Bookfest aduce în Timișoara peste 30 de expozanți, cu peste 25.000 de cărți și reduceri între 10 și 80%. Și un prim concurs pentru cititori!

Am participat în ultimele 2 zile la Linked Culture, cea mai importantă conferință despre management și marketing cultural din zona de vest a țării. Aș îndrăzni să lărgesc zona după impresia puternică lăsată de structurarea evenimentului, de subiectele dezbătute, de profesionalismul, sinceritatea și deschiderea manifestată de speakeri. Am rămas cu multe lucruri învățate, despre care voi scrie într-un articol viitor, în pregătire deja. Amintesc câteva acum: În România sunt 1 milion de cititori și 200 de librării. Și mă întreb eu: câți sunt în Timișoara? Poate vom afla la Bookfest – Salonul Internațional de Carte.

Bookfest Timișoara, ediția a VIII-a, se desfășoară în perioada 4 – 7 aprilie 2019, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara și prezintă peste 25.000 de volume pentru toate gusturile și interesele. Nu vor lipsi nici cărțile pentru copii și auxiliarele educaționale. Ca de obicei, vor avea loc întâlniri de marcă, lansări de carte și sesiuni de autografe oferite de personalități culturale ale literaturii române contemporane.

Vor fi prezenți peste 30 de expozanți, după cum urmează:

  • edituri importante din țară: ALL, Arco Iris, Ars Longa, Art, Brumar, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Datagroup, Gama, Gremiul Levantin, Editura Universității de Vest, Editura Universității din București, Hasefer, Herald, Humanitas, Humanitas Fiction, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Polirom, RAO, Ratio et Revelatio, Trei
  • distribuitori de carte: Astro, Okian și librăriile „Cartea de Nisip” și „La Două Bufnițe” din Timișoara
  • distribuitori de muzică: Byton
  • distribuitori de jocuri interactive pentru copii: Happy Color, Lex Grup și Ludicus Games.

Cu ce vin editurile? Număr de titluri, reduceri/prețuri practicate, noutățile propuse și întâlnirile cu scriitorii lor

Adevărul este că acest gen de informații hrănește mai degrabă curiozitatea unui cititor experimentat, care cunoaște tipologia fiecărei edituri în parte și care așteaptă noile apariții. În speranța că, asemeni mie, mai sunt și alți cititori, iată ofertele editurilor:

 

Editurile Humanitas și Humanitas Fiction

Titluri: peste 800

Reduceri: aproximativ 10%

Întâlniri cu scriitorii: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu și Tatiana Niculescu

Noutăți editoriale: sunt cele apărute la Humanitas Fiction, în colecția Raftul Denisei(una dintre colecțiile mele preferate, trebuie să spun) și anume Hemingway și cu mine, de Paula McLain, Fiica ceasornicarului, de Kate Morton (o scriitoare pe care o recomand) și Răzbunarea iertării, de Eric-Emmanuel Schmitt (amintesc că e unul dintre scriitorii pe care i-am citit integral; știu de cartea aceasta, am văzut-o deja în online, dar mă bucur că va fi lansată oficial la Bookfest).

 

Editura Polirom

Titluri: peste 600

Reduceri: 25%

Întâlniri cu scriitorii: Cristian Tudor Popescu, Sebastian Lăzăroiu și Dan Pavel

Noutăți editoriale: Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov, de Aurora Liiceanu, Părinţi, de Diana Bădica și Olga, de Bernhard Schlink.

 

Editura Curtea Veche Publishing

Titluri: 350

Reduceri: toate cărțile vor avea reducere, aceasta ajungând până la 82% la unele titluri  

Recomandări editoriale: Asimetric, de Lisa Halliday (carte aflată printre cele mai bune zece titluri ale anului 2018 în clasamentele Times și The New York Times) și Forma Gustului, de Laura Cosoi.

 

Editura Niculescu

Titluri: 1.000, inclusiv titluri Oxford University Press

Reduceri: vor fi aplicate reduceri, vor exista pachete promoţionale și se va organiza și o tombolă cu premii în valoare de 200 de lei

Noutăți editoriale: Bazaconii… adevărate din știinta și tehnologie, de Andrew Masterson.

 

Editura Nemira

Reduceri: peste 20% în general, 35% la pachete, plus o selecție de titluri la 5, 10 și 15 lei.

Noutăți editoriale: Madam Picasso, de Anne Girard, și Aurora, de Kim Stanley Robinson.

 

Editura Art

Titluri: peste 800

Reduceri: între 20% și 50%

Noutăți editoriale: Cântecul lui Solomon de Toni Morrison sau Arta de a avea întotdeauna dreptate, de Arthur Schopenhauer.

 

Editura Corint

Titluri: peste 400

Reduceri: până la 25%   

Noutăți editoriale: Călătorie în lumea minunată a animalelor sălbatice, de Steve Parker și Bondărel și iubirea, de Britta Sabbag, Maite Kelly și  Joelle Tourlonias.

 

Cam atât momentan despre ce poți găsi pe rafturi. Anii trecuți am descoperit cărți pe care altfel le-aș fi ignorat în librării, fie pentru că am obiceiul să aleg după cărțile promovate online sau în librării, fie pentru că poate am tendința să aleg anumiți autori sau anumite teme. Pe când la Bookfest, stai direct de vorbă cu angajații editurii, vezi cărțile recomandate de ei, ai mai mult răgaz. Asta mi se întâmplă mie, cel puțin. Cred că e imposibil să pleci de la Salon fără o carte cumpărată, mai ales cu astfel de reduceri. La fel cum cititorii experimentați nu ratează șansa de a participa la evenimentele prevăzute.

 

Orarul, programul și accesul la Bookfest

Salonul Internațional de Carte va fi deschis, cum spuneam, în perioada 4-7 aprilie, astfel :

joi, 4 aprilie, între orele 10:00 – 20:00

vineri, 5 aprilie, între orele 10:00 – 20:00

sâmbătă, 6 aprilie, între orele 10:00 – 20:30

duminică, 7 aprilie, între orele 10:00 – 20:00.

Programul complet al evenimentelor de care aminteam mai sus va putea fi consultat în curând pe pagina www.bookfest.ro

Accesul la Bookfest este liber, atât în cadrul  Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Este kid-friendly și, mai mult decât atât, este ușor accesibil pentru cărucioare. Va fi așadar primul eveniment de acest tip la care va lua parte și Draga mea mică.

 

Organizare și parteneri. Anunț concurs

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

Parteneri: Consiliul Local Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, Banatul Azi, Timpolis, Puterea a Cincea, Zile și Nopți Timișoara.

Mă bucur să spun că mă regăsesc și eu în ultima tipologie de parteneri, iar această oportunitate vine cu beneficii. Beneficii pentru cei care mă citesc. Pentru aceștia voi organiza luni un concurs prin care se pot câștiga 3 premii, așadar țineți aproape!!

3 comentarii la „Bookfest aduce în Timișoara peste 30 de expozanți, cu peste 25.000 de cărți și reduceri între 10 și 80%. Și un prim concurs pentru cititori!

  1. Pingback: Concurs Bookfest nr.1: câștigă un voucher de cumpărături la Bookfest! - Romina Faur

  2. Pingback: Concurs nr.2: cu cine mergi la Bookfest? - Romina Faur

  3. Pingback: Câștigătorii concursurilor Bookfest și ultimele noutăți legate de programul Salonului Internațional de Carte Timișoara 2019: cărți bune, lansări în premieră națională, scriitori cunoscuți, promoții și un recital de jazz poetry - Romina F

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *