Sari la conținut
Romina Faur
Meniu
  • Acasa
  • Cultură
  • Lifestyle
  • Natural și sănătos
  • Wellbeing
  • Gânduri
  • Recomandări
  • Oameni faini și bibliotecile lor
  • Mame care inspiră
  • Contact

Categorie: Social

Romina FaurSocial
Comunitate / Social

Teatrul Național din Timișoara invită la dialog – “Vocile orașului”, Viitorul copiilor și necesitățile copiilor cu nevoi speciale

În ultima jumătate de an, am întâlnit mulți copii cu nevoi speciale. Gândul îmi e încă la unii dintre ei. Așadar, când am primit de la Georgeta Petrovici (prietena mea …

Colaborări / Comunitate / Social

Emoții de toamnă : începutul școlii, noi rechizite și cărți, noi prieteni, noi șanse. Plus un îndemn de a-i ajuta pe copiii care au nevoie de toate astea

Azi a început școala. Pentru Draga, a fost prima ei zi de grădiniță. Ghiozdanul cu Anna și Elsa a fost pregătit și purtat peste tot se mai bine de o …

Lifestyle / Natural și sănătos / Social / Wellbeing

De ce nu colectăm selectiv? De ce nu reciclăm?

Demult mă gândesc să scriu acest articol. L-am tot amânat pentru că nu sunt tocmai un exemplu. Încerc, totuși, să fac lucrurile cum trebuie. Nu-mi iasă tot timpul. Nu vreau …

Gânduri / Social

Se mai iubesc părinții după ce au copii?

Statutul de mamă cu un copil de un an jumătate conferă posibilitatea de a te regăsi acasă ziua. Mai lași un televizor aprins, mai auzi pe fundal ce se întâmplă …

Comunitate / Social

Apel umanitar – o șansă la viață pentru Edi

Unii oameni sunt rezistenți la durere, alții, ca mine, se plâng imediat. Unii trec mai ușor peste boală, alții nu. Pe unii, o situație nefericită îi face mai buni, altora …

Comunitate / Lifestyle / Natural și sănătos / Recomandări / Social / Uncategorized

Cum învățăm tinerele generații despre sustenabilitate și responsabilitate? În această lună, prin pădurea de brazi “altfel”. Plus un spectacol Gașca Zurli

Subiectul sustenabilității mă preocupă de ceva timp, am scris în câteva rânduri despre și o voi face în continuare. Cu atât mai mult cu cât mă gândesc la ce lăsăm …

Comunitate / Gânduri / Social

Un apel la omenie: încalță un copil în sezonul rece

Am auzit de campania “Încalță un copil de toamnă”, inițiată de Mirela Rețegan pe grupul Mămici Mai Tari Ca Google (vedeți aici mai multe detalii: https://mirelaretegan.ro/campanii/incalta-un-copil-de-toamna-id1385.html) și extinsă de MMTCG în …

Cultură / Lifestyle / Natural și sănătos / Recomandări / Social / Wellbeing

#festivalmoodon episodul 2: CODRU – un festival și o pădure

Am auzit de festival de acum câteva luni, atât din online, cât și de la prieteni din organizare, al căror entuziasm m-a molipsit și pe mine. CODRU are loc în …

Comunitate / Lifestyle / Natural și sănătos / Recomandări / Social / Wellbeing

O (pe)trecere de pietoni, o viziune ideală a viitorului în Timișoara – despre VpBFest, ediția a doua

Acum câțiva ani, am visat un festival al bicicliștilor. Să îl începem cu o plimbare prin oraș și să ne oprim pe un bulevard pe care să îl transformăm în …

Comunitate / Social

Verde pentru Biciclete solicită public un dialog constructiv pe tema lucrării de pe Popa Șapcă

Am primit de la Ana Munteanu, coordonator Verde pentru Biciclete, poziția echipei legată de noua lucrare. Este una pertinentă, deși dură. O înțeleg foarte bine, știu cum este să te …

  • Despre mine
  • Colaborări și publicitate
  • Contact

Sunt Partener Media

Recomand cu drag

Decorpentrucopii.ro
Decorpentrucopii.ro

Recomand cu drag

Acum citesc

Follow me on Facebook

Follow me on Instagram

rominafaur

rominafaur
Nu sunt la prima lectură a unei lucrări de de Ha Nu sunt la prima lectură a unei lucrări de de Hanif Kureishi. De asta am fost curioasă de "Intimitate și alte povestiri". Am citit cartea cu dorința de a afla dacă personajele principale ajung la o concluzie, ajung să fie fericite, ajung să își atingă scopul. Ei, bine, am aflat multe, dar toate astea nu. Personajele principale sunt bărbați, căsătoriți, de vârstă mijlocie, nemulțumiți. Își pun întrebări legate de familie, de partenerul de viață, de carieră, de relațiile cu alții. Unii îmi par adolescenți întârziați, dornici de libertate/faimă/distracție/lipsa responsabilității. Felul în care au copilărit oarecum le justifică acțiunile. Dar, parcă, totuși nu e de ajuns. Ca mamă, nu am înțeles de ce conștient ai alege, ca tată, să fugi de copii. Poți părăsi femeia de lângă tine (nimeni nu ar trebui să rămână nefericit lângă cineva care nu îi împlinește), dar nu poți pleca mișelește de lângă copiii care te văd ca pe un zeu. Acum, la câteva zile după ce am terminat cartea, recunoștința pentru ce am a luat locul frustrării de la final. E o carte bună de citit pentru cei care vor să își răspundă la unele întrebări existențiale și pentru cele care vor să înțeleagă. Găsiți cartea aici https://bit.ly/3FLNGMw.
#carteanr16pe2022 #cărți2022 #booklover #rurban #lifestyle #blogger #bookblogger #Timisoara #Romania
Câteodată mă surprind pe mine însămi citind c Câteodată mă surprind pe mine însămi citind cărți extrem de ușurele. Cum a fost "Ichigo Ichie. Arta japoneză de a te bucura de fiecare clipă", de Hector Garcia și Francesc Miralles. În apărarea mea, îmi spun că mi-a rămas în sentiment plăcut după Ikigai și că sunt multe concepte japoneze care ne fac să conștientizăm frumusețile vieții. Ce mi-a mai plăcut e că autorii fac referire la istorie, la personaje cunoscute, la fenomene interesante. Am mai învățat câte ceva. Cartea asta m-a îndemnat să îmi opresc gândurile și, pur și simplu, să mă conectez mai mult la cei care contează cel mai mult pentru mine. Fără, totuși, să aibă efect asupra anxietății pe care o simt în ultimele luni. Dar m-a făcut să mă gândesc la soluții și să îmi pun întrebări. Așa că, ușurică sau nu, nu îmi pare rău că mi-a luat vreo 2 ore să o parcurg. 
Găsiți cartea aici: https://bit.ly/3buhjb7
#carteanr15pe2022 #cărți2022
Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia - Prima ca Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia - Prima carte horror citită, de la Editura NEMIRA . Recunosc că m-a atras coperta și titlul. Au contat premiile primite și faptul că a fost declarat unul dintre cele mai bune romane ale anului 2020 de către mai multe publicații. Mi-a luat o săptămână să o citesc, seara, de când au adormit copiii până a ajuns tatăl lor acasă - e în campanie, așa că ajunge târziu, în orele alea ale nopții nu tocmai faine de citit vreun horror😅 Cu toate astea, povestea m-a captivat, era doar pe alocuri previzibilă, personajele sunt realistice în mare, atmosfera creată este excelentă. Mi-au plăcut referințele științifice, faptul că eroina căuta explicația logică a ceea ce se întâmpla. În esență, Noemi ajunge în Locul Înalt, acolo unde locuiește verișoara ei și de unde, din diverse motive, nu poate pleca. Se combină interesant noțiuni de istorie reală cu noțiuni legate de eugenie și rasă, cu noțiuni de botanică. Nu lipsește evadarea din ultima clipă din fața răului suprem, însă finalul rămâne deschis și trezește compasiune. Iată încă o carte bună de citit în vacanță. O găsiți aici https://bit.ly/3NUdTfn
#cărți2022 #carteanr15pe2022 #plăcerealecturii #edituranemira #iubescsăcitesc #lecturiînvacanță
*articol nou pe rominafaur.ro*
Ce citim în vacanță? Am scris un articol cu câteva recomandări (30 de titluri 😅) pentru cei care au nevoie de puțină inspirație. Nu sunt cărți neapărat ușurele, ci cărți care transmit o emoție, cărți care te prind de la primele pagini și te țin captiv până la final.
#cecitiminvacanta #rurban #lifestyle #blogger #Timisoara #recomandaredecarte
Din weekendul acesta, vreau să îmi amintesc curc Din weekendul acesta, vreau să îmi amintesc curcubeul, baloanele de săpun și cake-ul cerut de Draga (am făcut tiramisu după aproape 2 ani de pauză cu prăjiturile făcute în casă)
#rainbow #bubbles
Volumul Paradisuri pierdute - din ciclul romanesc Volumul Paradisuri pierdute - din ciclul romanesc "Străbătând secolele", de Eric Emanuel Schmitt 
La începutul anului, mi-am stabilit, orientativ, lista de lecturi pentru anul acesta. Bănuiam că voi completa cu o nouă apariție de Schmitt. Dar, în niciun caz, nu m-am așteptat la o asemenea lectură. Pentru că nu există un cuvânt care să descrie acest volum mai potrivit decât "monumental". Am rămas profund impresionată. O să îmi trebuiască câteva zile să mă apuc de o altă carte, încă o port pe aceasta în mintea mea. 
Editorul francez nota că "Străbătând secolele lansează o provocare extraordinară : povestirea istoriei omenirii sub o formă pur românească, intrarea în Istorie prin istorisiri, ca și cum Yuval Noah Harari s-ar întâlni cu Alexandre Dumas" .Eu aș completa că îmi aduce și cu "Adam și Eva" a lui Rebreanu. Din câte am înțeles, Schmitt a scris în paralel cu celelalte lucrări ale sale în ultimii ani. Se poate înțelege de ce. Fiecare concept, fiecare idee, fiecare noțiune este extrem de bine documentată. Toate le leagă incredibil, iar Schmitt, școlărește, face pe ici colo, o mini istorie a unora dintre ele, în mare parte descoperiri. Personajele sunt bine gândite, deși nu în dialoguri stă forța scriiturii. Din contră, câteodată m-au amărât. În schimb, contemplarea redată și felul în care Noam, personajul principal, nemuritor privește lumea (Neoliticului, în acest volum) și în care aduce un omagiu naturii și tuturor ființelor vii. Pentru că ne invită să ne punem întrebări. Să ne gândim la armonia dintre divinitate, umanitate, natură și ființele din jurul nostru. Despre cum s-a creat și dezvoltat tot ceea ce trăim în prezent. Un adevărat spectacol de conexiuni, consecințe, geniu, naturalețe sau, dimpotrivă, de superficialitate, toate într-o armonie care ne face să fim noi. 
În esență, Noam cel din prezent, trezit din nou la viață, același tânăr de 25 de ani de când a fost lovit de fulger, decide să își scrie viața și tot ce a învățat de-a lungul mileniilor de existență. 
Eu am luat cartea de la La Două Bufniţe, dar online o găsiți și aici https://bit.ly/3H937jv.
#cărți2022 #carteanr14pe2022 #rurban #lifestyle #blogger #Timisoara #iubescsacitesc
Frații ❤️👫 el îi cere "mima" (mâna), îi Frații ❤️👫 el îi cere "mima" (mâna), îi face dragă-dragă, vrea să o pupe, învață de la ea; ea îl bate, îl îmbrățișează, îl ia de mână - vrea să alerge cu el 😬. E mai egoistă cu jucăriile, dar i l-a dat pe Ken al lui Barbie, să aibă și el o păpușă 🙊 are grijă de el, mai ales să nu se lovească la cap 🥰
2 ani și 7 luni, respectiv 3 kg diferență 😅
#familyblessings #momoftwo
Binecuvântări de zi cu zi 🥰🦄🚜👫 Binecuvântări de zi cu zi 🥰🦄🚜👫
Ultima zi de grădi, grupa mică 🥰🦄 Ultima zi de grădi, grupa mică 🥰🦄
Când se potrivesc astrele și putem găti cât de Când se potrivesc astrele și putem găti cât de cât împreună pentru prânzul de duminică ✨ Fără modestie, ne-a ieșit cel mai bun burger cu carne de vită pe care l-am mâncat vreodată. Simplu, dar cu ingrediente de calitate. Cea mai bună calitate, dacă ne referim la carnea de vită excelentă de la Ferma Angus Bășulescu - Cenei Timis @fermaangusbasulescu. Motiv pentru care am încercat să mă ridic la înălțimea acesteia. M-am văzut nevoită să fac niște chifle în casă (căutați rețeta Jamilei🙂 - am făcut pentru prima oară, mi-au ieșit atât de bune!), am luat salată din grădină, dar brânza Cheddar și roșiile sunt din magazin. Mai ales pentru cei mici, dar și din respect și drag față de noi înșine, suntem atenți la calitatea mâncării. Cred că asta vine la pachet cu maturizarea, accepți numai ce-i mai bun 🙂 Poate vă ajută recomandarea, având în vedere că suntem la începutul sezonului de grătar❤️
Mulțumim Nadejda și Daniel Bășulescu 🤗
PS: numai Draga mănâncă frumos 😅 Luci mic a mâncat bucăți din fiecare și a stropșit o roșie, așa că a trebuit să îi fac baie imediat 🙊 ceea ce m-a făcut să uit de tava a doua de chifle din cuptor. Asta ca să nu credeți că sunt perfectă. Numai burgerul a fost 😁

Ii citesc pe:

Adriana Bărar
Anca Iordăchescu
Ancuța Coman
Andressa
Apples and Gasoline
Cristian China-Birta
Cristina Puțan
Desculță prin Timișoara
Dunia
Flavius Neamciuc
Prințesa Urbană
Oltea Zambori
Și Blondele Gândesc
Teodora Mateoc

Cele mai citite postări ale mele

Cum să creștem copii care iubesc cărțile? (concurs) - Draga, fetița mea, are 2 ani și 4 luni azi. Cărțile îi sunt familiare, crește cu ele. Constituie una dintre activitățile noastre zilnice. Eu iubesc să citesc, astfel cărțile sunt ...
19 idei de cadouri pentru copii până în 3 ani - Se apropie 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. Țin minte că atunci când eram mică primeam câte ceva dulce ca să celebrăm ziua noastră. Însă acum am observat că există ...
Magia unui pat-căsuță și drumul copilului spre mai multă independență (concurs Decorpentrucopii.ro) - Știți mamele care pregătesc camera copilului cu toate cele necesare cu luni înainte de a se naște puiuțul? Ei bine, nu am fost una dintre ele. Nu mi-am putut imagina ...
Recomandări de cărți pentru bebeluși și pentru copii până în 2 ani - Iubesc să citesc, de când mă știu. Era normal să o fac pe Draga, fetița mea de un an și 8 luni, să se apropie de cărți. Fiecare părinte își ...
Cum să ai un stil de viață mai sustenabil? 14 lucruri de învățat și aplicat de la bunicii și străbunicii noștri - M-am pomenit zilele trecute zicând, în repetate rânduri, că trăim într-o perioadă privilegiată. Cam așa este, din anumite puncte de vedere: femeile pot avea slujbe din sfera dedicată înainte strict ...
11 idei pentru un Crăciun Hygge - Încerc să fiu o persoană pozitivă. Învăț în fiecare zi să fiu mai împlinită și mai mulțumită cu viața mea. Nu e totul roz, dar știu că am toate motivele ...
Cum să naști natural fără durere   - Este posibil să naști natural, fără durere. Eu, cel puțin, așa am făcut. Știam de la început că vreau să nasc natural, dacă se putea. Stând la pat aproape 8 ...
Unde poți face yoga în Timișoara? - Ce înseamnă yoga? Întreabă pe cineva care practică și vei primi răspunsuri diferite. Dacă e să o iau școlărește, yoga reprezintă una din școlile hinduismului, bazată pe meditație pentru atingerea ...
Cum am citit peste 40 de cărți pe an? - Anul trecut am citit 52 de cărți. Asta înseamnă aproximativ o carte pe săptămână. În momentul de față, am ajuns la cartea cu numărul 38 din 2017. Iar cărțile de ...
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele cookies
Drepturi de autor © 2022 Romina Faur – Tema OnePress de FameThemes