Valentine’s Day – între principii, cadouri și experiențe împreună

Valentine’s Day – între principii, cadouri și experiențe împreună

Poate generalizez, dar majoritatea românilor acceptă foarte ușor obiceiuri și sărbători străine. Ajung să fie la fel de respectate, dacă nu mai mult, decât cele autentic românești. Industria publicității are un rol destul de puternic în acest sens. Nu mai departe de acum un an, mă ocupam de promovarea unei petreceri la piscină de Valentine’s Day la AquaPark Arsenal. Cu spumă, cu program potrivit, cu premii, cu clienți destui, a fost un party reușit. Cred că toată experiența m-a ajutat să fiu mai tolerantă la astfel de sărbători.

Eu cred că iubirea trebuie simțită și arătată în gesturi mici în fiecare zi. În grija față de cei din jur. Dar da, sunt momente când oamenii se lasă purtați de trend și, sub influența (să nu zic cicălelile) celor din jur, ajung să sărbătorească Valentine’s Day și/sau Dragobetele. Eu nu sunt un om romantic, constat în ultima vreme. Așadar mă depășesc demonstrațiile de dragoste și trâmbițarea în gura mare a unei iubiri care la fel de repede se poate stinge. Sunt convinsă că mai există oameni ca mine, care se simt nelalocul lor să primească cadouri total nepotrivite vârstei și preocupărilor lor. Dar! Dacă tot e vorba de oferit cadouri, partenerii ar trebui să ia în considerare câteva opțiuni de bun simț.

M-am gândit la câteva posibilități, și, cine știe?, poate în timp se mai educă gusturile și pentru aceste sărbători ale iubirii.

  1. Flori

E un dar clasic, dar decent. Nu am cunoscut până acum vreo femeie care să rămână indiferentă în fața unei flori sau a unui buchet imens. Mai mult decât de la oricine, primesc flori de la buni, din grădină. Buni îmi umple, de la distanță, casa cu flori în fiecare săptămână, vara. Câteodată, îmi cumpăr eu singură. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că de la Dragul am primit, în 22 de ani de când ne știm, de 3 ori flori. Prima oară a fost memorabilă: un trandafir roșu, de 8 Martie, când aveam noi 17 sau 18 ani. Evident, sub ”îndrumarea” mamei lui. El nu apreciază gestul în general, iar eu nu am pretenții de la el să primesc flori. Dar noi nu suntem un cuplu care intră în tipologiile obișnuite. Pentru alte femei, aceste mici atenții le fac să îl îndrăgească mai mult pe pretendent sau pe partenerul de viață. Și atunci, de ce să nu le primească de Valentine’s Day? Eu mereu o recomand pe Anca (peonies.ro), pentru cutiile cu flori, flower carriers și aranjamentele florale. Pasiunea ei se vede în fiecare fir, în fiecare detaliu și de fiecare dată când stau de vorbă cu ea despre flori. Propunerea Ancăi pentru Valentine’s Day o constituie evident, trandafirii roșii. Până la urmă, din punctul meu de vedere, e cea mai sigură alegere 🙂

2. Macarons

Desert provenit din Italia, devenit preferatul francezilor, macarons reprezintă o alegere fină, delicată și veselă. Cred eu, de Ziua Îndrăgostiților, macarons sunt o opțiune mai potrivită decât ciocolata. Iar eu iubesc ciocolata! De când au apărut la noi pe piață, am tot testat macarons, să văd care se apropie de gustul autentic. Până la urmă, tot la Prospero am rămas! Calitatea lor a fost aceeași de fiecare dată, biscuitele este fin și perfect. Unde mai pui că toate produsele sunt realizate în atelierul lor, cu atenție față de ingrediente. Când mă întâlnesc cu o prietenă la Prospero, mai mereu ne luăm câte un macaron și de fiecare dată, cât stăm noi la povești acolo, se comandă macarons la pachet. Fetițe, fete, femei, toate iubesc acest desert simplu și elegant 🙂

3. O cină la restaurant

O experiență clasică. Dacă mi se pare prea mult pentru cuplurile aflate la început de relație, tocmai pentru că ”este o ieșire romantică”, pentru cuplurile mature este mai mult decât bine-venită. Scenariul pe care îl am în minte este cu doi oameni care muncesc toată ziua și găsesc puțin timp de petrecut împreună. Mai degrabă iau cina în oraș, relaxați, fără griji și apucă să discute despre altceva decât grijile zilnice sau copii. În general, cred că astfel de ieșiri doar în doi sunt sănătoase în cuplu și îi ajută să se reconecteze.

Mie îmi place mesajul de Valentine’s Day al Belvedere Restaurant: Dine. Wine. Valentine. Cu un meniu restrâns, special de Ziua Îndrăgostiților, clienții pot alege între feluri din carne de porc, pui și vită, cu opțiuni pentru garnituri și cu un desert delicios, special conceput pentru această cină. Nu mă pricep la vinuri, iar asta mă face mereu să mă pierd în fața sortimentelor nenumărate. Noroc cu Alex, care e un cunoscător și recomandă vinul potrivit pentru orice combinație. Belvedere Restaurant este unul din cele mai elegante cadre în care se poate sărbători conexiunea dintre doi oameni: profesionalismul ospătarilor, platingul, gustul, elementele de artă contemporană, priveliștea minunată asupra centrului orașului, atmosfera intimă și plăcută, toate acestea au drept scop relaxarea și sentimentul de respect față de evenimentul în sine și față de clienți.

 

 

4. Vouchere în librării

Pentru partenerul unui iubitor de cărți, este o idee la îndemână. De ce să alegi o carte care nu i se potrivește sau care a fost deja citită? Aceste vouchere sunt mai mult decât binevenite! E o formă de apreciere și respect față de pasiunile partenerului de viață.  De exemplu, dragul meu știe asta. Nu îmi face des cadouri, dar îl mai trag după mine la librării, așa că alegerea lui este evidentă. Nu își bate capul cu mai mult.

La Cărturești, bem din când în când câte un ceai. Își mai alege și el o carte pe care o studiază în timp ce îl savurează. Eu studiez cărțile, sortimentele de ceai și accesoriile, agendele pentru care am o mare pasiune și alte mici produse dispuse pe post de daruri simbolice. Așadar, dacă vă hotărâți să luați un voucher de la Cărturești pentru partener, acesta poate alege dintr-o gamă largă de produse. Până acum, eu am primit vouchere în valoare de 100 și 200 lei, dar se poate opta și pentru alte sume, minim 50 de lei. Raluca mi-a trimis câteva fotografii care să vă inspire, pe tematica Valentine’s Day.

Când mergem la La Două Bufnițe, e clar rost de socializare. Dragul își comandă o cafea, poate mai vorbește cu Bufnițele, dacă nu le acaparez eu cu discuții despre cărțile recent descoperite. Sunt momente pe care eu le savurez intens, rar îmi e dat să vorbesc atâta cu cineva pe acest subiect. E o fericire să ajung acolo, și, da, l-am învățat pe Dragul cu asta… Am primit și de aici vouchere, care pot fi în valoare de 50, 100, 150, respectiv 200 lei. Am rugat-o pe Sele să îmi trimită o fotografie cu acestea și norocul nostru e că mi-a trimit și recomandări de cărți, cu tematica #dragostea. Unele sunt surprinzătoare, iar unele sunt pe lista mea de lecturi viitoare.

Mulțumesc, fetelor! Sper că se simt inspirați și îndrăgostiții. De parteneri și de cărți.

 

5. Bilete la teatru

Iubesc să merg la teatru. Timișoara înregistrează o premieră în acest sens: deține singura clădire din România care găzduiește 4 instituții: 3 teatre de stat (Teatrul Național Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat și Teatrul German de Stat) și Opera Română! O minunăție! De obicei, aleg piese ale Teatrului Național Timișoara, dar mă incită și unele piese ale Teatrului Maghiar. De obicei merg cu câte o prietenă. Mi-a fost dificil până acum să îl aduc pe Dragul cu mine. Dar văd mereu cupluri cărora le face plăcere să petreacă astfel timpul împreună. Știu bărbați care iau, din proprie inițiativă, bilete la teatru. Ceea ce pe mine mă bucură. Și cred că la fel s-ar bucura și doamnele și domnișoarele dacă ar primi de Ziua Îndrăgostiților bilete la teatru. Aici se poate consulta programul de la TNTM, cu mențiunea că sunt unele piese care se joacă cu casa închisă! Așadar nu ezitați să căutați și să luați bilete din timp 😉

6. Coș de bicicletă

Poate e un cadou subiectiv la care m-am gândit, dar nu m-am putut abține să nu îl trec. Eu am deja un coș de bicicletă, e natur, cu husă cu motive tradiționale. Îl iubesc! Având de-a face atâta timp cu Cochete pe Biciclete, mi-a intrat în sânge și nu mai am scăpare. Știu că orice femeie activă, care deține o bicicletă de oraș, ar primi cu bucurie un astfel de cadou. Recomandarea mea este Fabulous Baskets: brand deținut de două super-femei, surori, creative și foarte drăguțe. Opțiunile, din fericire, sunt nenumărate: coșuri natur și coșuri colorate; rotunde, dreptunghiulare, circulare, în semicerc, tip bărcuță; pentru fața, lateralul sau spatele bicicletei; cu mâner, cu capac sau fără; cu huse impermeabile sau nu, cu motive tradiționale, cu buline, cu floricele, cu bufnițe, cu imprimeuri vii, cu huse simple. De fiecare dată când ieșeam cu bicicleta, coșul meu atrăgea privirea. Și de fiecare dată când aveam concurs în urma căruia ofeream un coș de bicicletă Fabulous Baskets, ne trezeam cu zeci de participante. Bucuria câștigătoarelor a fost de fiecare dată imensă. Din acest motiv, sunt convinsă că partenerii de bicicliste merg la sigur cu un astfel de cadou!

Poate propunerile mele de mai sus sunt practice, pentru un om nu prea romantic, dar care apreciază atenția partenerului de viață. Eu zic că sunt opțiuni de bun-simț, mai valoroase decât orice alt cadou simbolic. Cred că mai degrabă ar trebui să se opteze pentru cadouri utile sau care să ofere o anumită experiență plăcută.

Și … să fim mai toleranți cu cei care sărbătoresc Valentine’s Day și Dragobetele! Cine suntem noi să judecăm? Cu toții avem nevoie de dragoste și înțelegere în fiecare zi și oricând este cazul.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “Valentine’s Day – între principii, cadouri și experiențe împreună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *