Teatrul Național din Timișoara invită la dialog – “Vocile orașului”, Viitorul copiilor și necesitățile copiilor cu nevoi speciale

În ultima jumătate de an, am întâlnit mulți copii cu nevoi speciale. Gândul îmi e încă la unii dintre ei. Așadar, când am primit de la Georgeta Petrovici (prietena mea dragă și PR TNTm) am zis că trebuie măcar să vă redau mai jos comunicatul de presă. Nu vreau să trunchiez nimic, nu vreau să reinterpretez nimic, vi-l las mai jos exact așa cum l-am primit, pentru o mai bună înțelegere a lui.

Vă rog doar, dacă puteți, să distribuiți mesajul pentru ca acesta să ajungă la cât mai multe persoane. Mulțumesc!

Teatrul Național din Timișoara vă invită duminică, 5 iunie 2022, ora 11:00, în Sala 2 a Teatrului Național la un dialog public privind capacitatea societății de a răspunde necesităților copiilor cu nevoi speciale și de a-și asuma responsabilități civice și sociale pentru viitorul lor. Acest dialog public închide Atelierul  Viitorul copiilor / Future of the children, proiect cuprins în traseul Vocile orașului, parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Teatrul Național a deschis proiectul Vocile orașului în urmă cu trei ani, pentru a atrage atenția asupra incluziunii unor grupuri vulnerabile ale societății. În ediția 2022 – 2023 a proiectului, Teatrul Național lansează tema Viitorul copiilor, în cadrul căreia propune o atitudine pozitivă a societății față de copiii cu handicap grav. Astfel, în perioada 30 mai – 5 iunie 2022, un grup de copii selectați de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Podul lung, partener în această etapă a proiectului, și un grup de actori ai Teatrului Național vor căuta împreună căi de comunicare în cadrul atelierului organizat de Teatru, în coordonarea cunoscutului coregraf Florin Fieroiu și în prezența autoarei Mihaela Michailov și a regizorului austriac Simon Dworaczek, reprezentant al Schauspielhaus din Salzburg, partener al proiectului.

Vă invităm să participați la discuțiile care urmează după atelier, dialog la care sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și de ocrotire a persoanelor cu nevoi speciale etc. Dialogul va fi moderat de Ada Hausvater, managerul Teatrului Național  și de Eszteró Emese, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Intrarea la eveniment se face în baza confirmării. Vă rugăm să transmiteți pe e-mailul tntm.office@tntimisoara.com numărul de locuri pe care doriți să îl rezervăm.

Acest eveniment reprezintă o bună oportunitate de a fi solidari cu un segment greu încercat al comunității și de a încerca să găsim împreună formule de a conștientiza nevoile unora dintre concetățenii noștri și de a deschide canale de comunicare directă între cei care pot aduce puțină speranță și ajutor lor și familiilor lor.

Proiectul este cuprins în programul cultural prioritar Timișoara 2023 | Boarding Station al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.