Câștigătorii concursurilor Bookfest și ultimele noutăți legate de programul Salonului Internațional de Carte Timișoara 2019: cărți bune, lansări în premieră națională, scriitori cunoscuți, promoții și un recital de jazz poetry

Câștigătorii concursurilor Bookfest și ultimele noutăți legate de programul Salonului Internațional de Carte Timișoara 2019: cărți bune, lansări în premieră națională, scriitori cunoscuți, promoții și un recital de jazz poetry

Anul trecut am avut parte de câteva colaborări care mi-au umplut sufletul de bucurie. Una dintre ele va fi mereu specială, legând-o puternic cu amintiri de Draga mea mică. Anul acesta, pasiunea mea pentru cărți și recunoașterea muncii pentru blog au adus un parteneriat media pentru Bookfest – Salonul Internațional de Carte Timișoara. Organizatorii mi-au oferit 3 vouchere pe care le-am oferit în urma a două concursuri desfășurate pe pagina de Facebook RominaFaur.ro. Câștigătorii au fost desemnați prin random.org, anuțați pe Facebook, cu update la articolele aferente de pe blog. Aceștia sunt Adela Mustață, Alina Lelescu și Cristine Harnischfeger. Fiecare dintre ei va beneficia de un voucher în valoare de câte 100 de lei, sumă cheltuită în cadrul Bookfest.  

Mai sunt doar câteva zile până începe evenimentul. Bookfest se derulează de joi până duminică, fiind prezenți aproximativ 40 de expozanți, cu peste 25.000 de titluri. Am primit de la organizatori și o listă cu reducerile, cu noutățile promovate, cu scriitorii prezenți la fiecare editură mare. Am scris despre toate acestea aici. Acum vin să completez cu cele mai recente informații primite, care, sper eu, să vă ajute să vă planificați weekendul următor. Se pare vor avea loc peste 30 de evenimente în timpul Salonului de Carte Bookfest iar acestea vor prilejui iubitorilor de carte întâlniri memorabile dar și sesiuni de autografe de la personalități marcante ale culturii românești contemporane precum: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Șerban Foarță, Cristian Tudor Popescu, Radu Paraschivescu, Sebastian Lăzăroiu, Tatiana Niculescu, Dan Pavel, Marcel Tolcea, Smaranda Vultur și mulți alții. Ce anume mi-a atras atenția, pe zile:

 

Joi, 4 aprilie 2019

De la ora 19:30 de un recital de Jazz Poetry, cu Lia Faur, Șerban Foarță și Robert Șerban (cu muzică de Ion Dorobanțu și Santa Csaba). Eu, una, sunt cel puțin intrigată.

 

Vineri, 5 aprilie 2019

Un must attend! De la ora 11:30 se va lansa volumul Aventuri în lumea lui Brâncuși, al autoarei Patricia Lidia Popescu Cevei, pe care îl recomand cu mult, mult drag! O dată pentru că o admir pe Patricia și o dată pentru că Brâncuși încă mă fascinează. De-abia aștept să particip cu Draga mea mică și să îmi achiziționez volumul 😀  

 

Sâmbătă, 6 aprilie 2019

Cum este și de așteptat, sâmbăta va fi plină de evenimente la Bookfest. De toate pentru toate gusturile literare. Recunosc că nu voi sta foarte mult pentru că avem un eveniment în familie. Dar recomand evenimentele acestea:

  • De la ora 13:00, editura Polirom prezintă Zilele lui MM, cel mai recent volum al autorului Sebastian Lăzăroiu, iar alături de autor vor participa Daniela Rațiu și Marcel Tolcea. Trebuie să recunosc că am remarcat-o pe Daniela Rațiu de când eram în liceu prin stilul ei vestimentar impecabil și prin mersul diafan. Nu am alt cuvânt mai potrivit. Nu știam pe atunci cine este și cu ce se ocupă, iar când am descoperit, am fost nespus de fericită.
  • Am primit chiar ieri un mail de la libris.ro prin care Cristian Tudor Popescu era numit autorul lunii aprilie pe această platformă. Binecunoscutul gazetar a scris un roman prin Editura Polirom: Vremea Mînzului Sec, și de la ora 14:30 va fi lansată noua ediție a primului și singurului roman al lui C.T. Popescu. Alături de acesta vor lua cuvântul Marcel Tolcea și Robert Șerban.
  • La ora 15:30, filosoful Gabriel Liiceanu va încânta publicul printr-o lectură în avanpremieră din noua carte aflată în pregătire la Editura Humanitas. Îmi plac mult primele lecturări și le recomand tuturor. Același lucru se va întâmpla și de la ora 17:45, când autoarea Tatiana Niculescu va citi în avanpremieră din volumul Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee, aflat în pregătire tot la Editura Humanitas.
  • De la ora 18:30, va avea loc lansarea volumului Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar, de Petre Stoica, recent apărut la editura Humanitas. Ei bine, ce să fac? Mă atrage titlul. Sigur voi răsfoi cartea!

 

Duminică, 7 aprilie 2019

Ultima zi de Bookfest va fi, de asemenea, încărcată de evenimente, eu, însă, amintesc numai cel de la ora 14:00, când Editurile Humanitas și Humanitas Fiction îi vor pune față-n față pe Radu Paraschivescu și Robert Șerban într-un dialog despre iubirile lui Hemingway pornind de la volumul de memorialistică Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși și consemnate de A.E. Hotchner, apărut la Editura Humanitas, și de la romanul Hemingway și cu mine, de Paula McLain, publicat în colecția „Raftul Denisei“, la Editura Humanitas Fiction. Guilty pleasure, trebuie să recunosc.

În articolul ei de ieri, Dunia a amintit de lansarea de la ora 15:00 a volumului Războaiele neterminate din era Facebook, de Dan Pavel, volum apărut la editura Polirom.

 

Cam acestea ar fi preferințele mele, programul complet al evenimentelor cât și eventualele modificări aduse acestuia putând fi consultate și pe site-ul www.bookfest.ro. Închei cu o recomandare și eu: dacă ajungeți la Bookfest, neapărat căutați la standul Editurii Nemira Madame Picasso. Nu știu de ce am impresia că va fi un bestseller și mărturisesc că nu am avut răbdare până la târg și am comandat-o deja!

 

Alte mențiuni:

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi următorul:

joi : 10:00 – 20:00

vineri : 10:00 – 20:00

sâmbătă: 10:00 – 20:30

duminică : 10:00 – 20:00.

 

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

Parteneri: Consiliul Local Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, Banatul Azi, Timpolis, Puterea a Cincea, Zile și Nopți Timișoara, rominafaur.ro, dunia.ro, stiripentrucopii.com

 

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *