JazzTM 2019 – care sunt primii artiști anunțați?

JazzTM 2019 – care sunt primii artiști anunțați?

Așa cum scriam anul trecut, Timișoara ascultă jazz. Anul acesta, ediția a șaptea de JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 5 – 7 Iulie 2019, în Piața Victoriei, Strada Dimitrie Cantemir, Strada Victor Vlad Delamarina, Strada Fără Nume și alte două spații speciale pentru jam session-uri. Pe Facebook, găsești deja evenimentul aici.

Cred că JazzTM și Plai sunt 2 dintre festivalurile care ne educă (și) din punct de vedere muzical. Pentru mine e mereu o provocare să descopăr astfel alți artiști. Și e un privilegiu să ne direcționeze în acest sens unii dintre cunoscătorii din domeniu, oameni care fac cercetare, care gândesc și organizează evenimentele. Până acum, publicul din Timișoara (și nu numai!) i-a văzut pe scenă pe Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley x The West Coast Get Down, Christian Scott aTunde Adjuah și Monty Alexander, Gregory Porter, The Cinematic Orchestra, Kurt Rosenwinkel, R+R=NOW, o parte dintre aceştia în premieră în România. O grămadă mi-au rămas în suflet, având șansa să îi văd și în alte cadre.

Organizatorii au anunțat ieri primii artiști confirmați din acest an. Așa m-am pomenit eu ascultând, de ieri până azi inclusiv, câteva nume noi pentru mine. Iar eu mă bucur să transmit mai departe informațiile și să învățăm împreună despre muzică bună. Redau mai jos comunicatul primit și te îndemn să intri pe YouTube și să asculți mai mult

 

TANK and THE BANGAS

Grupul format din cinci muzicieni, are un talent rar pentru combinarea diferitelor stiluri muzicale – jazz, soul, hip hop și R&B – într-un întreg uimitor care evoca sfera muzicii din New Orleans, păstrând totodată un sentiment distinctiv al său.„Este muzică ce nu poate fi pusă cu adevărat într-o cutie”, spune poeta și solista Tarriona “Tank” Ball. Ea se află în fruntea trupei, cu o carisma strălucitoare care a ajutat Tank and the Bangas să câștige în 2017 “Tiny Desk Concert Contest” de la NPR, cu o recunoaștere unanimă, ieșind în evidență printre cei 6000 de participanți prin profunzimea lirismului și versatilitatea instrumentiștilor.

Videoclip: www.youtube.com/watch?v=QKzobTCIRDw&t=402s

Site oficial: www.tankandthebangas.com

 

Zara McFarlane

Zara McFarlane este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai talentați cântăreți/compozitori de jazz care au ieșit de pe scena din Marea Britanie. Albumele ei anterioare au adunat o mulțime de premii, având influențe variate precum jazzul spiritual al lui Pharoah Sanders, dub și reggae. McFarlane și trupa ei explorează puncte comune de întâlnire dintre jazz și ritmurile din Jamaica; reggae, kumina, calypso și nyabinghi, cu indicii psihedelice. Zara este câștigătoare a titlului “Best Jazz Act” la premiile MOBO (2014) și Urban Music (2015) și “Best Jazz Vocalist” la premiile Jazz FM (2018 & 2015).

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=lz8NSZDEhfw

Site oficial: www.zaramcfarlane.com

Aron Ottignon

Născut în Noua Zeelandă, s-a poziționat drept unul dintre cei mai buni pianiști de jazz din emisfera nordică până la vârsta de șaisprezece ani. Acum locuiește în Europa, unde are concerte atât în nume propriu, cât și colaborări cu nume mari. Succesul său cel mai recent este interpretarea și colaborarea cu Stromae, în special Papaoutai, care ajunge la 200.000.000 de vizualizări pe YouTube. El a fost, de asemenea, în turneul mondial Golden Age alături de Woodkid.Împreună cu Rodi Kirk pe electronică și cu Samuel Dubois la percuție, Ottignon oferă una dintre cele mai originale melodii auzite în ultima vreme, „Waterfalls”, prin amestecarea diferitelor elemente de jazz și muzică electronică.

Videoclip: www.youtube.com/watch?v=fzL9TE4SnIY

Site oficial: www.aronottignon.com

 

Jazzmeia Horn

Născută și crescută în Dallas, unde bunica ei i-a dat un nume ce avea să se dovedească prevestitor.La aproape 28 de ani, artista este câștigătoarea Thelonious Monk International Vocal Jazz Competition (2015) și a Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition (2013).  Comparată cu Betty Carter, Nancy Wilson și Sarah Vaughan, Jazzmeia a crescut pe muzica gospel cântată la pian de bunica ei. Primul ei album, “A Social Call”, a urcat rapid pe primul loc în topul JazzWeek din 2017, iar în 2018 i-a adus prima nominalizare la premiile Grammy. “Jazzmeia Horn este viitorul jazz-ului” – Larry Rosen

Videoclip: www.youtube.com/watch?v=udvpSKCQDI4

Pagina oficială: https://www.theartistryofjazzhorn.com/

Acestea fiind zise, te las în acordurile artiștilor de la JazzTM 2019!

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *