Cadouri de Crăciun, la îndemână, luate pe ultima sută de metri

Cadouri de Crăciun, la îndemână, luate pe ultima sută de metri

Cum am spus, de-abia aștept să vină Crăciunul. Parcă numai acolo îmi stă gândul de vreo 2 săptămâni încoace. Nu mai simt presiunea din ultimii ani, cu deadline-uri la muncă, simt doar bucuria de a trăi sărbătoarea. Mai ales că este primul Crăciun cu Draga.

Am scris despre feluri de a împacheta un cadou, despre cărți de citit de sărbători și despre cum să ai un Crăciun Hygge (adică mai împlinit). Toate ca toate, dar încă nu am luat cadouri pentru oamenii dragi. Nu știu cum sunt alții cu mersul cu copiii în nebunia din magazine înainte de sărbători, dar eu nu pot face asta. Așa că fie o rog pe Adișor, mătușa mea, să mă ajute cu cumpărăturile, fie trag eu o fugă de 2 ore și o las pe ea cu fetița. Timpul fiind scurt, e nevoie de organizare: să știi sigur ce trebuie să cumperi, să fie din locuri apropiate sau din același loc, să fie simplu.

Când fac un cadou, oricând, oricui, o fac gândindu-mă la câteva caracteristici ale cadoului. Așadar, trebuie să fie: ceva de care cel care îl primește are nevoie; ceva ce îi place; ceva ce își dorește; ceva de citit; ceva de făcut; ceva de mâncat; ceva util. Cadoul trebuie neapărat să fie una din cele de mai sus. Dacă întrunește mai multe criterii, cu atât mai bine.

Pe scurt, ce poți face cadou simplu, dar de efect:

  • Vouchere: în magazinele preferate, în saloanele de înfrumusețare, în librării, la spa, la sesiuni foto
  • Abonamente la sala de fitness, la cycling, la yoga, la bazin
  • Cărți și accesorii (doar dacă știi că persoana căreia îi cumperi citește și tu însuți citești mult…)
  • Albume cu fotografiile voastre împreună, dacă sunteți apropiați
  • Bilete la teatru, la concerte
  • Tichete de participare la degustări de ciocolată sau de vin
  • Abonamente la servicii de livrare mâncare, gen Homefresh sau Coșul Săptămânal ASAT
  • O scrisoare de multumire pentru anul care a trecut și felicitare pentru anul care urmează
  • Un coș cu produse eco / produse de îngrijire personală/ vin, brânzeturi / ciocolată, ceai, cafea, biscuiți, cană și alte accesorii – doar în cazul în care știi că își dorește sau folosește frecvent produsele respective
  • Obiecte făcute de tine, cu mâna și cu imaginația ta.

 

Cele de mai sus, chiar dacă sunt soluții simple, sunt de apreciat pentru că ai avut în vedere personalitatea cadorisitului. Eu, una, am primit și am oferit multe din cele de mai sus și de fiecare dată a fost punct ochit, punct lovit. De evitat parfumurile, produsele de îngrijire personală, hainele, uleiurile esențiale, brelocuri, ustensile de bucătărie, produse cu specific de Crăciun (dar este valabil și pentru Paști).

Să nu uităm un lucru: cel mai de preț cadou pe care îl poți oferi unui om vreodată este timpul tău. Prezența ta în viața celor dragi este mai valoroasă decât cel mai scump cadou făcut vreodată. Pentru că a oferi un cadou nu trebuie să fie despre banii pe care i-ai dat pe el, ci despre atenția și grija ta față de omul căruia îi este destinat.

Să avem Sărbători frumoase, simple, fără stres, doar cu voie bună și bunătate!

Textele publicate pe RominaFaur.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Pentru texte de dimensiuni mai mari, se impune trimiterea unei solicitări către contact@rominafaur.ro. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *