăgosti de teatru, dacă nu ați mai fost demult. Dar vă avertizez că provoacă dependență!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.