22 de lucruri pe care le poți face pentru tine în 30 de minute

22 de lucruri pe care le poți face pentru tine în 30 de minute

Timpul se scurge altfel când devii mamă. Înveți ce înseamnă să îl dedici unei persoane care se bazează, majoritatea timpului, exclusiv pe tine. Afli cât de puțin îți rămâne ție, după ce îi mai oferi și partenerului din el. Draga mică are 9 luni și jumătate și nevoia ei de atenție, hrană și îngrijire a devenit exponențial mai mare decât în primele ei luni. În aceeași proporție în care a scăzut și timpul meu pentru mine. Cred că de aici a pornit ideea acestui articol. 

Apreciez fiecare minut, iar o jumătate de oră pentru mine mi se pare o binecuvântare. O șansă de a evolua, de a învăța lucruri noi, de a-mi bucura sufletul și trupul ca om, nu numai ca mamă. Cred că aceasta este o obligație pentru a-ți păstra mintea activă și pentru a nu acumula frustrări pe termen lung. Pentru că un părinte fericit înseamnă și un copil fericit. Dar ce poți face în 30 de minute pentru tine? Iată câteva idei de pus în aplicare acasă sau aproape de casă:

 

 1. Citește câteva pagini dintr-o carte – vei constata că reușești să citești și 3 cărți pe lună, chiar amator fiind. E săptămâna 19 din an, iar eu am ajuns la cartea cu numărul 17.
 2. Urmărește clipuri pe YouTube – rețeaua aceasta socială este una dintre platformele cu cel mai bogat, consistent și relevant conținut posibil, dacă ajungi să înțelegi cum funcționează. De la filmulețe DIY sau “Cum să”, la documentare, la TED Talks, la vloggeri, în fiecare zi poți învăța lucruri noi. Vei conștientiza că posibilitățile în viața asta sunt infinite.
 3. Ascultă un podcast interesant. Moda podcasturilor a ajuns și la noi de ceva vreme. Mulți tineri preferă să asculte un podcast în drum spre lucru, în timp ce aleargă, când se deplasează afară din oraș.
 4. Vizionează un episod sau jumătate sau o treime din serialul tău preferat.
 5. Fă o baie lungă, relaxantă, cu spumă.
 6. Pune în difuzor câteva picături dintr-un ulei esențial.
 7. Savurează băutura preferată sau desertul preferat. O cafea dimineața pe terasă, un ceai cuibărită în fotoliu după-masa, un pahar de vin în cadă cu muzica preferată în surdină, câte o linguriță de Nutela la fiecare 5 minute în fața unui episod din serialul tău preferat… Completează tu cu ce ți se potrivește ție. Cum îți sună?
 8. Fă-ți o mască de păr sau de față. Sau un tratament pentru picioare.
 9. Citește blogurile sau vizitează site-urile preferate. Apropo, dacă ai recomandări, le aștept cu interes 😊
 10. Fă window shopping sau chiar shopping, bineînțeles online.
 11. Dacă ai o grădină, îngrijește-o cum se cuvine: plantează, curăță buruienile, pune îngrășământ, etc.
 12. Culege flori din grădină, din curte sau de prin împrejurimi și fă un aranjament floral interesant. Florile în casă, în vază sau în ghiveci, îmi aduc aminte de copilărie și mi se pare că înfrumusețează orice încăpere, oferindu-i personalitate și conferind sentimentul de îngrijire.
 13. Fă mișcare : o plimbare în aer liber pe jos sau cu bicicleta, alergare, yoga, pilates, etc. Pentru ultimele două găsești nenumărate clipuri pe YouTube. Eu o recomand pe Yoga With Adriene.
 14. Exersează-ți hobby-ul sau dezvoltă unul, în afara celor de mai sus: pictează, colecționează sau îngrijește-ți colecția, coase, trage cu arcul, etc.
 15. Fă o listă cu obiective sau cu lucruri pe care vrei să le faci în viața asta. Cu condiția ca această acțiune să vină natural, din suflet.
 16. Scrie într-un jurnal, într-un caiet de povești, în agendă sau pe un blog.
 17. Creează-ți bord-uri pe Pinterest, vision sau mood bord-uri cu decupaje sau cu imagini descărcate online pentru garderoba, casa sau viața ta în general.
 18. Dormi! Așa-numitele power-naps fac minuni de obicei. Eu mai ațipesc din când în când cu Draga, depinde de câtă nevoie am de odihnă.
 19. Dezleagă rebusuri, integrame sau anagrame, joacă sudoku.
 20. Sună un om drag.
 21. Meditează, roagă-te, rostește o mantră. Orice simți, orice te ajută și orice te face fericit.
 22. Exprimă-ți recunoștința pentru tot ce ai. Eu cred că nu o facem destul și luăm lucrurile ca și cum ni s-ar cuveni. Încă mai am de lucru aici.

 

Cam asta fac eu într-o jumătate de oră, pentru mine, acasă sau aproape de casă, cu Draga în vizor, la somn sau la joacă. De obicei, mă trezesc cu jumătate de oră înainte de Draga, apuc să fac un duș, să mă spăl pe dinți, să îmi aplic serul de colagen, să îmi dau cu mascara și… Cam atât. Dar e suficient pentru a-mi începe ziua bine. Trebuie să menționez că în 30 de minute, poți face și mai multe lucruri în gospodărie, care sunt și pentru tine, care te ajută, dar care nu fac obiectul acestui articol. Poate scriu mai multe despre într-unul separat.

Când ai copii, ajungi să apreciezi acea jumătate de oră ruptă pentru tine. E un semn de apreciere și iubire de sine care sunt atât de necesare pentru o viață sănătoasă și armonioasă. Eu recunosc că mai am multe de învățat. Și recunosc că lista de mai sus e făcută și pentru a o avea în față când sunt prea obosită ca să fiu proactivă.

Dacă ai și alte recomandări și idei, le primesc cu drag! Mulțumesc!

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “22 de lucruri pe care le poți face pentru tine în 30 de minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *