Lista de lecturi – ce cărți îmi propun să citesc în 2023

Pentru anul trecut am întocmit o listă care m-a ajutat să mă focusez mai bine și să nu bâzbâi când am avut chef de comandat cărți.  Am citit astfel 36 de cărți, unele din listă, altele apărute între timp, altele recomandate de oameni și librării de încredere. Nu mai îmi impun un număr anume de cărți, pentru că nu e o competiție pentru mine, nici nu vreau să demonstrez ceva. Citesc de plăcere, pentru că e un lucru pe care îl fac strict pentru mine. Anul trecut a fost și pe post de terapie, întrucât mi se pare că am avut un an greu, dar frumos. În plus, eu citesc doar seara după ce adorm toți dragii casei, extrem de rar apuc să fac asta în timpul zilei. Pentru că mă ocup de copii, care sunt încă micuți și au nevoie de atenția mea și de casă, și foarte puțin apuc să stau efectiv ziua.

Anul acesta mi-am propus să citesc în fiecare lună măcar un scriitor român și, pe cât posibil, caut să fie scriitori locali, timișoreni. În plus, aștept volumul anual al lui Haruki Murakami. Mai sunt și alți scriitori pe care îi urmăresc și de-a lungul anului o să mă hotărăsc dacă iau cărțile lor sau nu. Sigur o să mai citesc și cărți de parenting, dar nu le adaug în lista de mai jos și așa lungă.

 

Iată lista mea de lecturi pentru 2023:

(o citesc deja)

(comandată deja)
(comandată deja)
(e deja în teancul meu de pe birou)
(comandată deja)
(comandată deja)
(e deja în teancul meu de pe birou)
Știutorii, de Mircea Cărtărescu (e deja în teancul meu de pe birou)
(e deja în teancul meu de pe birou)
Iernile sufletului, de Katherine May (e deja în teancul meu de pe birou)
(mai am puțin și o termin)
(e deja în teancul meu de pe birou)
Ce vă propuneți să citiți anul acesta? Ce recomandări de cărți mai aveți?

2 comentarii la „Lista de lecturi – ce cărți îmi propun să citesc în 2023

  1. Fuzzy Răspunde

    Lista ta de lecturi pentru 2023 este impresionanta si eu sunt extrem de impresionat de cat de multa vreme si energie ai dedicat cautarii cartilor tale preferate. Ia in considerare si recomandarea mea sa citesti cartile: „Ratacitorul”, de Osho si “Albert si poetii”, de Mircea Cartarescu. Poate fi o experienta placuta pentru tine. Iti doresc multa placere si satisfactii in lecturile tale!

  2. Pingback: Ce cărți am citit în lunile martie-aprilie 2023? Recomandări și gânduri - Romina Faur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.