Cu câteva zile înainte de FEST-FDR, mai multe spectacole sunt sold-out! 

Cu câteva zile înainte de FEST-FDR, mai multe spectacole sunt sold-out! 

Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești începe mâine, 3 noiembrie, iar timp de 9 zile, Timișoara se prezintă altfel. Tot vorbim despre ce înseamnă o Capitală Culturală Europeană și, cu toate speranțele și dezamăgirile legate de subiect (pe care nu îl dezvolt aici), iubitorii și amatorii de cultură prind viață în această perioadă. Unii și-au luat bilete din timp, ele fiind puse în vânzare la agențiile TNTm (Mărășești și Sala 2), dar și online pe www.tntimisoara.com. Au așteptat luna noiembrie, unii cu răbdare, alții fără. Programul a fost pus la dispoziție de ceva vreme, astfel încât doritorii și-au putut face toate planificările necesare. Dar chiar și așa, mai sunt locuri disponibile la unele spectacole. Să nu vă lăsați descurajați și să întrebați de bilete 😊

Cum se explică, totuși, faptul că mai multe spectacole sunt deja sold-out? Omul de comunicare din mine aplaudă campaniile realizate, se bucură că Teatrul Național din Timișoara își respectă spectatorii și i-au fidelizat în timp. Amintesc de campania #Amândoi, despre care am scris aici. Pe lângă cei 2 factori amintiți mai sus, mă gândesc că sunt și alte elemente care atrag spectatorii în număr mare la ediția din 2019: premiera festivalului „Sunt o babă comunistă”, prezența unor teatre din țară și din străinătate, conceptul inedit al unor spectacole, temele abordate, inspirate din fapte reale. În total 21 de spectacole (minim 2 pe zi), 4 scene (Sala Mare, Sala 2, Studio Uțu, Sala TGST), 250 de artiști, 4 lansări de carte și 2 dezbateri. 

Despre familie, libertate, etică, tandrețe, lașitate, indiferență, responsabilitate, credință, alegeri individuale, lenevie, ratare, minciună, riscuri neasumate de unii, dar suportate de ceilalți, despre Sens și Umanitate la 30 de ani după ’89, acestea sunt lucrurile despre care vom vorbi prin spectacolele ediției 2019 a FEST-FDR”, precizează Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara, în cuvântul de deschidere din caietul program al festivalului.

Așadar, sunt teme și spectacole menite să ne facă să analizăm, să schimbe ceva în noi și să acționăm. E momentul să facem asta. Iar acum, e momentul să mergem la teatru. 

Eu am ales să merg la câteva spectacole care încep la ora 18, din motive care țin de rutina noastră de seară. Pe larg, am mai scris despre festival aici. Ne vedem la teatru! 

Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești este organizat de Teatrul Național și susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria și Consiliul Local Timișoara, cu sprijinul UNITER, FEST-FDR fiind singurul festival din România dedicat dramaturgiei naționale în identitatea ei distinctă și, totodată, coerentă în plan european.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “Cu câteva zile înainte de FEST-FDR, mai multe spectacole sunt sold-out! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *