Idei de cadouri de Crăciun – produse de la 12 afaceri locale

Anul trecut am oferit câteva idei de cadouri de luat pe ultima sută de metri, am scris despre cum să ai un Crăciun Hygge și despre cărți de citit în perioada sărbătorilor de iarnă. Rămân valabile toate recomandările respective. 

Recomandările mele sunt din sfera fashion (haine cu mesaje inedite, accesorii de telefon și bijuterii), decorațiuni de Crăciun, lumânări parfumate, jucării pentru copii, produse de gastronomie. 

Fashion  – Haine cu mesaje

Sunt, evident, destul de subiectivă în ceea ce privește aceste piese vestimentare – tricouri, rochii, hanorace. Îmi plac conceptele, îmi plac inițiatoarele. Le cunosc de… zeci ani deja 🙈. Pe Ina din clasa I (de 25 de ani, adică) când am devenit vecine de bloc, pe Ale de vreo 15 și pe Paula de vreo 8(?). Toate femei puternice, toate muncitoare și creative. Să le iau pe rând.

1. Tricouri ”Vorbește românește” TomBabe  

TomBabe, brandul Inei Biebel, se diferențiază prin piesele vintage, unisex, antifit comercializate.  Iar colecția de tricouri “Vorbește românește” este un concept unic marca Ina. Într-o perioadă în care nu mai mai știm cum se zice unor lucruri decât în engleză, Ina a făcut un statement din dragoste față de limba natală. Nu numai să vorbim românește, ci să ne exprimăm corect, oral sau în scris. Mesajele sunt de tipul ”decât nu, doar da”, ”mi-ar plăcea”, ”voiam”, ”pe care”, ”vise și visuri”, ”futu-i”, ”pot, dar nu vreau” și altele la fel de categorice. Eu și Draga avem, prin bunăvoința Inei, matching t-shirts cu Zână, făcute de ziua fetiței mele. Că nu am făcut petrecere de ziua ei e deja altceva… Eu urmăresc contul de Instagram TomBabe, unde se pot plasa și comenzi, dar pentru asta o mai puteți aborda pe Ina și pe pagina de Facebook sau mai puteți vizita studioul TomBabe.

TomBabe

 

2. Tricoul Inteligent Dunia  

Paula e blogger și scriitor de 12 ani. Scrie pentru femei inteligente, culte, emancipate. A vrut să ajungă la ele și altfel decât prin cuvânt: prin haine cu mesaje regăsite în cărțile citite de ea. La început prin tricouri, apoi și prin rochii. De 2 ani a gândit colecții în onoarea lui Virginia Woolf și Oscar Wild, cu mesaje și croi unicat. Pregătește altele. Mesajele fac referire la femeia cu defecte, iar cele din ultima vreme se învârt în jurul ideii de Vrăjitoare actuală. Puteți vedea modelele disponibile și pe site-ul dunia.ro. De notat că fiecare piesă vestimentară vine însoțită de o carte.

Tricoul Inteligent Dunia

3. ATIPIC

Într-o perioadă atipică, a luat naștere conceptul #ATIPIC, gândit de prietena mea Alexandra Ștefan, unul dintre cei mai buni marketeri din Timișoara. Întotdeauna i-am admirat stilul vestimentar al lui Ale: fresh, puternic, statement, cool. Cam așa sunt și piesele din colecția ATIPIC, recent lansată. Colecția cuprinde hanorace și tricouri albe sau negre cu mesaje precum: #exemplarATIPIC, comportament ATIPIC, #antrenorATIPIC, iubesc ATIPIC, #zâmbescATIPIC, Sărbătoresc ATIPIC, Crăciun ATIPIC, completATIPIC, Trăiesc ATIPIC, Mă exprim ATIPIC. Comenzile se pot face fie prin mesaj privat către pagina de facebook, fie pe Whatsapp – 0723348239. 

ATIPIC

4. Fashion – accesorii pentru telefon Styleash

Acum două săptămâni, prin intermediul unei prietene, am descoperit Styleash, un brand care comercializează accesorii pentru smartphone. Am scris aici despre Raluca Lilie, owner Styleash și am oferit câteva detalii despre produsele aferente. Acestea sunt, practic, kituri compuse din husă de telefon și colier/lanț, disponibile pentru cred toate modelele recente de telefoane. Se pot purta telefoanele la gât simplu, crossbody sau ca pe o poșetă, în funcție de starea de spirit, de vestimentație (pe care uneori o completează), de prilejul purtării. Consider că aceste accesorii sunt ideale pentru mame, mereu ocupate, mereu cu câte ceva de făcut, mereu cu mâinile deja full. Aceste handykette sunt versatile, se potrivesc și când avem un outfit casual și când suntem mai elegante; când ieșim oriunde (la un eveniment, în parc, la plimbare, în drumeție); pot fi purtate atât de bărbați, cât și de femei. Ce mi se pare cel mai important este că husa protejează bine telefonul în caz de impact, iar colierul are un sistem de prindere sigur. În plus, telefonul este mereu la îndemână, fără a avea grija buzunarelor, a genților, etc.

Styleash

5. Fashion – bijuteriile Josephine 

Urmăresc cu drag ce minunății creează Florina Erimescu, fosta mea colegă de master. De la cercei minimaliști la cercei ampli, de la agrafe de păr delicate la bentițe spectaculoase, de la broșe geometrice la  broșe-insecte sau florale, de la brățări la coliere, trecând de la minimalist la impresionant. Întotdeauna când îi port, cerceii mei Josephine atrag privirile. Îi port mereu cu ținute simple, preferabil uni, din același motiv. Pe Josephine o puteți găsi aici, iar comenzile se pot plasa și pe site.

Josephine

6. Decorațiuni pentru Crăciun – Vali Bondoc

Am dat de Vali Bondoc ajutată de o reclamă pe Facebook. M-am îndrăgostit instant de ornamentele de Crăciun. Realizate manual din ceramică, folosind tehnici tradiționale, sunt pictate de mână cu pigmenți ceramici la temperaturi înalte, cu aur coloidal sau cu platinum coloidal. Cu mici accente de roșu, negru și verde, acestea îmi inspiră delicatețe și joacă în același timp. Puteți vedea aici modelele și puteți plasa o comandă. Artista locuiește în Curtea de Argeș și are un atelier acasă, unde lucrează împreună cu soțul ei. Pe lângă ornamentele de Crăciun, am descoperit și mici bijuterii, realizate tot din ceramică.

Vali Bondoc

7. Decorațiuni Atelier Bobar

Fetele Bobar abundă de creativitate. În ultimul timp, Flo a creat niște decorațiuni pentru casă absolut superbe. În stil macrame, cu ciucuri, în formă de curcubeu, sub formă de frunze. Minunate de decorat orice cameră din casă, potrivite mai ales pentru locuințele minimaliste și boho-chic. Iar decorațiunile pentru brad, din macrame sunt o opțiune perfectă dacă ați ales să folosiți ornamente cât mai naturale și dacă ați eliminat pe cât posibil plasticul din brad, așa cum am făcut eu. Puteți vedea întreaga ofertă de decorațiuni aici.   

Atelier Bobar

8. Ornamente de Crăciun și căni – Roxanne Handmade Crafts and Gifts

Pe Roxana Stroe (București) am descoperit-o anul trecut pe Instagram când instant m-am îndrăgostit de o căsuță din fimo, decorațiune de Crăciun. Cum a fost și primul Crăciun la noi în căsuță, am vrut să am ceva special care să îmi aducă aminte de asta. Ornamentele sunt de poveste. Și nu numai ele! Roxana creează niște căni absolut superbe! Sunt încărcate, ce-i drept, acesta fiind unul dintre motivele pentru care încă mă gândesc dacă să îmi comand una sau să o las pe mai încolo când nu o să mi-o spargă Draga. Până una-alta, pe Roxana o găsiți aici. Ca idee, atenția la detalii este de apreciat! Și nu mă refer doar la produs în sine, ci și la ambalare și la mesajul primit în pachet și la broșa cu ren primită cadou. O recomand cu drag!

Roxanne Handmade Crafts and Gifts

9. Decorațiuni din plante vii – Carpathian Moss

Carpathian Moss este deținut de niște prieteni de-ai mei și le-am urmărit evoluția încă de la început. Cel mai fain concept al lor mi s-a părut Moss Crăciun. Ce poate fi mai potrivit pentru perioada asta? Oferind cadouri sustenabile vii de la Carpathian Moss ne arătăm și grija față de natură. Unde mai punem că plantele sunt stabilizate prin procedee prietenoase cu natura, nu sunt toxice, nu sunt din plastic sau alte materiale, sunt 100% biodegradabile, protejează mediul înconjurător, reduc 100% consumul de apă, oferă umiditate ideală naturală în casă și, poate cel mai important petru unii, nu necesită întreținere. Arată spectaculos mai ales în decorurile minimaliste, dar e potrivit oriunde e nevoie de un plus de culoare și viață. Cel mai mult îmi plac sferele, însă sunt și alte obiecte care pot fi făcute cadou: cercuri CUIB, mici ghivece cu plante stabilizate, decorațiuni cu mușchi, tablouri cu licheni, etc. Mai multe se pot vedea aici, unde se pot plasa și comenzi.

Carpathian Moss

10. Jucării – Decor pentru copii

De la Decor pentru copii avem un pat-căsuță magic, despre care am scris aici. Mai avem o bibliotecă, deja umplută până la refuz, care ne-a ajutat să construim o relație frumoasă cu cărțile, menținută zilnic. Am descris-o aici . Mai avem un triunghi Pikler cu rampă care o încurajează pe Draga să fie mai curajoasă și mai creativă. Toate produsele marca Decor pentru copii sunt realizate în România, în atelierul propriu sau la colaboratori. Toate respectă normele de siguranță europene și sunt create cu materiale naturale, lăsate natur sau vopsite ecologic. Fiecare aspect în realizarea și în ambalajul lor este gândit cu grijă, minuțios, din respect atât pentru cei mici cât și pentru părinții lor. Conceptul produselor este studiat, gândit și testat de Alina Ledon, owner Decor pentru copii, mamă a două fetițe crescute frumos. Eu vă recomand toate aceste 3 produse pe care noi le avem și le folosim, cât și altele, printre care menționez câteva dintre cele mai apreciate și cele mai vândute: mesele cu scaune iepuraș , balansoar și placă de echilibru, cutii luminoase, hărți de lemn (astea mi se par potrivite drept cadou și pentru cei mari), dulap pentru haine, etc.

Decor pentru copii

11. Lumânări parfumate – Reminiscent of

Pe Laura Lazin, cofondator reminiscent of, am urmărit-o pe instagram la un moment dat, sub un alt cont. Îmi plac fotografiile ei și stilul minimalist pe care mi se pare că îl promovează. Așa că am fost bucuroasă să descopăr lumânările ei, 100% din soia, non toxice, naturale & vegane & eco. Mi-a plăcut atenția la fiecare aspect: recipientul metalic poate fi reutilizat în diversee forme, ambalajul este gândit responsabil, din carton, fără plastic. Iar povestea… ooo, povestea fiecărei lumânări încurajează la nostalgie și delicatețe. A winter cabin, a ski trip, clean air, a one night stand, teen spirit, a girl night out, fresh out of the closet – toate ne îndeamnă la evocarea unor amintiri pline de însemnătate.  

Reminiscent of

12. Ulei de măsline Xapa 

Prietena noastră, Roxana, alături de iubitul ei și un prieten bun sunt ownerii business-ului Xapa. Xapa se citește Hara și tradus din greacă înseamnă bucurie sau fericire. Exact ce și-au propus cei să producă și să ofere lumii întregi. Bucurie pentru că de produsul lor ultrapremium pot beneficia acum familii întregi și că este un produs unic pe piața din România. Xapa este un ulei de măsline extravirgin, rafinat, fără gust amar, provenit dintr-o zonă a Greciei unde cresc doar anumiți măslini, fiind singurii din care se pot mânca măslinele direct din copac. Pentru Sărbători, vă recomand să vedeți aici pachetele de Crăciun. Ce e de știut este că există și varianta Kids, varianta cu portocale, cu bucăți de lămâie coaptă, cu oregano, adică o varietate destul de mare, pe gusturile tuturor. Pretențioase și educate să fie gusturile!

XAPA Olive Oil

Majoritatea fotografiilor sunt preluate de pe canalele de comunicare ale brandurilor.

2 comentarii la „Idei de cadouri de Crăciun – produse de la 12 afaceri locale

  1. Cristina Ebner Răspunde

    In sfarsit gasesc niste idei cu adevarat noi, cu design cool si unele super practice! Merci pentru inspiratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.