Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 22-24 februarie 2019

Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 22-24 februarie 2019

Continui această serie de recomandări de weekend pentru că, surprinzător pentru mine, sunt foarte solicitate și bine primite. Poate pentru că sunt de o altă factură. În general, aleg evenimente din aria mea de interes: cultură, sănătate și lifestyle. Iată ce evenimente mi-au atras atenția în weekendul care începe:

 

Fă rai din ce ai! (vineri, 22 februarie, de la ora 17:00, sâmbătă, 23 februarie, orele 12:00 – 17:00)

Este vorba de o expoziție de pictură cu vânzare de tablouri în scopuri caritabile, organizată de Painting Zone și Sfera Timișoarei. Are loc la City Business Centre, lobby-ul clădirii C. Câștigurile adunate în urma acestei expoziții vor fi donate în întregime unui orfelinat, Casa Rafa, care găzduiește copii din zone defavorizate ale județului Timiș. Se dorește amenajarea unui spațiu în care aceștia își petrec o parte din timp.

Mai multe detalii, aici. 

 

Saturday Brunch @Ambasada (sâmbătă, 23 februarie, orele 11:00 – 13:00)

OK, nu e neapărat un eveniment, dar este un brunch pe care îl poți avea în vedere și pe viitor. A devenit deja tradiție pentru creativii din oraș și nu numai să participe. Recunosc că vreau de mult să ajung și întâmplarea face că am trecut pe acolo săptămâna trecută. Având în vedere felul îmbietor în care era expus bufetul și la meniul bogat și atrăgător, nu mă miră fidelitatea celor care mănâncă frecvent acolo. Mai mult decât atât, am fost plăcut surprinsă de numărul mare de clienți existenți când am ajuns acolo. De verificat mereu componența meniului! Sigur în el găsești preparate interesante din eu știu ce colț al lumii pe care vrei să îl încerci. Tariful de 42 de lei este mai mult decât decent pentru un meniu all-you-can-eat și este necesară rezervarea prealabilă.

Mai multe detalii, aici

 

Spectacolul ”Timișoara. Capăt de linie” (vineri, 22 februarie, ora 19:00)

Am mai scris aici despre acest spectacol jucat pe scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara. Scriam atunci că este un spectacol realizat în cadrul proiectului DESPRE ROMÂNIA NUMAI DE BINE, finanțat prin Programul Centenar al Ministerului Culturii și Identității Naționale. Timișoara întregește ”harta emoțională” gândită prin proiectul ”Despre România numai de bine”, de către dramaturgul Peca Ștefan și regizoarea Ana Mărgineanu. Aceștia au evidențiat identitatea personală și spiritul a 5 orașe din 5 mari provincii românești, creând spectacole inedite: Povești adevărate, complet inventate, despre Baia Mare (2008), Cinci minute miraculoase în Piatra Neamț (2009), Târgoviște de jucărie (2011) și Sfântul din Sfântul Gheorghe (2014). De menționat că joacă Matei Chioariu, Alina Ilea și Cătălin Ursu, care mie îmi plac tare mult.

Mai multe detalii, aici

 

Spectacolul Mata Hari (sâmbătă, 23 februarie, ora 19:00)

Mata Hari, de Crista Bilciu, este un one-woman show de neratat. A avut premiera anul trecut, când deși mi-am dorit cu ardoare să ajung, m-am văzut nevoită să renunț la invitație. Se joacă în Studioul Uțu Strugari și durează o oră. Mătușa mea și prietenele mele au mers la spectacol și le-a plăcut, impresionate fiind felul în care actrița se transpune într-o femeie înaintea epocii ei.

Mai multe detalii, aici.

  

Jazz in the tram (sâmbătă, 23 februarie, ora 19:00 – 22:30)

O plimbare muzicală cu tramvaiul turistic ce străbate Timișoara, pentru pasionații de muzică jazz. Aceștia vor avea parte de un concert live susținut de Sorina Rotaru Trio și se pot bucura de o cină (cu meniu prestabilit) pregătită de cei de la Homefresh. Tramvaiul va pleca din Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi (Bd. Take Ionescu, nr. 83). Doritorii se pot înscrie pentru o plimbare cu mașini vintage, care vor pleca din Piața 700 către Muzeu începând cu ora 17:00, ultima fiind programată pentru ora 18:20. Acest eveniment inedit este organizat de SLJazzing.  

Mai multe detalii, aici

 

Mens sana in corporatist sano (sâmbătă, 23 februarie, ora 19:30; duminică, 24 februarie, ora 19:30)

Un spectacol marca Auăleu, cu textul lui Ovidiu Mihăiță. Se joacă la Scârț Loc Lejer.

Mai multe detalii, aici.

 

Talk the Walk #15 – Făurar (duminică, 24 februarie, 15:00 – 17:30)

Turul Talk the Walk #15 – Făurar, organizat de Fundația Comunitară Timișoara, presupune de această dată o plimbare în zona Pieței Badea Cârţan, unde obiectivele de vizitat sunt: Casa Isho/ Fundaţia ArtEncounters, Lapsus (un spațiu/laborator dedicat experimentelor artistice), CevaDeSpus, UnLoc și The Care Hub. Se vor alătura turului povestitori pasionați. De avut în vedere că există doar 25 de locuri disponibile.

Mai multe detalii, aici.

 

Cina în Tramvai – Ediția de Dragobete (duminică, 24 februarie, ora 18:00, respectiv ora 20:30)

Cina într-un tramvai-restaurant este o experiență intrată în obișnuința unora dintre timișoreni de acum 4 ani. Tramvaiul este dotat cu mese de 2, respectiv de 4 persoane și urmărește traseul primului tramvai electric din țară, în orașul nostru cunoscut drept Mica Vienă. Vor fi două curse, una de la 18:00, cu plecare de la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi (Bd. Take Ionescu, nr. 83), iar cea de-a doua de la 20:30, cu plecare Piața Libertății, refugiul de tramvai de la Cafeneaua Verde.

Mai multe detalii, aici.

 

Spectacolul Hamlet (duminică, 24 februarie, ora 18:00-21:00)

Recunosc că Hamlet este unul din spectacolele mele preferate jucate pe scena Teatrului Național Timișoara (Sala Mare). Un spectacol pe care îl recomand oricui. Iar succesul lui este demonstrat prin longevitate (premiera a avut loc în 2016), prin participarea la festivaluri și prin felul în care e primit de către public de fiecare dată. Dar nu are cum să nu rămâi impresionat de punerea în scenă!! De la intrarea în atmosferă de cum pășești pe treptele teatrului, de versurile adaptate și savuroase, de muzica celor de la Subcarpați și de MC Bean care, mi se pare mie, face 50% din tot farmecul spectacolului. Îi vedem jucând și pe Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Victor Manovici, Cristina König, Cătălin Ursu, Raul Băștean. Un spectacol de Ada Lupu Hausvater, după W. Shakespeare, tradus și remixat de Peca Ștefan.  

Mai multe detalii, aici.

 

Plai cu dor (duminică, 24 februarie, orele 19:00 – 21:00)

Un eveniment care mi-a atras atenția prin felul în care e descris de organizatori: ”Poezie de dragoste, muzică live, momente de coregrafie, spectacol mioritc, ritualuri ancestrale, totul împletit în fir roșu și alb în jurul sărbătorii românești tradiționale: Dragobetele.” Cum poți rezista unei astfel de prezentări? Evenimentul are loc la Reflektor Venue și e organizat de Teatrul Portabil Timișoara.

Mai multe detalii, aici.

 

Pentru cei care vor să sărbătorească Dragobetele clasic, printr-o cină, fac o recomandare: De Dragobete, sărbătorește cu sufletul-pereche, la Restaurant Belvedere. Atmosferă intimă și elegantă, mâncăruri gustoase și rafinate, personal bine pregătit – astea sunt ingredientele cu care nu poți da greș în cazul în care vrei să petreci o seară romantică cu persoana iubită. Mai multe detalii, aici

 

Fotografie preluată de pe pagina evenimentului Mata Hari.

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

One thought on “Ce evenimente frumoase au loc în Timișoara, în weekendul 22-24 februarie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *