În doi. Amândoi.

În doi. Amândoi.

Duminica, stăm împreună. Dacă nu sunt deadline-uri. Mâncăm împreună, ne bucurăm de familie împreună. Nu facem neapărat activități speciale împreună, poate doar cu Draga. E suficient că suntem unul lângă celălalt. 

M-am întrebat: cum fac alți părinți? Mai vorbesc ca înainte? Mai au intimitate, mai simt apropiere, mai există conexiune? Înainte să plece de dimineață, am tras o tură de râs împreună. Am conștientizat că, da, există conexiune și că ne e bine. Reușim să depășim într-o formă sau alta banalitățile și problemele zilnice. 

Întrebările de mai sus se pot pune, însă, în orice cuplu, cu sau fără copii. Pentru a merge lucrurile bine în doi, inevitabil faci compromisuri. Când e vorba de lucruri simple (ție îți place banana cake, el vrea chec), se cheamă că e o provocare să înveți să faci și chec. Când e vorba de situații repetitive care îți pot face rău fizic sau psihic, sunt ilegale și imorale, ar trebui să încetezi să speri și să pleci din relație. Numai tu ești responsabil pentru propria fericire.

Pentru oamenii care se iubesc sincer, în doi înseamnă amândoi. O relație sănătoasă trebuie să reprezinte pentru fiecare progres, învățare de lucruri, deschidere de perspective. Empatie. Înțelegere. Liniște. Nu cred în contopirea plăcerilor, ci în susținerea reciprocă a partenerului în ele. Eu nu aș putea recunoaște o mașină văzând un singur far, așa cum nici Dragul nu ar putea să citească mai mult de o pagină dintr-o carte din bibliotecă. Dar ne mai uităm la Top Gear împreună și îi mai citesc din când în când ceva ce știu că ar fi amuzant sau interesant pentru el. 

Și poate, pentru a doua oară în viața lui, aș reuși să îl duc și la teatru. Un argument ar fi că lucrările agricole de toamnă se apropie de final. Un altul ar fi spectacolele de luna aceasta de la Teatrul Național din Timișoara. Am scris acest articol inspirată de mesajul #tntm din această lună : Amândoi. Sună ca o invitație Hygge, pentru cunoscători… Redau mai jos datele campaniei, cu îndemn la conexiune în această toamnă, în doi. 

„Teatrul Național din Timișoara lansează campania AMÂNDOI.  Pentru fiecare bilet cumpărat la spectacolele sale, Teatrul Național oferă  al doilea bilet gratuit, astfel încât doi câte doi, multiplu de doi, să construim alături, prin spectacolele noastre, din micile noastre săli de 50, 180 sau 600 de locuri, comunicarea pierdută iremediabil de societatea din jur. Teatrul Național unește, nu dezbină. Orice ideal se construiește cu încredere, alături, fără ruine și distrugeri de suflete. 

Oferta este disponibilă pentru toate spectacolele, doar la achiziționarea biletelor la agențiile de bilete „Mărășești” și „Sala 2” (orar marți – duminică, între orele 11,00 – 19,00). Programul spectacolelor poate fi găsit aici

Gata, mă duc să aliniez planetele, să așez astrele, să găsesc cine stă cu copilul, să îmi verific garderoba, să… ne vedem la teatru! 

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “În doi. Amândoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *