Oameni care mă inspiră: Emily Norris – YouTuber, mamă, marketer

Oameni care mă inspiră: Emily Norris – YouTuber, mamă, marketer

Am dat de Emily când eram însărcinată în 7 luni cu Draga, căutând testimoniale despre naștere naturală. Primul vlog pe care i l-am văzut a fost, practic, acela în care dădea naștere celui de al treilea băiețel, Jackson. Nu am fost emoționată de nașterea în sine, ci am fost atâta de impresionată de decența și simplitatea cu care a prezentat totul în acele condiții. Putea să fie total opusul, iar eu nu sunt atât de hippie să accept prea multă expunere a intimității unui om. Am văzut apoi încă un vlog și încă unul și încă unul… până m-am declarat fana lui Emily și, pentru prima oară în viața mea, am devenit abonată la un canal de YouTube.

Despre Emily Norris și ce îmi place la ea

Emily are 35 de ani, este canadiancă și locuiește în Essex, Marea Britanie, de la 14 ani. Soțul ei, Matt, deține 2 saloane de frumusețe (unul pentru femei, altul pentru bărbați). Împreună au 3 copii, Fraser, Caleb și Jackson. În ciuda copilăriei pline de abuzuri fizice, Emily este o persoană solară, optimistă. Câteodată prea emotivă, zâmbește extrem de mult, râde, glumește, nu se ia niciodată prea în serios, își educă copiii cu blândețe, le oferă timp de calitate fiecăruia în parte. Nu agreez neapărat felul în care îi hrănește (faptul că merg săptămânal la pizza e doar unul din exemple), dar îi încurajează să facă multă mișcare. Este înduioșător de sinceră și lasă cadre cotidiene autentice care ar fi putut foarte bine să fie scoase la montaj pentru a fi totul perfect. Dar ea nu vrea ca totul să fie perfect, deși așa pare dinafară. Mie îmi induce mereu o stare de bine și aș putea să mă uit la clipurile ei de o mie de ori, toată ziua, fără să mă plictisesc. Mă face să cred că e totul sub control și că va fi bine. Simt că am în fața mea o prietenă, cu calități și defecte, nu pe cineva care câștigă ceva de pe urma canalului de YouTube.

Dacă este să mă refer la partea profesională, Emily a început să facă vlogging acum 4 ani, după ce ani de zile a urmărit alte mămici pe YouTube. Are un background în marketing (studii și experiență în muncă) și cred că asta a ajutat-o foarte mult. Vorbește fluent, fără ”ăăă”-uri, folosește camere video de calitate superioară și editează singură clipurile. Găsește câte o poveste pentru fiecare produs și îl prezintă natural, simplu și din perspectiva unui om care a testat produsul respectiv. Își respectă comunitatea atât prin conținutul de calitate cât și prin interacțiunea cu cei care o urmăresc – răspunde cu căldură la fiecare comentariu pe toate canalele de socializare pe care e prezentă. Emily are peste 300.000 de abonați, iar canalul a crescut organic. Colaborările sunt destul de numeroase în ultima vreme, însă am văzut că nu face compromisuri, alegând doar ce i se potrivește.

 

Ce am învățat de la Emily

Emily vorbește despre viața familiei lor de zi cu zi, produsele pe care le folosesc și pe care le iubesc, vacanțele în care merg, activitățile pe care le fac împreună, despre parenting dar nu la modul de a da sfaturi, ci prin puterea exemplului. Am învățat multe de la Emily, dar enumăr doar câteva dintre învățăminte:

  1. Sunt foarte recunoscătoare că prin Emily am descoperit conceptul de HypnoBirthing, care m-a ajutat la nașterea naturală, fără durerei, a lui Draga.
  2. Am învățat cum să prezint un produs pe blog / vlog, astfel încât să fie autentic și să mă reprezinte.
  3. Nu trebuie să iubești să faci curățenie: trebuie doar să fii eficient. Să folosești produse care să te ajute, să te orientezi către produse organice, care să nu fie dăunătoare copiilor. Urmărind-o pe ea făcând curățenie, m-am lăsat de multe ori inspirată și am achiziționat produse asemănătoare, găsite pe piața din România. În plus, am descoperit conceptul de ”one touch”: atinge un lucru doar o dată (se aplică foarte bine pentru a nu mai lăsa lucrurile împrăștiate; dacă ai un lucru în mână, pune-l la locul lui, nu lăsa pe mai târziu). În aceeași linie, dacă ai 5 minute libere, vezi câte lucruri poți face. Sau, coroborat, dacă știi că o anumită acțiune nu durează mai mult de 5 minute, fă-o acum, nu o amâna pe mai târziu.
  4. A avea o rutină este un lucru minunat. Te ajută să fii eficient și să simți că poți deține controlul. De exemplu, în primele 2 luni cu Draga, programul îmi era haotic, depinzând de nevoile ei. Treptat, nici eu nu știu cum, ne-am făcut un program, cu somnul ei de noapte și de dimineață, cu mâncarea, joaca și ieșitul la plimbare și acum mi se pare mult mai ușor, urmând rutina. Am aplicat probabil ce am văzut că făcea și ea cu băiețelul ei cel mic.
  5. Emily m-a făcut să văd dintr-o altă perspectivă mamelele care stau acasă cu copiii și muncesc în același timp. Într-o oarecare măsură, mai mică acum, mai mare peste câteva luni, asta fac și eu. A sta și a munci de acasă nu înseamnă a nu te machia și a rămâne în pijama toată ziua. Din contră, ea încurajează mereu femeile să se îngrijească și să nu găsească scuze de genul ”nu am timp…”.
  6. Am înțeles mult mai bine cum mă pot organiza și eu astfel încât să am timp și de Draga, și de Dragul și de muncă și de casă (deși mai am mult, mult până să fiu mulțumită).
  7. Nu trebuie să fii perfect, trebuie doar să te accepți și să înveți să trăiești cu ce ai. Dacă ceva nu îți place la tine, schimbă sau îmbunătățește. În limitele bunului simț, bineînțeles. Extremele nu sunt bune niciodată.
  8. Prin perseverență și încredere în tine, ajungi să ai lucrurile pe care ți le dorești. Emily a ajuns să aibă o comunitate mare în jurul ei tocmai pentru că a muncit pentru asta.
  9. Investește în pasiunea ta, dacă vrei să faci din asta un trai sau un stil de viață.
  10. Dacă mergi într-un loc cu mulți copii, evită să îi fotografiezi sau să îi filmezi pe alții în afară de ai tăi. Și mai ales, nu posta imagini cu ei pe rețelele de socializare decât dacă ai acceptul părinților lor.

Nu vreau să mă întind foarte mult, vreau în final să precizez că aștept următorul vlog cu entuziasm. Energia, blândețea, optimismul, autenticitatea lui Emily mă fac să o recomand fiecărei mame sau viitoare mame, care are un blog / un canal de YouTube. Nu zic neapărat că este un model de urmat, ci că poți învăța multe de la o persoană ca ea. Atât personal, cât și profesional. Pe Emily o poți urmări  aici. Dacă faci asta, scrie-mi părerea ta!

Sursă foto: Facebook.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

2 thoughts on “Oameni care mă inspiră: Emily Norris – YouTuber, mamă, marketer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *