Cum sărbătorești Valentine’s Day?

Cum sărbătorești Valentine’s Day?

Ce cred eu despre Valentine’s Day, am scris anul trecut aici. Eram însărcinată, o așteptam pe fetița noastră. Cred că din cauza asta, articolul mi-a rămas în suflet: lucrurile simple ar trebui să fie cele mai apreciate. Am recomandat atunci cadouri precum flori, macarons, vouchere în librării, coșuri de bicicletă, iar printre experiențele împreună, mersul la teatru și o cină în oraș. Știi cum e, când vrei ceva, oferi indicii partenerului. Ei bine, la noi nu se prea aplică: pot să îi pun sub ochi Dragului articolul de o mie de ori și să îl citească (o dată, să nu exagerăm, totuși!) că tot nu face nimic. La noi merge cu exprimatul direct. Ce am făcut până la urmă? Am stat acasă, cuminți și am așteptat-o pe Draga.

Dar… o fată tot poate să spere. Măcar să îi facă pe alții fericiți. Și când zic alții, mă refer la părinți. Părinții în devenire, proaspeții părinți sau părinții cu state vechi. Cuplurile care nu au în plan momentan un copil se pot inspira, însă am gândit lucrurile în așa fel încât să fie kid-friendly sau de întors repede la copii. Așadar, ce mi-a trecut mie prin minte pentru Valentine’s Day de anul acesta și ce evenimente mi-au captat atenția:

1. Cină la restaurant

Nu am cum să nu o menționez și de astă dată: clasica ieșire în oraș, cina la restaurant, de Ziua Îndrăgostiților. Sunt 2 restaurante pe care le recomand mereu pentru mese în familie sau pentru evenimente corporate sau private restrânse: Sabres și Belvedere. Ei bine, ambele organizează evenimente specifice.

Sabres Restaurant organizează A Food Affair on Valentine’s Day, începând cu ora 17:30 până la închidere, ora 23:00. Nouă ne place mult Sabres pentru varietatea de pește și fructe de mare, dar și pentru calitatea ridicată. Se va comanda a la carte, iar îndrăgostiții vor fi întâmpinați cu cocktailuri special realizate pentru Valentine’s Day. Atmosfera va fi întreținută cu cântece romantice, de către Duo Colompar. Rezervările se fac la numărul de telefon 0356 430 001.

La Belvedere Restaurant, are loc Love at first bite.  Meniul de Valentine’s Day este unul restrâns, special conceput pentru această zi: clienții pot alege între specialități de pui, rață, porc, vită și pește cu opțiuni de garnituri inedite, toate încununate de un desert gândit și realizat cu dragoste. Eu, una, recomand cu căldură la desert clătitele cu mac și sos de vișine, sunt demențiale! Clienții se vor bucura de o atmosferă elegantă și intimă, presărată cu elemente de artă contemporană și de o priveliște minunată asupra centrului orașului. Rezervările sunt necesare și se pot face la numărul de telefon 0765 392 434.

O precizare de final, pentru acum și pentru viitor: ambele restaurante menționate sunt kid-friendly, în cazul în care intervine ceva și nu aveți cu cine să vă lăsați copiii. 

 

2. Ieșire la teatru

La Teatrul Național Timișoara se joacă Anna Karenina, una dintre cele mai longevive și mai frumoase spectacole pe în scenă. Recomand spectacolul cu drag părinților mai clasici, iubitori ai scriitorilor ruși. Dacă nu se optează și pentru o cină în oraș, părinții pot ajunge acasă chiar înainte de ora de culcare a celor mici. Spectacolul se ține la Sala Mare, de la ora 18:00 la 21:00. Costumele, realizate de Alina Lățan, sunt superbe, iar mișcarea scenică, gândită de minunatul Răzvan Mazilu, încântă. Un rol de excepție îl face Matei Chioariu de astă dată.

 

3. Concert Direcția 5 

Direcția 5 revine la Timișoara cu un spectacol chiar de Valentine’s Day, așa cum și-au obișnuit publicul din orașul de pe Bega. Concertul are loc de la ora 19:30, la Filarmonica Banatul și vor fi interpretate melodiile care i-au consacrat pe băieți, precum Îți mulțumesc“, „Dacă ai ști“, ”Ești stilul meu”, ”Am nevoie de tine”, ”Superstar”, „Și ce dacă“, „Ce mai faci“ și „Forever Love“. Balade de dragoste cu care mulți dintre noi au crescut. De menționat că recent Direcția 5 a lansat un nou album intitulat “În culori”, care conține noi balade romantice și declarații frumoase de dragoste, precum “Îți promit” și “Paradis”. Deși probabil nu mai e cazul să amintesc, având în vedere notorietatea de care se bucură, trupa are la activ peste 20 de albume și zeci de piese de succes inspirate din trăirile oamenilor. Nu e de mirare că mamele în general sunt mari fane Direcția 5!
Biletele la concert se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/rețea: Magazinele Flanco, Diverta, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele Selfpay din toată țara.
Accesul se va face începând cu ora 18:30.
Organizatorii concertului, Sublime România – una dintre cele mai mari agenții de profil din industria muzicală din țară, pun la dispoziție 6 bilete pentru persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora. Mai multe detalii pe adresa de mail ticketing@sublimeromania.com.

 

4. Un altfel de Valentine’s Day – Natural Born Lovers

De pe vremea când lucram pentru Arsenal Park, mi-am descoperit plăcerea de a face tir. În principiu tir cu arcul, dar am fost destul de bună și la tir cu arme de foc sau tir cu arme de airsoft. Noroc că am avut un profesor bun! Așadar, pentru cei care vor să iasă din tipare, o competiție de tir între cupluri este exact ce trebuie. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, este organizat de Blue Line – The Shooting Range și premiile puse la bătaie sunt o cină romantică la Vineri 15 și 2 abonamente la SmartFit Studio. Prețul pentru înscrierea în concurs este 180RON/cuplu și include muniția și instructajul. Detalii tehnice se pot vedea pe pagina de eveniment de pe Facebook, iar rezervările se fac la 0724 049 240.

Pentru părinți, poate fi o metodă de decentă de a se dezlănțui și de a scăpa de stres.

 

5. Degustare de ciocolată 

Later edit: cât timp am scris articolul, au fost ocupate toate locurile. Însă prefer să păstrez menționarea evenimentului, poate îți fac poftă pentru altă dată 🙂

Cred că nu mai e loc de cuvinte în ceea ce privește dragostea de ciocolată pentru mine. Cu timpul, mi-am cultivat gustul pentru calitatea ei. Totuși, nu am ajuns încă la niciun atelier organizat de Choco Manifesto. Sper, totuși, să reușesc la un moment dat. Dacă îți surâde ideea de a petrece cu perechea ta în acest fel, trebuie să știi că degustarea are loc la Ambasada, de la 18:30 la 20:30. Se vor degusta cea mai bună ciocolată neagră de 70%, ciocolata câștigătoare a medaliei de aur la categoria albă cu incluziuni și ciocolata câștigătoare a medaliei de argint la categoria albă cu arome. Cum s-ar zice, afrodisiac din plin pentru o seară pe măsură!! Rezervările se fac via SMS la numărul de telefon 0727 979 007.

 

Cam atât în privința evenimentelor cu specific de Valentine’s Day. Nu e cazul să pomenesc acum alte manifestări ale dragostei. În continuare, consider că cel mai frumos mod de a-ți arăta iubirea față de jumătatea ta este în grija pe care i-o porți, în dăruirea cu care îi și îți crești copiii, în dragostea pe care o pui în mâncare și într-o mie de lucruri mărunte care fac traiul împreună frumos.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *