Apel umanitar – o șansă la viață pentru Edi

Unii oameni sunt rezistenți la durere, alții, ca mine, se plâng imediat. Unii trec mai ușor peste boală, alții nu. Pe unii, o situație nefericită îi face mai buni, altora le face sufletul amar. Cu toții am fost bolnavi măcar o dată în viață. Suntem adulți. Dar copiii? Când ești părinte, cel mai mic muc poate reprezenta un stres destul de mare. Dar cea mai serioasă răceală nu se poate compara cu a trece prin 230 de transfuzii de sânge. Pentru că Edi, la 10 anișori și lui, are atâtea la activ. 

Despre Edi vă scriu azi. Vă redau situația lui și vreau să vă rog să donați, cât puteți, pentru el. În general, fac recomandări, dar acum vă rog. Pentru că viața lui Edi depinde de o operație de transplant medular, care ar trebui realizată în martie. Până atunci, trebuie strânsă suma de 160.000 euro. Dar, să o luăm pe rând. 

Edi 

Edi, Eduard Bălan, are 10 ani, este din Petrila și a fost crescut doar de tatăl său, fost miner, de la vârsta de 1 anișor. Problemele lui de sănătate nu au ținut-o pe femeia care l-a născut aproape de el. Eu nu o învinovățesc, fiecare știe cât poate duce, fiecare are dreptul la fericire. Pentru unii, fericirea vine din plăcerile sale, pentru unii din îndepărtarea de durere, pentru alții fericirea înseamnă dăruire și grijă față de aproape. Tatăl a obținut în instanță dreptul de a lua decizii legate de intervențiile asupra lui Edi, ca să vă faceți o idee despre context. Nu e o situație simplă, nici pe de parte. O boală gravă, o familie dezbinată, un tată care e în stare să vândă tot și să sacrifice tot pentru sănătatea copilului său. A fost ajutat de familia sa, cât s-a putut. Dar e clar că e depășit de toate cheltuielile necesare. Cine nu ar fi? 

Diagnostic 

Diagnosticul lui Edi este SINDROM DIAMOND BLACKFAN – tulburare a măduvei osoase în care este compromisă capacitatea de a produce hemoglobina. Până acum, a fost supus unor tratamente în București, Cluj, Timișoara, iar acum este internat în Genova pentru transfuzii și tratamente specifice, realizate săptămânal. Însă este clar ce soluție mai au: transplant medular. Evident și din păcate, în străinătate!!…  Transplantul de măduvă se poate realiza la INSTITUTUL GIANINNA GASLINI din Genova. Costul intervenției este de aproximativ 160.000 euro, sumă la care se adaugă apoi costul tratamentului și al spitalizării. Însă suma de mai sus este necesară pentru programarea pentru transplant în această primăvară! 

Las aici actele medicale de la clinică. 

Caz verificat

Înainte de a lăsa opțiunile de ajutor financiar, menționez că acest caz este unul verificat de comunitatea Mămici Mai Tari Ca Google. Din păcate, doamnele care se ocupă de verificarea cazurilor au experiență în așa ceva. Ce-i drept, mulți copii au fost ajutați de această comunitate, însă pentru unii a fost prea târziu. Hai să nu fie prea târziu și pentru Edi!

Cum puteți ajuta? 

În primul rând, puteți face o donație:

� CU CARD BANCAR pe pagina Părinți Salvatori la linkul: http://parintisalvatori.ro/doneaza/
(indiferent de valuta sau țara în care este emis cardul tău, vei introduce suma dorită în RON (exemplu: dacă vrei să donezi 100 de EUR vei scrie 470) și conversia se va face FĂRĂ COMISION de către procesatorul de plăți online)

� CU CARD BANCAR pe Facebook la linkul: https://www.facebook.com/donate/2458652941040013/

� prin virament sau depunere la CEC BANK în conturile:

RO94 CECEC 0019 4600 711 4731 – cont în lei

RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 – cont în euro – cod BIC (Swift) CECEROBU 

Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178

– cu mențiunea EDI –

� prin REVOLUT:

din România folosind numărul 0749936688 iar din străinătate folosind IBAN:

GB29 REVO 0099 7008 4404 94

Swift: REVOGB21

� prin PAYPAL la adresa: parintisalvatori@yahoo.com

� prin contract de sponsorizare, PENTRU FIRME – sumă deductibilă din impozitul pe profit

Orice întrebări și informații suplimentare se pot obține telefonic sau whatsapp: 0749-93.66.88 sau prin email: parintisalvatori@yahoo.com

În al doilea rând, puteți distribui cazul lui, dând share fie acestui articol, fie campaniei de pe Facebook, pomenită mai sus. 

Nu e ușor să îți vezi puiul bolnav și să te zbați să găsești o soluție. Dar părinții, cumva găsesc resursele necesare. Cer, oferă. Cu toții simțim mai profund asta. Nu poți rămâne indiferent durerii unui copil, chiar dacă nu îl cunoști personal, chiar dacă e la mare distanță de tine. Putem pune mână de la mână să ajutăm. Pentru că numai așa reușim să ne construim și viitorul. Și să mulțumim cerului pentru sănătatea copiilor noștri!! Mulțumesc, mulțumesc!! 

Un comentariu la „Apel umanitar – o șansă la viață pentru Edi

  1. Erika Santa Răspunde

    Cunosc personal cazul,pe Edy si tatal lui,acum active ani am org in Petrila o act.de caritate pt el,din pacate atunci,suma a fost cu putin peste 10.000 lei ( zece mii lei )….sper acum sa se stranga suma necesara!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *