Oameni care mă inspiră: Joanna Gaines – designer, om de afaceri, mamă

Oameni care mă inspiră: Joanna Gaines – designer, om de afaceri, mamă

Iubesc femeile puternice care au un impact frumos în lume, prin exemplul pe care îl dau și prin acțiunile lor. De la fiecare învăț câte ceva și mă regăsesc în unele privințe. Sau îmi doresc să fac niște lucruri asemănătoare. Am scris despre două dintre ele: despre Mimi Thorisson poți citi aici  și despre Emily Norris, aici .

Următoarea pe lista mea este Joanna Gaines, pe care am descoperit-o vizionând emisiuni de design interior, unul dintre interesele mele din ultimii ani. Joanna și soțul ei, Chip, au transformat și au dat viață unor case în ”Fixer Upper”, emisiune care, din păcate, nu mai rulează. Chip era cu partea de ”distrugere” adică modificări structurale ale casei și cu partea de fun, însă Joanna era creierul proiectelor. Ea gândea stilul și tematica unei case în funcție de noii proprietari, venea cu propunerile de regândire a spațiilor și de design interior, cu negocierile și soluționarea problemelor apărute pe parcurs. Pe mine m-au cucerit mai multe lucruri la emisiune și implicit la Joanna. În primul rând, stilul general al design-ului interior era industrial-country, care mi se potrivește și mie. Am rămas cu multe idei în urma emisiunilor și din când am nevoie de inspirație pentru căsuța noastră, mă uit la postările mai vechi de pe contul de Instagram al lui Joanna , sau pe contul ei de Pinterest  sau, mai nou, pe site-ul magazinului ei . În al doilea rând, Joanna îmi place pentru naturalețea ei, pentru stilul simplu și delicat de a se îmbrăca, pentru blândețea și înțelepciunea ei, pentru bunul simț, bunul gust și pentru că a ales să fie mereu cu picioarele pe pământ. Fără studii în domeniul design-ului, ea s-a educat singură și a făcut atâtea încercări până a ajuns să fie mulțumită de ea însăși. Și având o pasiune, a tot dezvoltat-o împreună cu soțul ei! Așa au apărut Magnolia Homes, Magnolia Realty, Magnolia Silos – Market & Shops, Magnolia Journal (revista lor sezonieră), cartea HomeBody lansată recent și brutăria Silos Bakery. Afaceri pe care le administrează cu băiețelul lor, născut în iunie anul ăsta, în brațe. Și cu toate astea, reușește să își eficientizeze timpul pentru a-l petrece și cu cei 5 copii ai lor: gătește mereu micul dejun și cina, preferând să folosească legume și fructe din sera proprie, cultivate tot de ea. Mie mi se pare că mesele în familie fac dintr-o casă un cămin. Țin minte că, urmărind emisiunea, am apreciat de fiecare dată când veneau copiii la casa în ultimele etape ale renovării și îi aduceau cina pentru a o lua împreună. Iar nevoia asta de a fi împreună în mod calitativ este îndeplinită prin alegerea de a sta la fermă, ceea ce la ei, în Waco, Texas, presupune și acces limitat la internet. Îmi mai place că are o relație echilibrată, pe care o face mai solidă zi de zi. Ce frumos este să ai un partener care te susține și te face să evoluezi. Iar eu spun asta din experiența mea, cu recunoștință.

Eu o consider pe Joanna o super woman prin simplitatea și prin puterea de care dă dovadă. Și cât de frumos se prezintă aici: ”Joanna Gaines is a designer whose mission is to empower her followers to create beautiful spaces for themselves and their loved ones to enjoy & call home!”. Și în completare, ce a declarat despre cartea ei: I believe Home is the most important place on earth. And at the end of the day, it’s not really all about decorating or even a specific style… it’s about your story.” Prefer să las citatele așa cum sunt, netraduse, pentru a nu pierde din farmecul lor. De asemenea, mă opresc aici cu scrisul în speranța că am reușit să îți transmit și ție puțină inspirație și stare de bine.  

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “Oameni care mă inspiră: Joanna Gaines – designer, om de afaceri, mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *