Se mai iubesc părinții după ce au copii?

Statutul de mamă cu un copil de un an jumătate conferă posibilitatea de a te regăsi acasă ziua. Mai lași un televizor aprins, mai auzi pe fundal ce se întâmplă într-o emisiune. Azi, la Vorbește lumea, a fost invitată Dana Săvuică. Prezentatorii au încercat să o incite să vorbească despre dragoste la orice vârstă, diferențe mici și mari de vârstă între parteneri, prejudecăți. Doamna a jonglat bine răspunsurile. Cred că e una dintre cele mai vechi și diplomate persoane publice de la noi din țară. Am participat la un eveniment găzduit de ea, pe care, pur și simplu, l-a salvat. E un profesionist în domeniul ei și respect asta. 

Dar m-am gândit apoi la sărbătoarea de azi. Importată, dar nu contează. Îmi amintesc că e fain să celebrezi Valentine’s Day, dar mai bine e să iubești sincer în fiecare zi, să arăți prin fapte, nu prin vorbe. Surprizele sunt binevenite oricând, pentru cei care le agreează. Poate e o presiune cu ziua de azi și cu Dragobetele. Eu nu o simt și e multă liniște. 

Și da, unii părinți se mai iubesc după ce au copii. Unii mai mult, alții mai puțin. Pe noi, Draga ne-a întregit. Nu știu dacă ne-a unit mai mult (dacă este posibil așa ceva), dar sigur a schimbat dinamica. Prefer ca Dragul să o țină în brațe pe ea, decât pe mine. Pe mine mă ține când are timp de stat și Draga e ocupată cu alte lucruri sau alți oameni. Plus noaptea, când îl trezesc să se întoarcă și să facă asta. Râdem împreună, glumim, dezbatem te miri ce. Ne înțelegem. Când pleacă mai mult sau mai departe ziua de acasă, ne trimite melodii auzite la radio via Shazam. Așa a făcut și azi. Eu îi pun apoi melodia lui Draga și îi spun că e de la tata pentru noi. Eu am făcut sărățele pentru când ajunge acasă, iar deseară e seară de paste făcute de Dragul. Deci nimic special, și totuși e cel mai fain așa. 

Eu am mai făcut totuși ceva astăzi : am trimis un sms la 8844 cu textul Minuni, pe baza căruia lunar 2 euro vor fi donați unui copil bolnav. O acțiune susținută de Mămici mai tari ca Google, realizată de Asociația #PărințiSalvatori. Nu e singura donație lunară pe care o fac, pentru că #împreunăfacemunspital. Dar e așa de bine, într-o zi ca asta, să oferi puțină dragoste și puțin ajutor cui are nevoie. Așadar, o idee de cadou de Sf. Valentin, perfectă și pentru cei în relații, și pentru cei singuri. „Iubirea cheamă iubire. Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubești tu cu toată puterea și cu toată ființa„, zicea Brâncuși. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *