O (pe)trecere de pietoni, o viziune ideală a viitorului în Timișoara – despre VpBFest, ediția a doua

Acum câțiva ani, am visat un festival al bicicliștilor. Să îl începem cu o plimbare prin oraș și să ne oprim pe un bulevard pe care să îl transformăm în strada bicicliștilor timișoreni pentru o zi. Am avut în minte câteva evenimente organizate în București. Mergând la festivale în orașul nostru, cu exemplul unora serioase din țară, am simțit mereu că nu sunt pregătită pentru așa ceva. De asta m-am bucurat mult anul trecut când echipa Verde pentru Biciclete a anunțat prima ediție a VpBFest. 

Ediția a doua a festivalului va avea loc duminică, 14 iulie 2019, și se dorește a fi o sărbătoare a comunității, mutată în mijlocul străzii! Mai exact, pe bulevardul Vasile Pârvan. Și, și mai exact, întocmai așa cum mi-am dorit!! 

De la organizatori am primit programul zilei :

 • de la ora 14:30 până la ora 16:30, are loc concursul de viteză ”CriteriumTM”, pe traseul: Bulevarul Vasile Pârvan – prin pasajul Michelangelo cu întoarcere înainte de fântâna arteziană de pe Bulevarul  Corneliu Coposu; 
 • începând cu ora 17:30, timișorenii sunt invitați să participe la activitățile gratuite organizate de partenerii evenimentului: 
  • la cortul IPJ Timiș, polițiștii rutieri vor sta pe dispoziția timișorenilor pentru a oferi lămuriri legate de legislația rutieră pentru bicicliști și să testeze reflexele pe bicicleta beată
  • la cortul SMURD au loc cursuri de prim ajutor pregătit de medici
  • jucătorii de la Politehnica Timişoara le vor da întâlnire suporterilor la un tenis de picior
  • una dintre librăriile mele preferate, La Două Bufniţe, cu care am organizat în trecut evenimentele Cititori pe Bicicletă, este prezentă cu o mini biblioteca pentru cei prezenți
  • ateliere specifice vor fi susținute de alte organizații, precum :Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile, Colegiul Pacienților din România, Asociația InEdu, Asociația Little People, Sfera Timișoarei, Biciclete Pegas, Asociația Ajungem Mari și Creativity Studio. 
 • la ora 19:00, pe Bulevardul Corneliu Coposu va avea loc o sesiune de yoga în mijlocul străzii
 • începând cu ora 20:30, Alexandru Ștefănescu, finalist „Românii au talent” (2018), vă susține un concert în aer liber, la intrarea în pasajul Michelangelo.

Se anunță și  o surpriză specială pregătită de echipa de la Altcva în pasajul Michelangelo. 

Detalii legate de eveniment, pe pagina de Facebook a acestuia. Am văzut că multe dintre activitățile prevăzute au propriul lor mini-event pe Facebook, dar fiind atât de multe, nu le înșir aici. 

Menționez în final că în intervalul orar 13:30 – 23:00, traficul auto și circulația mijloacelor de transport în comun vor fi restricționate, pe pagina evenimentului putând fi găsite mai multe informații în acest sens. 

Vă îndemn să luați parte la acest eveniment. Cred că prezintă frânturi dintr-o lume așa cum ar putea fi, mai bună, cu mai mult respect pentru noi înșine, pentru cei din jur, pentru natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *